Adviseur hydrologie

Logo van waterschap noorderzijlvest met blauwe tekst en een gestileerd blauw en groen golfdessin.

Aanvraagnummer: 2328
Organisatie: Waterschap Noorderzijlvest
Locatie: Waterschap Noorderzijlvest
Uren per week: 36 per week
Tarief: €0 - €125 per uur
Regio: Groningen
Startdatum: 01-08-2024
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Sluitingsdatum: 02-07-2024 17:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot deel van Groningen, Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor veilig leven met water, schoon water, gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Voor onze 300 medewerkers gaat een gezonde en toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving van de ongeveer 383.000 inwoners in ons gebied boven alles. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun eigen vakgebied en passie.


Voor het team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid zoeken we een leergierige en analytische adviseur Hydrologie voor 24-36 uur per week.

Wat ga je doen?

Het waterschap is van oudsher voornamelijk gericht op het oppervlaktewaterbeheer. Echter in toenemende mate wordt het freatische grondwater gezien als sturende basis voor het waterbeheer. Droogte, zeespiegelstijging, bodemdaling door gaswinning, veenoxidatie, verzilting, zoetzoutovergangen; dit zijn de uitdagende en integrale vraagstukken waarbij wij jouw hydrologische advies nodig hebben. Met jouw kennis van onder meer hydrologische modellen en hydrologie lever jij een essentiële bijdrage aan deze vraagstukken. Hierbij maak je zoveel mogelijk gebruik van data van de nieuwste digitale tools.

Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit vakinhoudelijke adviseren zowel voor beleidsinhoudelijke vraagstukken als uiteenlopende uitvoeringsprojecten van onszelf en derden.

Denk hierbij aan:

  • Het beoordelen van vergunningsaanvragen waarbij uitstralingseffecten te verwachten zijn.
  • Adviseren over het inrichten van projectmatige meetnetten waarbij vernatting-, verdroging of verziltingseffecten gemonitord moeten worden.
  • Samen met een aantal collega’s zorgdragen voor het reguliere grondwatermeetnet en periodieke evaluatie. Meedenken bij het opstellen van hydrologische beleidskaders en uitvoeringsregels die bijdragen aan onze doelen. Deelnemen aan het modelconsortium en zorg dragen voor de verbetering van het regionale grondwatermodel (MIPWA). Deelnemen aan verschillende thema- en werkgroepen en samenwerkingsverbanden.
  • Zorg dragen dat we beschikken over de juiste informatie en gegevens die we nodig hebben om modellen te ontwikkelen en resultaten te valideren.

Kandidaatomschrijving

Nuchter, leergierig, kritisch en analytisch sterk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, omdat je weet welke impact de sommen, modellen en berekeningen die jij maakt hebben. Als een spons zuig jij alle kennis op die je tegenkomt en je deelt die kennis ook weer graag met je collega’s. Gevraagd en ongevraagd adviseer jij je collega's over van alles wat binnen je vakgebied valt. We kunnen je blij maken met een flinke bak waterdata en zoek je naar manieren waardoor je berekeningen kunt automatiseren en denk je graag mee over automatiseringstoepassingen binnen je eigen vakgebied.

Wat heb je nog meer in huis?

  • Minimaal een Hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van hydrologie, geohydrologie of een vergelijkbare richting.
  • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van en rapporteren over (grond)waterkwantiteitsonderzoeken.
  • Bij voorkeur kennis van modelleren en modellenbeheer. Denk aan MIPWA, iMOD/MODFLOW en SOBEK/D-HYDRO.

Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP
Bij deze opdracht is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA.
Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf, dat dan de offerte indient.

Voor deze opdracht zijn de AWVOODI 2018 van toepassing deze zijn beschikbaar op de website via onderstaande link:

https://www.noorderzijlvest.nl/inkoop-en-aanbesteding

Indexering tarief:

Het door u aangegeven tarief kan na minimaal 12 maanden jaarlijks worden geïndexeerd op basis van de CBS prijsindex (CBS indexering, Dienstenprijzen, commerciële dienstverlening en transport, Architecten en Ingenieurs (71), waterbouw (711216)).

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83760NED/table?ts=1533643636692


Eisen

HBO diploma richting hydrologie, geohydrologie
Op CV aantoonbaar een HBO diploma richt hydrologie, geohydrologie.
Gevraagde documenten
Aanleveren bij offerte
  • Een hbo diploma
Aanleveren na gunning
  • VOG

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 25 %


Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De brief dient door de kandidaat zelf geschreven te worden. De kandidaat dient gemotiveerd aan te geven waarom hij/zij geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief wordt door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties zoals verwoord in de kandidaat- en/of opdrachtomschrijving.


Weging: 25 %


Ervaring met het opzetten en uitvoeren van en rapporteren over (grond)waterkwantiteitsonderzoeken
Op cv aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van en rapporteren over (grond)waterkwantiteitsonderzoeken.
Weging: 15 %


Kennis van modelleren en modellenbeheer.
Op cv aantoonbare kennis van modelleren en modellenbeheer. Denk aan MIPWA, iMOD/MODFLOW en SOBEK/D-HYDRO.
Weging: 10 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De kandidaat wordt gedurende het gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven in de kandidaat en/of opdrachtomschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat.

De kandidaat waarop de keuze valt, scoort 25% voor het gesprek. De kandidaten die afgewezen worden naar aanleiding van de gevoerde gesprekken, scoren 0% voor het gesprek.


Weging: 25 %

Interviewplanning

Het waterschap nodigt maximaal 3 kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek op 15 /16 juli 2024. Wij verzoeken de kandidaten uitdrukkelijk rekening te houden met deze periode.

Wanneer u op 12 juli 2024 voor 12.00 uur nog geen uitnodiging heeft ontvangen via het DAS Groningenhuurtin.nl, behoort u niet tot de eerste selectie voor de gespreksronde.
Contact over de opdracht en/of de procedure loopt uitsluitend via het DAS Groningenhuurtin.nl. Wij verzoeken u dan ook geen contact met het waterschap op te nemen.

Heeft u zich nog niet geregistreerd als aanbieder op www.Groningenhuurtin.nl, dan adviseren wij u hiervoor op korte termijn zorg te dragen. U kunt helaas zonder registratie géén offertes indienen voor de lopende opdrachten. Na goedkeuring van de registratie kunt u via www.Groningenhuurtin.nl offertes indienen voor nieuwe opdrachten.