Fraud Blocker Regievoerder toeslagenaffaire | Gemeente Oldambt | ZZP

Regievoerder toeslagenaffaire

Logo van de gemeente oldambt met de naam in lichtblauwe letters met links een gestileerde blauwe cirkel.

Aanvraagnummer: 4979
Organisatie: Gemeente Oldambt
Locatie: Gemeente Oldambt
Uren per week: 36 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Groningen
Startdatum: 01-12-2024
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Sluitingsdatum: 22-11-2024 08:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

In de tijdelijke Wet hersteloperatie toeslagen is geregeld dat dat gemeenten brede ondersteuning bieden aan gedupeerden van de toeslagenaffaire. Gemeenten staan dicht bij hun inwoners en deze wet biedt gemeenten de ruimte om gedupeerden weer duurzaam perspectief te bieden en in te zetten op wat nodig is.

Wat ga je doen?

In deze baan ondersteun je ouders, kinderen, ex-toeslagpartners en jongeren die geraakt zijn door de Toeslagenaffaire. De gemeente, als lokale overheid, wil mede voor zorgen dat de gedupeerden van de toeslagenaffaire uit de financiële en bijkomende problemen komen en blijven. Dit gebeurt door middel van compensaties op het financiële vlak, maar dit is niet altijd genoeg. Er zijn vaak problemen ontstaan op het gebied van huisvesting, schulden, inkomen, zorg en gezin. Op deze vijf leefgebieden ga jij je focussen als consulent toeslagenaffaire door brede ondersteuning te bieden, aangepast op elk gezin.

Je kijkt samen met de ouders naar de hulpvraag en de behoeften. Dit is volledig maatwerk, dus een goede brede intake is van groot belang. Heeft iemand een fiets nodig om op het werk te komen? Of is iemand op zoek naar psychische hulp? Jij zoekt het uit en kijkt naar wat nodig is. Hieruit volgt een plan van aanpak dat jij samen met de gedupeerde(n) in gang gaat zetten. Daarbij ben je het vaste aanspreekpunt voor de gedupeerde ouders waarbij je op een empathische manier casusregie voert.


Kandidaatomschrijving

Jij hebt oog voor alle leefdomeinen, bent empathisch en resultaatgericht en gaat uit van de behoefte, de eigen kracht en zelfredzaamheid van de mensen. Deze doelgroep heeft extra begeleiding en aandacht nodig. Mede door jouw enthousiasme en betrokkenheid zorg je samen voor maatwerk en behoud jij hierin de regie. Met als doel dat gedupeerden weer optimaal kunnen participeren in de samenleving.

Je werkzaamheden

Als regievoerder ben je een duizendpoot: je hebt een breed takenpakket en schakelt op een werkdag tussen allerlei typen werkzaamheden, belangen en emoties, waaronder:

  • Pro-actief contact zoeken met ouders
  • Intakegesprek(ken) voeren (op kantoor maar dit kunnen ook huisbezoeken zijn)
  • Casusbesprekingen binnen het team
  • Plannen van aanpak opstellen
  • Beoordelingen brede ondersteuning
  • Beschikkingen en betalingen in gang zetten
  • Monitoren, bijsturen en nazorg leveren
  • Regievoeren op het hersteltraject
  • Afstemming en intensieve samenwerking met betrokken organisaties en de gedupeerden
  • Gedupeerden coachen en ondersteunen richting maximale participatie


Als regievoerder begeleid je de gedupeerden in je caseload en neem je regie over alles wat bij het herstel komt kijken. Regie nemen betekent niet dat je alles zelf doet; je zet samen met de gedupeerde en andere organisaties de lijnen uit voor het te volgen traject. Regie nemen betekent ook dat je overzicht hebt en houdt op de vorderingen die worden gemaakt.

Hierbij komt ook contact met de Belastingdienst en (andere) schuldeisers kijken als het nodig is. Je kennis van schuldhulpverlening komt je hierbij goed van pas. Ook heb je contact met andere afdelingen van de gemeente en met betrokken hulpverleners. Door dit contact en natuurlijk het contact met de gedupeerde zijn goede communicatieve vaardigheden van groot belang. Je bent in staat opgavegericht samen te werken en je kennis te bundelen met je collega’s. Daarnaast toon je initiatief, ben je kritisch en werk je zelfstandig en resultaatgericht. Je bent in staat om zelf zaken uit te zoeken wanneer dat nodig is. Ook zorg je voor nette administratie en rapportages.


Eisen

Ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeentelijke organisatie.
Dit blijkt uit het cv.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 15 %


Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van Sociaal Juridische Dienstverlening.
Blijkt uit het CV.
Weging: 20 %


Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in het sociaal domein.
Blijkt uit het CV.
Weging: 20 %


Je hebt ervaring met complexe schuldenproblematiek.
Blijkt uit het CV.
Weging: 20 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Op basis van werkervaring, kennis en persoonlijkheid wordt getoetst welke kandidaat het beste aansluit bij de opengestelde opdracht.

Weging: 25 %

Interviewplanning

De (eerste) gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats in week 49.