Projectleider Duurzaamheid Legmeer (PNL24-1359)

Logo van de gemeente Amstelveen met de tekst "Gemeente Amstelveen" met een rood en zwart schildembleem met daarop drie zilveren kruisen.

Aanvraagnummer: 2730
Organisatie: Gemeente Amstelveen
Locatie: Amstelveen
Uren per week: 24 per week
Tarief: €100 per uur
Duur van de opdracht: 5-8-2024 t/m 1-8-2025
Regio: Noord-Holland
Startdatum: 5-8-2024
Optie tot verlenging: 6 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 22-07-2024 09:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdrachtomschrijving

Als projectleider Duurzaamheid maak je echt impact in Amstelveen. Samen met inwoners, ondernemers en netwerkbedrijven geef je lokaal vorm aan de landelijke energietransitie. Samen gaan we voor een fossielvrije stad in 2040, te beginnen bij Legmeer. Het huidige bedrijventerrein wordt stapsgewijs getransformeerd naar een levendige, duurzame, kwalitatief hoogwaardige en toekomstbestendige woon-werkwijk: Nieuw Legmeer.

Je bent als projectleider aan het pionieren en stuurt op de inhoudelijke en kwalitatieve realisatie van een energienetwerk, de inbedding van klimaatadaptatie en circulair bouwen en bewaakt de integraliteit. Tevens ben je verantwoordelijk voor het opstellen van warrente- en bodemenergieplan en je voert samen met de projectmanager overleggen met grondeigenaren/ontwikkelaars over de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen.

Je zet taken uit binnen het team en motiveert en inspireert collega's om de doelen te bereiken. Ook zorg je voor een nauwe en goede samenwerking met de netwerk- en warmtebedrijven, marktpartijen en het gemeentelijke energieteam.

Naast je adviserende rol heb je een hands-on mentaliteit. Je bent gewend snel te schakelen tussen advies en uitvoering. Wij zoeken een doortastende en proactieve adviseur met voelsprieten in de samenleving en politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit en neemt je verantwoordelijkheid voor het goed uitvoeren van je taken en voor het boeken van resultaat.

De aanvang van de opdracht is 5 augustus 2024 of een nader te bepalen datum in overleg. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving

 • Minimaal een afgeronde bachelor Hbo opleiding of gelijkwaardig.
 • Je hebt een hands on mentaliteit.
 • Je bent creatief en flexibel.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen een gemeente/overheid.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid in het fysiek domein.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring in de opzet van een energienetwerk in een stedelijke omgeving.
 • Je hebt ervaring met communicatie naar verschillende stakeholders.
 • Je krijgt zaken op een natuurlijke manier voor elkaar en bent een doorzetter, zonder daarbij de relatie met anderen uit het oog te verliezen.
 • Je bent energiek, enthousiast, integer en loyaal aan je team en de organisatie.
 • Je hebt ervaring in een politiek-bestuurlijke context en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Competenties
Als Projectleider Duurzaamheid Legmeer beschik je over de volgende competenties:

 • Resultaatgericht
 • Betrouwbaar
 • Doortastend
 • Energiek / Aanpakker / doener
 • Politiek en maatschappelijk sensitiviteit
 • Integer
 • ‍Teamplayer
 • Communicatief sterk

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist.
Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.


VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.


Eisen

Opleiding
Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO (Bachelor) opleiding of gelijkwaardig. Werkervaring
Op cv aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als Projectleider duurzaamheid binnen een gemeente, opgedaan in de afgelopen 5 jaar. Laat dit duidelijk in het cv zien per werkgever)

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 15 %

Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.De kandidaat dient in (maximaal) een A4 gemotiveerd aan te geven wat zijn of haar drijfveren zijn en hoe hij/zij invulling denkt te geven aan de opdracht van projectleider Duurzaamheid bij de gemeente Amstelveen. De brief wordt getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties in de opdracht/kandidaat omschrijving. De brief dient door de kandidaat zelf geschreven te zijn.
Weging: 10 %

Werkervaring
Minimaal 5 jaar werkervaring bij een gemeente in het fysiek domein de opgelopen 10 jaar.
Weging: 20 %

Werkervaring
Je hebt minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid in het fysiek domein, binnen de afgelopen 5 jaar.
Weging: 20 %

Werkervaring
Je hebt aantoonbaar ervaring in de opzet van een energienetwerk in een stedelijke omgeving.
Weging: 10 %

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
 • Verificatie van inhoud aangeboden profiel.
 • Resultaten/praktijkvoorbeelden vanuit vorige werkzaamheden.
 • Competenties voor deze uitvraag.
 • In hoeverre de kandidaat overtuigt de opdracht succesvol af te ronden.

Weging: 25 %

Interviewplanning

De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 30 juli 2024 tussen 10.30 en 13.30 uur. De gesprekken vinden op het raadhuis in Amstelveen plaats. Indien u een kandidaat voorstelt, verzoeken wij u ervoor te zorgen dat deze beschikbaar is om dit tijdstip.

Reageer nu op deze opdracht!

Opdrachtgevers behandelen geen CV's/kandidaten die niet aan de eisen voldoen. Helaas heeft reageren dan ook geen zin.