Beleidsadviseur Hoogwaterveiligheid

Rode banner met witte tekst met de tekst "provincie noord-brabant" in hoofdletters.

Aanvraagnummer: 2422
Organisatie: Provincie Noord-Brabant
Locatie: Provincie Noord-Brabant
Uren per week: 24 per week
Tarief: €96 per uur
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 15-07-2024
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 08-07-2024 06:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving


De provincie Noord-Brabant werkt aan een veilig en klimaatbestendig rivieren- en deltagebied. De rol van de provincie is hierin belangrijk, want wij geven goedkeuring aan plannen voor dijkverbeteringen. Bij de provincie ligt een cruciale rol bij het aanwijzen en normeren van de regionale keringen, welke een belangrijk onderdeel zijn van het totale watersysteem. Omdat de komende jaren klimaatverandering een steeds grotere impact op het watersysteem heeft, moeten deze keringen op orde zijn om de hoogwaterveiligheid in Noord-Brabant te kunnen borgen en schade te voorkomen.


Wat ga je doen?

Als (Senior) Beleidsadviseur hoogwaterveiligheid ligt je focus op het waarborgen van de waterveiligheid van zowel de primaire keringen langs de grote rivieren als de regionale keringen. Dit doe je vanuit de rol als bevoegd gezag in de goedkeuring van projectbesluiten voor zowel primaire als regionale keringen, en onze wettelijke verantwoordelijkheid bij het aanwijzen en normeren van regionale keringen. Jouw waterbouwkundige kennis en ervaring zijn hierbij essentieel, en je fungeert als een volwaardig sparringpartner voor de waterschappen op dit gebied.

Voor de regionale keringen ziet de provincie erop toe dat wordt voldaan aan de waterveiligheidsnormen.

Namens de provincie neem je deel aan overleggen en afstemmingen over verbeteringen op dit gebied.

Daarnaast worden periodiek toetsingen door de waterschappen uitgevoerd, waarvan de resultaten aan de provincie worden voorgelegd. Indien nodig worden dijkverbeteringen uitgevoerd, waarbij jij betrokken wordt bij de verkenning en planvoorbereiding van deze projecten.

Je top 5 werkzaamheden als beleidsmedewerker hoogwaterveiligheid:

  • Participatie, advisering en beoordeling vanuit de provinciale rol bij de planvorming van primaire en regionale dijkversterkingen door de waterschappen.
  • Het aanpakken van vraagstukken en beleidsontwikkelingen met betrekking tot regionale keringen.
  • Advisering en inbrengen van technische expertise bij waterveiligheidsvraagstukken.
  • Vertegenwoordigen van de provincie Noord-Brabant in diverse werkgroepen en (landelijke) overleggen.
  • Opdrachtgever voor het begeleiden van, en input geven aan de realisatie van het project actualisatie overstromingsscenario’s.

Zo maak jij Brabant slimmer/ mooier/ duurzamer/ etc.

Als onderdeel van het programma Water en Bodem draag je bij aan de verbetering van de draagkracht, klimaatbestendigheid en veerkracht van het water- en bodemsysteem in onze provincie. Samen met het team hoogwaterbescherming, delta en rivieren werk je aan een veilig en klimaatbestendig rivieren- en deltagebied, waarbij jouw kennis en ervaring essentieel zijn voor een veilige en droge toekomst. Met jouw expertise draag je bij aan het programma Water en Bodem, waarbij je samen met het team Hoogwaterveiligheid, Delta en Rivieren werkt aan het vergroten van de veerkracht en klimaatbestendigheid van ons watersysteem. Door te streven naar een veilig en droog rivieren- en deltagebied draag je bij aan het beschermen van onze provincie tegen de gevaren van overstromingen en klimaatverandering, waardoor Brabant een veilige en leefbare omgeving blijft voor haar inwoners en bedrijven.

Met wie werk je samen?

Je werkt nauw samen met overige partners zoals Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten, adviesbureaus, onderzoekinstituten en maatschappelijke organisaties. Je zorgt voor duidelijkheid in inhoudelijke discussies en voor een gedegen onderbouwing van de aanpak op zowel korte als lange termijn.

