Ontwerper Openbare Ruimte

Logo met het woord "nieuwegein" naast een abstract wervelontwerp in paars en grijs.

Aanvraagnummer: 2838
Organisatie: Gemeente Nieuwegein
Locatie: Nieuwegein
Uren per week: 16 per week
Tarief: €105 per uur
Regio: Utrecht
Startdatum: 01-09-2024
Optie tot verlenging: 2 maal 12 maand(en)
Sluitingsdatum: 26-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.


Opdracht

Rijnhuizen is een bedrijventerrein dat de komende 5 jaar verder omgevormd wordt tot woongebied met circa 2500 woningen. Voor de herinrichting van de openbare ruimte in Rijnhuizen is al een ontwerpplan gemaakt. Voor de uitwerking van dit plan ga je de komende tijd aan de slag. Dit zijn deelgebieden waarvan de straten omgevormd moeten worden naar woonstraten. Ons beleid mbt vergroening, spelen, afvalinzameling, ecologie en groenbeheer zal moeten worden toegepast op de deelontwerpen. Ook heb je te maken met de ondergrondse zaken zoals kabels en leidingen, trafokasten, openbare verlichting en ondergrondse afvalinzameling. De werkzaamheden bestaan met name uit het verder ontwerpen en detailleren van de bestaande en nieuwe woon- en fietsstraten. Daarnaast geef je adviezen over de landschappelijke aspecten bij planologische particuliere verzoeken binnen het gebied.


Vereisten / knock-outcriteria


1. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4;
2. Aantoonbare werkervaring in het werkveld ontwerp openbare ruimte (benoem dit duidelijk in het cv);
3. Aantoonbare werkervaring met Microstation.


Gunningscriteria (weging)


4. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4 in de richting van weg en waterbouw/ civiele techniek (20 punten);
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als ontwerper openbare ruimte binnen een gemeentelijke instelling (25 punten);
6. Maximaal uurtarief van € 105,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon- werkverkeer en fee Flextender (20 punten);
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het opstellen van schetsontwerpen, definitieve ontwerpen, detaillering en uitvoeringstekeningen (benoem dit duidelijk in het cv) (35 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 30 juli 2024 tussen 14.00 uur en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 29 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.