Handhavingsjurist VTH

Logo met een grijze leeuw en een rode diagonale lijn over het woord "Amersfoort" in zwarte tekst.

Aanvraagnummer: 3501
Organisatie: Gemeente Amersfoort
Locatie: Gemeente Amersfoort
Uren per week: 36 per week
Tarief: €105 per uur
Regio: Utrecht
Startdatum: 01-10-2024
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 02-09-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

De opdracht

De opdracht betreft het behandelen van handhavingsdossiers, inclusief verzoeken tot handhaving. De dossiers hebben onder meer betrekking op overtredingen van de Wabo en/of de Omgevingswet en de APV. De werkzaamheden hebben betrekking op de gehele primaire besluitvorming, vanaf het opstellen van het voornemen tot en met de effectuering (invorderingsbeschikkingen). Het behandelen van bezwaar en beroep behoort niet tot je takenpakket.

  • Je stelt handhavingsbesluiten op, beoordeelt motiveringen van beschikkingen en bereidt bestuurlijke sancties voor.
  • Je zorgt voor maatwerk, onderzoekt mogelijkheden binnen de kaders van de wet en neemt betrokkenen mee in je oplossingsrichtingen.
  • Je bent aanspreekpunt voor collega's van VTH en andere afdelingen om te sparren over over handhavingsdossiers en vergunningen/vergunningaanvragen. Weigeringen van vergunningen worden integraal gecontroleerd.
  • Ook ben je aanspreekpunt voor de stad en regio en onderhoud je contacten met burgers en bijvoorbeeld de VRU, en de RUD

Hier ga je aan de slag

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) behandelt vergunningsaanvragen voor onder andere bouwen, horeca en evenementen, houdt toezicht op de bouw en op de leefbaarheid in de openbare ruimte en handhaaft waar dat nodig is.

Met wie werk je samen

De afdeling met ongeveer 100 collega's heeft drie dynamische teams waarin vergunningverleners, bouwinspecteurs en handhavers samenwerken. Op de afdeling werken daarnaast ook adviseurs Constructieve Veiligheid, adviseurs Ruimtelijke ordening, kwaliteitsmedewerkers en administratieve medewerkers.

LET OP!

In het kader van gelijke kansen en het voorkomen van manipulatieve inschrijvingen, waarbij een inschrijver veel verschillende cv’s indient en zo kan sturen op wie in de top komen, mag een inschrijver maximaal 1 offerte/kandidaat aanbieden. Bij meer dan 1 aangeboden offerte/kandidaat zal alleen de eerst binnengekomen aanbieding meedingen naar de opdracht.

Urenregistratie/facturatie

De gewerkte uren dienen te worden geregistreerd via de inhuurdesk van de Gemeente Amersfoort en na akkoord van de inhurende manager kan er via Mijn inhuurdesk op Gemeenteamersfoorthuurtin.nl een factuur digitaal worden verzonden aan de gemeente.



Kandidaatomschrijving

Wij zoeken een kandidaat met ruime werkervaring op het gebied van juridische handhaving in een 100+ gemeente. Je hebt succesvol een juridische opleiding op minimaal hbo-niveau afgerond, actuele kennis van wet- en regelgeving die is voorbereid op de WKB. Je weet wat er speelt in een gemeente met haar politiek bestuur, de welstand. Je bent gewend te schakelen met burgers en met aannemers en je verstaat hun taal.

Je bent klantgericht, je kunt mensen inschatten, je in hen verplaatsen en je overziet situaties. Je voelt je verantwoordelijk en neemt de regie vanuit een praktische en dienstverlenende instelling. Je analyseert op basis van kennis en ervaring de casus, kijkt naar eventuele oplossingen en start als dat niet kan, een zorgvuldig handhavingstraject met oog voor wet- en regelgeving én andere (politieke) belangen. Is in staat om een integrale afweging te maken. Je bent besluitvaardig, resultaatgericht, adviesvaardig en kan creatief oplossingen bedenken. Je houdt je kennis up to date en deelt deze met je team. Je werkt actief samen met de kennisdragers binnen en buiten je eigen team/afdeling en helpt bij te dragen aan het realiseren van de doelstellingen van de gemeente. Ervaring met de Amersfoortse werkwijze is een pré.

Dit vertaalt zich inde volgende competenties:

- Integriteit, Handelen en relatie burger-bestuur, Samenwerken
- Resultaatgericht handelen, Stressbestendigheid, Analyseren
- Omgevingsbewustzijn, Mondelinge en Schriftelijke communicatie, Klantgericht handelen


Eisen

Opleiding
De kandidaat heeft succesvol de ABW 1 opleiding afgerond.
Werkervaring
Je hebt minimaal 5 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie in een gemeentelijke organisatie, aangetoond middels een cv.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 20 %


Opleiding
Je hebt aanvullende cursussen gevolgd betrekking hebbend op bestuurlijke handhaving VTH domein en bijzondere wetten.
Weging: 25 %


Werkervaring 1
Je hebt aantoonbaar meerjarige werkervaring in een soortgelijke functie in een gemeente met meer dan 100.000 inwoners.
Weging: 20 %


Werkervaring 2
Je hebt bij voorkeur recente relevante werkervaring opgedaan bij de Gemeente Amersfoort.
Weging: 5 %


Aanvullend e vaardigheden
Je hebt je aantoonbaar aanvullend bekwaamd in gespreksvaardigheden
Weging: 5 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Tijdens het interview toetsen we op werkervaring, kennis en de gewenste competenties.

Weging: 25 %

Interviewplanning

De interviews worden gepland op 3 september 2024