Bovendien bouw je bruggen tussen verschillende beleidsterreinen en sectoren, en onderhoud je contacten met regionale en nationale overheden, maatschappelijke organisaties, en andere belanghebbenden. Door effectieve communicatie en samenwerking zorg je ervoor dat alle betrokken partijen op één lijn zitten en gezamenlijk streven naar de realisatie van gedeelde doelen en ambities.


Kandidaatomschrijving

De geschikte kandidaat:
  • Heeft een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, richting waterbouwkunde of civiele techniek.
  • Beschikt over ervaring op het gebied van waterbouwkunde/civiele techniek, waarbij kennis van geotechniek en hydrologie een pré is.
  • Heeft inzicht in de regelgeving op het gebied van water en het effectief kunnen toepassen van juridische interpretaties.
  • Heeft het vermogen om overzicht te behouden en te schakelen tussen lange en korte termijn, en tussen beleidsdoelen en concrete uitgangspunten bij dijkverbeteringsprojecten.
  • Is in staat om vernieuwende oplossingen voor vraagstukken te bedenken en producten te verbeteren.

Eisen

Werkervaring
Kandidaat beschikt over recente (niet ouder dan 7 jaar) werkervaring. Dit blijkt uit het CV.
Overig
Kandidaat heeft minimaal aantoonbare ervaring in de technische ontwikkeling van keringen rond het hoofd- en regionale watersysteem. Dit blijkt uit het CV.
Opleiding
Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Dit blijkt uit het CV.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 15 %


Werkervaring
Kandidaat beschikt over recente (niet ouder dan 7 jaar) werkervaring. Dit blijkt uit het CV.
  • Minimaal 5 jaar als Projectleider Hoogwaterveiligheid bij een overheidsorganisatie. (15 %)
  • Minimaal 5 jaar als Projectleider Hoogwaterveiligheid bij een overheidsorganisatie in een dynamisch bestuurlijk proces in het waterwerkveld en in een complex samenwerkingsverband. (25 %)
Weging: 25 %


Overig
Kandidaat heeft minimaal aantoonbare ervaring in de technische ontwikkeling van keringen rond het hoofd- en regionale watersysteem. Dit blijkt uit het CV.
  • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring in de technische ontwikkeling van keringen rond het hoofd- en regionale watersysteem. (10 %)
  • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring in de technische ontwikkeling van keringen rond het hoofd- en regionale watersyteem en in juridische en beleidsmatige toetsing van normen en ontwerpvoorstellen. (15 %)
  • Heeft aantoonbare ervaring in de techniche ontwikkeling van keringen rond het hoofd- en regionale watersysteem, juridisch en beleidsmatige toetsing van normen en ontwerpvoorstellen en als verbinder in gebiedsgerichte netwerken en samenwerkingen. (20 %)
Weging: 20 %


Opleiding
Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Dit blijkt uit het CV.
  • Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding. (5 %)
  • Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van waterbouwkunde of civiele techniek. (15 %)
Weging: 15 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Tijdens het sollicitatiegesprek zijn de laatste (maximaal) 25 punten toe te kennen. Deze 25 punten worden als volgt verdeeld:


1) De zienswijze en visie op de betreffende functie/werkzaamheden, gerelateerd aan eigen ervaring en visie provincie: maximaal 10 punten.
2) Match met het team (voldoende complementair in kennis en samenwerking): maximaal 5 punten.
3) Competenties zoals verbindend, doortastend, vernieuwend, betrouwbaar: maximaal 10 punten (denk hierbij ook aan goede voorbereiding, motivatie, pro-activiteit, kennis van de provinciale werkzaamheden en actualiteiten).


Bij de provincie gaan we uit van het BYOD (Bring Your Own Device) principe.
We vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op van de kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund. Dit is onderdeel van de selectieprocedure en een knock-out criteria. We vragen deze bij voorkeur te overleggen voorafgaand aan de eerste werkdag maar in ieder geval uiterlijk binnen één maand nadien. Hiervoor stuurt de provincie u na de definitieve gunning een link op uw persoonlijk e-mailadres.


Weging: 25 %

Interviewplanning

We streven er naar de gesprekken te houden op dinsdag 16 juli en/of donderdag 18 juli 2024.