Beleidsmedewerker RO

Logo van gemeente dantumadiel met een gestileerde blauwe "g" boven de naam in groene kleine letters, met een groene horizontale lijn eronder.

Aanvraagnummer: 3309
Organisatie: Gemeente Dantumadiel
Locatie: Gemeente Dantumadiel
Uren per week: 36
Tarief: €115 per uur
Regio: Friesland
Startdatum: 01-09-2024
Optie tot verlenging: ja
Sluitingsdatum: 18-08-2024 23:59

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

Kom bouwen aan de nieuwe organisatie van Dantumadiel!

Op 1 januari is Dantumadiel weer een zelfstandige organisatie. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe (interim) collega’s. Mensen die – net als Dantumadiel – eigenzinnig, daadkrachtig, ondernemend en ambitieus zijn. Pas jij in dat plaatje en wil jij meebouwen aan de nieuwe organisatie? Dan sluiten we graag een deal met jou. Een Dantuma-deal waarin jij helemaal tot je recht komt en samen met ons kunt groeien.

Wat ga je doen?

Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (RO) ga je bij de gemeente Dantumadiel, een centrale rol vervullen in het vormgeven van de ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente. Je biedt deskundig advies aan zowel interne als externe belanghebbenden over uiteenlopende ruimtelijke vraagstukken en initiatieven. Dit omvat het beoordelen van de haalbaarheid en impact van nieuwe bouw- en ontwikkelingsprojecten, waardoor je een sleutelfiguur bent in het begeleiden van de toekomstige groei van onze gemeente.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het zorgvuldig toetsen van ruimtelijke plannen aan de geldende wet- en regelgeving. Je stelt zelf ruimtelijke procedures op en biedt begeleiding gedurende deze procedures, inclusief het opstellen van omgevingsplannen en het beheren van vergunningaanvraagprocedures.

Je voorziet zowel de organisatie als het bestuur van waardevol advies over ontwikkelingen binnen het vakgebied ruimtelijke ordening. Dit advies draagt bij aan weloverwogen besluitvorming en beleidsvorming op lokaal niveau. Naast het verstrekken van advies, ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de benodigde stukken voor besluitvorming door het bestuur. Dit kan onder andere omgevingsplannen, beleidsnota's en rapporten omvatten.


Verantwoordelijkheden

  • Minimaal 5 jaar ervaring als beleidsmedewerker RO
  • Ervaring bij een gemeentelijke organisatie
  • HBO werk- en denkniveau
  • Kennis van de Omgevingswet
  • Een proactieve houding, goede communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen en de wil om samen te werken

Beschikbaarheid

De kandidaat is bij voorkeur inzet vanaf 1 september 2024 tot en met 31 januari 2025 voor 36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel (meerdere malen) worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Kwaliteit (eisen)

U voegt een cv van maximaal 2 pagina's A4 toe.

Minimaal 5 jaar ervaring als beleidsmedewerker RO

Minimaal HBO werk en denkniveau

Kennis van de Omgevingswet

Fysieke aanwezigheid op kantoor (hybride in overleg)


Prijs (eisen)

Maximaal: € 115,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 40 %
Gewicht van kwaliteit : 60 %
Uitleg gunningscriteria

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = 100 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) * ( 100 / ( hoogste prijs - laagste prijs ) ) )
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria (wensen)

40 %

Minimaal 5 jaar ervaring bij gemeentelijke organisaties

30 %

Ruime kennis van de Omgevingswet

30 %

WO werk en denkniveau


Het interview

Beschrijving (uitleg)

Als Inschrijver in de top is geëindigd, ontvangt inschrijver een uitnodiging voor het interview. Tijdens het interview wordt een verificatie gedaan op basis van de aangeboden offerte. Als de verificatie positief is wordt de kandidaat beoordeeld op basis van criteria. De criteria zijn hieronder te raadplegen ter voorbereiding op het interview. Bij de terugkoppeling op de offertes (gunningsbeslissing) worden de resultaten bekendgemaakt in deze applicatie.