Werkmakelaar Doelgroepregister Banenafspraak (WI24-1344)

Logo van de gemeente Amstelveen met de tekst "Gemeente Amstelveen" met een rood en zwart schildembleem met daarop drie zilveren kruisen.

Aanvraagnummer: 2607
Organisatie: Gemeente Amstelveen
Locatie: Gemeente Amstelveen
Uren per week: 36 per week
Tarief: €75 per uur
Regio: Noord-Holland
Startdatum: 01-10-2024
Optie tot verlenging: 3 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 16-07-2024 08:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

De afdeling Werk & Inkomen maakt onderdeel uit van het Sociaal Domein en richt zich onder andere op de uitvoering van de Participatiewet. Klanten worden professioneel ondersteund op weg naar zelfontplooiing, zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Als medewerker van de afdeling werk je vanuit een flexibele, klantgerichte en resultaatgerichte houding.

Het Werkplein is er voor alle inwoners met vragen op het gebied van werk, scholing en loopbaan.

De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer geven gezamenlijk uitvoering aan arbeidsbemiddeling op het Werkplein. Dit moet ertoe leiden dat onze inwoners, door informatieverstrekking, ondersteuning, werkaanbod en training kunnen meedoen en een duurzame plek op de arbeidsmarkt vinden. Alle inwoners, waaronder inwoners met een arbeidsbeperking, die op zoek zijn naar werk krijgen op het Werkplein actieve ondersteuning.

In verband met onvoldoende specifieke kennis binnen onze organisatie zijn wij tijdelijk op zoek naar een Werkmakelaar Doelgroep Banenafspraak. Er zal ook op termijn een vaste vacature uitgezet worden voor deze positie. Het inwerken van deze nieuwe medewerker wordt een belangrijk onderdeel van deze opdracht.

Functieomschrijving
Als Werkmakelaar Doelgroep Banenafspraak ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van kandidaten (specifiek met verminderde loonwaarde) naar werk.
Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het begeleiden en bemiddelen van inwoners met een (vermoedelijke) arbeidsbeperking naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt;
  • Het verzorgen van acquisitie van banen voor klanten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, eventueel in samenwerking met onze accountmanagers;
  • Individuele trajectbegeleiding/ coaching van klanten.
  • Het verzorgen van alle rapportages, administratie en correspondentie.
  • Het meedenken over innovatieve projecten voor de doelgroep.
  • Het meedenken over de vorming van re-integratiebeleid, specifiek voor deze doelgroep.
  • Daarnaast ben je bent het aanspreekpunt op het Werkplein voor inwoners die zich melden voor ondersteuning bij het vinden van werk.


De opdracht loopt t/m 31 maart 2025. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Indien t.z.t. mogelijk en gewenst, bestaat de optie om de kandidaat na 1 jaar inhuur kosteloos over te nemen. De leverancier gaat hier automatisch mee akkoord bij het aanbieden van een kandidaat.


Kandidaatomschrijving

  • Minimaal HBO werk/denkniveau.
  • Ervaring als Matcher/Bemiddelaar/Werkmakelaar bij een gemeentelijke organisatie.
  • Ervaring met doelgroepen met meervoudige problematiek en verminderde loonwaarde.
  • Ervaring met de Participatiewet.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Ervaring met klantvolgsysteem Suite4SociaalDomein.

Competenties

  • Creatief / oplossingsgericht.
  • Doorpakken/resultaatgericht.
  • Verbinden.
  • Oordeelsvorming.
  • Initiatiefrijk.
  • Zelfstandig.

In Amstelveen werken wij samen, zijn we betrokken en oplossingsgericht. Dit zijn de kernwaarden van de organisatie en passen bij de manier waarop je je werkzaamheden uitvoert.

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist. Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.


Eisen

Werkervaring
Op cv aantoonbaar minimaal 4 jaar werkervaring als Matcher/Bemiddelaar/Werkmakelaar bij een gemeente, opgedaan in de afgelopen 5 jaar.
Referentie vereist
Werkervaring
Op cv aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring met de doelgroep banenafspraak, opgedaan in de afgelopen 4 jaar.
Referentie vereist
Systeemkennis
Op cv aantoonbaar werkervaring met Suite4SociaalDomein, opgedaan in de afgelopen 2 jaar. Geef duidelijk aan waar deze ervaring is opgedaan.
Gevraagde documenten
Aanleveren na gunning
  • Verklaring van geheimhouding en intregriteit
  • Gegevens crediteuren
  • VOG

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 25 %


Opleiding
Op cv aantoonbaar minimaal een afgeronde bachelor HBO opleiding in een maatschappelijke richting.
Weging: 15 %


Werkervaring
Op cv aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring in het acquireren van passende vacatures specifiek voor de doelgroep banenafspraak, opgedaan in de afgelopen 3 jaar. Toon duidelijk aan waar deze ervaring is opgedaan.
Weging: 15 %


Werkervaring
Op cv aantoonbaar ervaring met het begeleiden/inwerken van nieuwe medewerkers. Toon duidelijk aan waar deze ervaring is opgedaan.
Weging: 20 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
  • Verificatie van inhoud aangeboden profiel.
  • Resultaten/praktijkvoorbeelden vanuit vorige werkzaamheden.
  • Competenties voor deze uitvraag.
  • In hoeverre de kandidaat overtuigt de opdracht succesvol af te ronden.

Weging: 25 %

Interviewplanning

De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken worden gevoerd op het raadhuis van Gemeente Amstelveen op dinsdagmiddag 23 juli vanaf 13.00 uur.
De kandidaat dient op deze datum beschikbaar te zijn.