Projectmanager Uitvoering Project Palenstein

Logo van gemeente zoetermeer met een gestileerd blauw boompictogram boven de tekst "gemeente zoetermeer" in grijs.

Aanvraagnummer: 1789
Organisatie: Gemeente Zoetermeer
Locatie: Zoetermeer
Uren per week: 36 per week
Tarief: €127,25 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 07-06-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!


Opdracht

Als senior projectmanager leid je verschillende projecten die variëren in grootte en complexiteit.
Heb jij als bevlogen en ervaren projectmanager je sporen verdiend in de uitvoering van complexe projecten? Weet jij voldoening te halen uit het afronden van grote projecten zodat het eindresultaat er ook echt staat? Weet jij de taal van de technische experts te spreken en samen met hen te zorgen dat je project goed opgeleverd kan worden aan de eindgebruikers? Lees dan verder en reageer!

De gemeente Zoetermeer en een aantal woningcorporaties hebben afspraken gemaakt om de vernieuwing van Palenstein samen aan te pakken. Zo worden het woningaanbod, de openbare ruimte én de voorzieningen verbeterd. Voor de afronding van het project Palenstein zijn we specifiek op zoek naar een projectmanager die goed is in de uitvoerings- en afrondingsfase van projecten.

Dat betekent dat je naast ervaring als projectmanager ook een flinke dosis inhoudelijke kennis meebrengt over bouwprojecten, zodat je in staat bent om met vakspecialisten en aannemers te sparren over de beste oplossingen.
Als vertegenwoordiger van de gemeente naar externe stakeholders ben je je daarbij bewust van maatschappelijke ontwikkelingen, de veranderende rol van de lokale overheid en de verwachtingen van inwoners, ondernemers en instellingen. Aangestuurd door een manager die je vrijheid en vertrouwen geeft, bouw je samen met je collega’s mee aan de verdere ontwikkeling van Zoetermeer. Je hebt daarbij oog voor het bewaken van de integraliteit van de projecten en programma’s, zowel binnen de programma’s zelf, als binnen de gemeente als geheel. Zoetermeer is groot genoeg om jouw ambities te kunnen waarmaken, maar klein genoeg om het veld te overzien.

Dankzij jouw uitstekende sociale vaardigheden en open houding kun je prima netwerken met uiteenlopende partijen. Denk hierbij aan inwoners, bestuurders, collega's, ondernemers en instellingen. Je schakelt makkelijk van het ene onderwerp naar het andere en denkt graag mee over hoe Zoetermeer zich verder kan ontwikkelen en de kwaliteit van de leefomgeving kan verbeteren. Je bent je bewust van de verschillende belangen en verhoudingen en met jouw goede mondelinge vaardigheden en heldere schrijfstijl raak jij de juiste toon. Je stuurt op hoofdlijnen en houdt de processen goed in de gaten. Je bent enthousiast en dat hou je vast, ook als het soms even tegenzit. Tot slot, vind je het leuk om mee te bouwen aan de verdere professionalisering van het team en het projectmatig werken binnen onze organisatie. Onder anderen door het begeleiden van junior en medior projectmanager in hun ontwikkeling.


Vereisten / knock-out criteria

1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie.)
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanager RO binnen een overheidsorganisatie;


Gunningscriteria

4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanager met diverse projectmanagement methodieken bijvoorbeeld Prince2 of projectmatig creëren (geef de methodieken en waar deze zijn toegepast duidelijk aan in het cv) (20 punten);
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider RO (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met samenwerkingsprocessen waarbij de belangen van diverse stakeholders in acht worden genomen, benoem hiervan een voorbeeld in het cv (15 punten);
7. Uurtarief van maximaal 127,25,- exclusief btw en inclusief fee Flextender en reiskosten woon-/ werkverkeer (10 punten);
8. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bouwkunde (10 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met stedelijke gebiedsontwikkeling (benoem waar duidelijk waar deze ervaring is opgedaan) (15 punten);
10. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar bij een gemeentelijke organisatie en/of overheidsinstelling (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Benodigd aantal professionals:

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt uitgevoerd op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 18 juni 2024 van 08:30 uur tot 12:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 14 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.