Onafhankelijke Procesbegeleider Warmtenet Monster

Logo van gemeente westland met een gestileerde witte figuur die een ploeg trekt op een zwarte achtergrond, naast de naam in blauwe en groene blokken.

Aanvraagnummer: 2509
Organisatie: Gemeente Westland
Locatie: Westland
Uren per week: 8 per week
Tarief: €123,85 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 22-07-2024
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 03-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie en context


In de Transitievisie Warmte van de gemeente Westland is de kern Monster bestempeld als verkenningsbuurt waar een collectief warmtenet de voorkeur geniet op basis van laagste maatschappelijke kosten. De afgelopen twee jaar onderzocht de gemeente in samenwerking met Arcade en HVC de realisatiemogelijkheden. Dit resulteerde in een intentieovereenkomst in 2022 en vervolgens tot een getekende samenwerkingsovereenkomst in 2023.

De realisatie van een collectief warmtenet vraagt om intensieve samenwerking tussen de stakeholders. Hierin zijn goede afstemming tussen alle partijen middels een duidelijk project organisatiestructuur en een vertrouwensrelatie cruciaal. Een onafhankelijk procesbegeleider gefinancierd vanuit de provincie is hierin de afgelopen drie jaar succesvol gebleken. De gemeente wil dan ook graag dat deze rol het komende halfjaar opnieuw wordt ingevuld.


Opdracht: Onafhankelijke procesbegeleider warmtenet monster


Een onafhankelijke procesbegeleider voor de ontwikkeling van een warmtenet in Monster. Met als doel om de partijen te begeleiden om te komen tot beslissingen over . De inschatting is dat deze persoon hier gemiddeld 1 dag per week mee actief is, voor de duur van een half jaar.

De onafhankelijk adviseur wordt ingehuurd door de gemeente Westland en vertegenwoordigd de belangen van gemeente, HVC en Arcade. Concreet voorziet de gemeente de volgende werkzaamheden voor de te selecteren onafhankelijke procesbegeleider:

  • Bieden van ondersteuning aan de partijen betrokken bij de voorbereiding en aanleg van het warmtenet. De partijen bestaan in ieder geval uit de gemeente, het warmtebedrijf en de betrokken woningbouwcorporatie(s);
  • Faciliteren van de projectgroep en projectstructuur van warmtenet; Door voorzitten en voorbereiden van projectgroep overleggen;
  • Faciliteren van het besluitvormingsproces door middel van inhoudelijke voorbereiding van afspraken en de bestuurlijke besluitvorming; Voorzitten van stuurgroep overleggen, terugkoppelen van acties en afstemmen met bestuurders wanneer nodig;
  • Op verzoek van de projectgroep uitwerken en doorrekenen van mogelijkheden;
  • Aansluiten bij relevante werkgroepen;
  • Uitvoeren van reviews op relevante stukken, zoals aansluit en leveringscontracten, de businesscase en andere relevante overeenkomsten.


Vereisten / knock-outcriteria

1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht zelf een laptop cq iPad moet meenemen voor zakelijk gebruik. Optioneel kan er een door de opdrachtgever een telefoon beschikbaar worden gesteld;
2. Een maximum uurtarief van € 123,85 (Schaal 12) inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. btw;
3. Bereid om de werkzaamheden flexibel uit te voeren, zowel qua plaats als moment;
4. Aantoonbare werkervaring met het realiseren van collectieve warmtenet projecten waar publiek integraal samen wordt gewerkt met warmtebedrijven en woningbouwcorporaties.


Gunningscriteria (weging)

5. Minimaal 3 jaar werkervaring met het realiseren van collectieve warmtenetprojecten waar publiek integraal samen wordt gewerkt met warmtebedrijven en woningbouwcorporaties; (40 punten)
a. Minder dan 1 jaar aantoonbare werkervaring; (0 punten)
b. Tussen de 1 en 3 jaar aantoonbare werkervaring; (20 punten)
c. Meer dan 3 jaar aantoonbare werkervaring; (40 punten)
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het voorzitten en voorbereiden van projectgroep overleggen binnen een overheidsorganisatie; (15 punten)
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als procesbegeleider binnen een gemeente; (20 punten)
8. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met energietransitie processen binnen een gemeente; (10 punten)
9. Aantoonbaar netwerk binnen de warmtesector voor de regio Westland én provincie Zuid-Holland (benoem waar deze is opgedaan). (15 punten)

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je / de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Benodigd aantal professionals


1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen


De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 5 juli en/of maandag 8 juli 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen hiervan bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.