Aanvraagnummer: 3462
Organisatie: Regio Stedendriehoek
Locatie: Regio Stedendriehoek
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Gelderland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 12 maand(en)
Sluitingsdatum: 04-09-2024 09:00
Deel deze opdracht
Organisatie
De Regio Stedendriehoek is een kleine organisatie die in touw is voor bijna een half miljoen Nederlanders. Dat zijn de inwoners van acht gemeenten in mooie streken van de Veluwe, Salland, IJsselvallei en Achterhoek. Zij willen samen met ondernemers en kennisinstellingen zorgen dat het leven in de regio goed blijft: de steden en dorpen, het landelijk gebied, werk en opleiding, verkeer en transport, ons energiesysteem en alles wat we om ons heen zien. Het doel is dat we hier samen een goed leven hebben, ook de generaties na ons. Een grote verantwoordelijkheid die steeds meer vraagt om groot denken. Waar het onmogelijk lijkt om alles goed te doen omdat het een het ander in de weg zit, gaan we het gesprek aan: hoe kan het wél? De regio wordt betaald door de gemeentes maar staat bol van de projecten en samenwerkingsverbanden met allerlei partners. Het is een echte netwerkorganisatie met een enorme dynamiek.
Opdracht
In de regio Stedendriehoek staan we voor een uitdagend vraagstuk dat voortkomt uit zowel de dubbele vergrijzing als de behoefte aan geschikte huisvesting voor kwetsbare bewoners binnen onze gemeenten. Dit brengt een aanzienlijke druk met zich mee op beschikbare woonruimte, benodigde hulp en ondersteuning. Terwijl de vraag naar woonruimte met passende zorg en welzijnsdiensten toeneemt, hebben we krapte op de woningmarkt, personele tekorten in de zorgsector. In deze complexe context zijn fysieke en sociale aspecten onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zien dat aanpassingen aan woonruimten, de ondersteuning van mantelzorgers en het bevorderen van geclusterde woonvoorzieningen kunnen bijdragen aan het langer zelfstandig wonen van ouderen in de Stedendriehoek. Het inrichten van een inclusieve woon- en leefomgeving draagt bij aan een thuis voor iedereen, ook voor de kwetsbare inwoners binnen de regio. Door deze maatschappelijke ontwikkelingen ontstaat een grotere behoefte aan passende woonvormen in een sociaal passende omgeving, zoals levensloop- en zorggeschikte woningen, al dan niet geclusterd. Passende woonvormen zorgen ervoor dat mensen langer zelfredzaam kunnen zijn én dat zorg thuis geleverd kan (blijven) worden. Tot en met 2030 zijn er in Nederland 290.000 passende woningen voor ouderen nodig, waarvan 80.000 geclusterde woningen en 40.000 woningen waar mensen verpleegzorg kunnen ontvangen.
De afgelopen periode is er in de regio Stedendriehoek met zorgpartijen, zorgkantoren, woningcorporaties en de negen betrokken gemeenten samengewerkt aan een afspraken voor ouderenhuisvesting en woonzorg en worden regionale fair share afspraken voorbereid voor de huisvesting van aandachtgroepen.
In de regio Stedendriehoek is afgesproken dat gemeenten op lokaal niveau de regie nemen op het proces om de opgave voor ouderenhuisvesting en woonzorg om te zetten in een volkshuisvestingsprogramma en uitvoeringsagenda, met partners af te stemmen over gewenste en passende vormen van huisvesting. en om binnen de mogelijkheden die er zijn en samen met de partners de randvoorwaarden te scheppen voor versnelling van de opgave en het toetsen van de plannen.
In de regio Stedendriehoek zijn vier sub regio’s: Apeldoorn, Epe en omgeving, Zutphen en omgeving, Deventer en omgeving. De gemeenten, zorgpartijen, zorgkantoren en corporaties werken hierin nauw samen en weten elkaar daarin te vinden. Per sub regio is goed zicht op de opgave, voortgang en eventuele knelpunten. Per sub regio is een coördinator benoemd, werkzaam bij één van de gemeenten.
Vereisten / knock-outcriteria
1. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en telefoon; 2. Minimaal een afgeronde opleiding op Hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met projectmanagement in zorg en wonen;
4. Aantoonbare werkervaring met integrale samenwerkingen tussen en met gemeentes ( ligt dit duidelijk toe in het cv).
Selectiecriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met projectmanagement in zorg en wonen (35 punten); 6. Aantoonbare werkervaring met gemeentelijke processen binnen het domein zorg (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met regionale en lokale opgaven en de inhoudelijke verbinding (25 punten);
8. Een afgeronde opleiding op wo niveau (15 punten).
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO Gemeente van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De werktijden zijn in overleg. Er wordt hybride gewerkt, waarbij er op diverse afspraken zijn met bestuurders en medewerkers en enkele structurele overleggen verspreid over de week. Is hybride werken mogelijk: ja