Senior Adviseur Klimaat en Duurzaamheid

Logo van omgevingsdienst noord-holland noord met gestileerde cirkelvormige lijnen in groen en paars met de naam van de organisatie in groene tekst.

Aanvraagnummer: 2650
Organisatie: Omgevingsdienst Noord-Holland Noord
Locatie: OD NHN
Uren per week: 20 tot 28 per week
Tarief: €95 per uur
Regio: Noord-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 12-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie


Bij de OD NHN gaan we altijd constructief en voorkomend te werk. In onze organisatie werken zo’n 250 bevlogen en ervaren collega’s aan de uitvoering van milieutaken van zestien gemeenten in Noord-Holland Noord. Daarnaast is ook provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met vergunningverlening, toezicht en handhaving en advisering en zijn specialist op het gebied van klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, geluid, lucht, afval, asbest, externe veiligheid, bodemkwaliteit, zwemwater, wegen en vaarwegen.

Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.


Opdrachtomschrijving:

Je maakt deel uit van het team Duurzaamheid en Klimaat waarin zeven deskundige en enthousiaste collega’s werken aan de energietransitie om daarmee bewoners, bedrijven en gemeenten te helpen zich voor te bereiden op een duurzame toekomst. Het team is werkzaam voor een aantal gemeenten in Noord Holland Noord. In samenwerking met gemeenten initieer je projecten en samen met de teamleider ga je op zoek naar mogelijk nieuwe taken die van belang zijn voor gemeenten.
Je coördineert een regionaal overleg duurzaamheid (voorzitten overleg, agenda, verslag, monitoren uitvoeringsprogramma, schakelfunctie tussen de OD en de regio). Je volgt de uitvoering van de RES NHN (herijking 2.0). Met jouw ervaring als senior in het vakgebied kun je minder ervaren collega’s ondersteunen. Je bent een ervaren netwerker met een gedegen kennis van duurzaamheid en energietransitie die bekend is met het werken in/met gemeenten en in een politieke omgeving. Een omgeving met verschillende en soms tegenstrijdige belangen.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur/projectleider klimaat/duurzaamheid/energietransitie;
3. Een maximum uurtarief van €95,- exclusief btw, inclusief woon-werkverkeer en fee Flextender.


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)

3. Aantoonbare inhoudelijke kennis van beleid en wetgeving op het gebied van klimaat en duurzaamheid (40 punten);
4. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur/projectleider klimaat/duurzaamheid/energietransitie binnen een overheidsorganisatie(40 punten);
5. Kandidaat is bereid om bij wederzijdse interesse na 1040 uur kosteloos in dienst te treden (15 punten);
6. Beschikbaar per 22 juli 2024 (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr. (in afstemming met team)


Planning

De gesprekken bij de opdrachtgever worden gepland in overleg met de geselecteerde kandidaten. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk dinsdag 16 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.