Projectleider gebiedsvisie en gebiedsontwikkeling

Logo van Katwijk met gestileerde blauwe golven boven de naam, geschreven in donkerblauwe letters.

Aanvraagnummer: 3559
Organisatie: Gemeente Katwijk
Locatie: Gemeente Katwijk
Uren per week: 24 uur
Tarief: €135 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 01-10-2024
Optie tot verlenging: ja, 2 x 1 jaar
Sluitingsdatum: 08-09-2024 23:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

Rijnsburg Noord (gebied ten noorden van het Oestgeesterkanaal), heeft vanouds een agrarische functie gehad en kenmerkt zich nu door de aanwezigheid van glastuinbouw, bedrijventerreinen en woningen langs historische linten. Er zijn in Rijnsburg Noord een aantal ontwikkelingen die er voor zorgen dat het noodzakelijk is om na te denken over de toekomst van dit gebied. Daarnaast staan er ontwikkelingen van bedrijvigheid aan de Noordwijkerweg gepland die tot realisatie gebracht moeten worden. Deze twee opgaven maken onderdeel uit van een groter geheel, het programma Rijnsburg Noord.

Gebiedsvisie

In de afgelopen tien jaar heeft de Greenport Ontwikkelmaatschappij gewerkt aan het toekomstbestendig maken van het glastuinbouwgebied Trappenberg Kloosterschuur dat ligt in Rijnsburg Noord. Het is financieel niet haalbaar gebleken om het project voort te zetten en daarom is dit project gestopt. De vraag naar ruimte voor werklocaties in de gemeente Katwijk is ondertussen gegroeid. Voor de betrokken ondernemers en voor ondernemers uit de regio wordt nieuwe ruimte gezocht. Door bovengenoemde opgaven is de aandacht voor het gebied Rijnsburg Noord vergroot. Om tot een antwoord te komen op het totaal van deze opgaven is een integrale en ruimtelijke benadering van het gebied van belang. De gemeente Katwijk werkt samen met glastuinbouwers en andere ondernemers, haar inwoners, en andere belanghebbende zoals bijvoorbeeld sportverenigingen, aan de invulling van de toekomst van de ontwikkeling van het gebied. In dit traject werken we toe naar de vorming van een nieuwe gebiedsvisie voor Rijnsburg Noord.

Gebiedsontwikkeling Noordwijkerweg

De Noordwijkerweg doorkruist Rijnsburg Noord, en vormt de hoofdontsluiting van het gebied. Rondom deze ontsluiting staat de gebiedsontwikkeling Noordwijkerwegzone gepland. Deze ontwikkeling maakt de realisatie van bedrijfsfuncties mogelijk en voorziet in de benodigde infrastructuur daarvoor. De gemeente Katwijk werkt op het moment aan de vaststelling van het ruimtelijk afwegingskader en is daarvoor onder andere met grondeigenaren en initiatiefnemers in gesprek. De komende tijd moeten deze gesprekken gaan leiden tot de vaststelling van het afwegingskader en overeenkomsten met initiatiefnemers, opdat bouwvergunningen verleend kunnen worden en de benodigde infrastructuur kan worden gerealiseerd.


Verantwoordelijkheden

Als projectleider krijg je de opdracht voor Rijnsburg Noord te komen tot een gedragen gebiedsvisie en sta je aan de lat om de gebiedsontwikkeling Noordwijkerwegzone tot realisatie te brengen. De programmamanager Rijnsburg Noord fungeert als jouw ambtelijk opdrachtgever voor de gebiedsvisie en voor de gebiedsontwikkeling is dat onze ambtelijk opdrachtgever infra. Je verantwoordelijkheden en taken zijn:

Projectleiding gebiedsvisie Rijnsburg Noord

  • Projectmatig aansturen van het projectteam gebiedsvisie Rijnsburg Noord bestaande uit beleidsmedewerkers en de externe partij (zie verderop).
  • Het aansturen van de externe partij die de eerste fase van het gebiedsvisietraject verzorgt: de start van de participatie en het samenstellen van de nota van uitgangspunten;
  • Het voeren van verdiepende gesprekken met stakeholders en initiatiefnemers in het gebied;
  • Het voorbereiden, opstellen en organiseren van ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming rondom de vast te stellen documenten (afwegingen in een politiek-bestuurlijke omgeving);
  • Het aanbesteden van een externe partij voor de tweede fase van het gebiedsvisietraject: de gebiedsvisie;
  • Het behalen van de programma- en projectdoelen en de resultaten binnen de daarvoor vastgestelde referentiekaders (geld, tijd, kwaliteit);

Projectleiding Noordwijkerwegzone

  • Projectmatig aansturen van het projectteam Noordwijkerwegzone bestaande uit beleidsmedewerkers, de omgevingsmanager en de onderhandelaar namens de gemeente Katwijk;
  • Het uitwerken van de planeconomische aspecten van de gebiedsontwikkeling en het uitvoeren van de toets op de financiële haalbaarheid samen met de planeconoom.
  • Opstellen van de overeenkomsten met ontwikkelaars tezamen met juridisch adviseurs van de gemeente Katwijk;
  • Het behalen van de programma- en projectdoelen en de resultaten binnen de daarvoor vastgestelde referentiekaders (Geld, Risico, Organisatie, Tijd, Informatie, Communicatie & Kwaliteit) en volgens het Katwijks handboek projectmatig werken;

We verwelkomen graag jouw betrokkenheid en frisse ideeën bij dit traject dat nadrukkelijk gevolgd wordt door betrokkenen en de gemeenteraad. Samen geven we de toekomst van Rijnsburg Noord vorm op een manier die harmonieus, doelgericht en economisch duurzaam is.


Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 1-10-2024 tot en met 1-10-2025 voor 24 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de start- en einddatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Kwaliteit (eisen)

U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

'Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Welk type overeenkomst is op de kandidaat van toepassing? (Overeenkomst inhuur arbeidskrachten, tussenkomst ZZP’er of (modelovereenkomst) met ZZP’er?)

Wie is tekenbevoegd (naam en functie)?

Minimaal een afgeronde hbo opleiding


Prijs (eisen)

Maximaal: € 135,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Gunningscriteria

Sortering
Sorteer op indiendatum (eerste bovenaan)
Uitleg gunningscriteria

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria (wensen)

20 %

Minimaal een afgeronde hbo opleiding in de richting van Ruimtelijke Ordening, Planologie of Urban Management.

10 %

Een afgeronde wo opleiding

40 %

Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als zelfstandig projectleider voor gebiedsontwikkelingen en/of gebiedsvisietrajecten in de initiatief- en/of planfase (benoem expliciet de projecten en de omvang ervan waarvoor de kandidaat eindverantwoordelijk was).

30 %

Minimaal 2 gebiedsvisietrajecten hebben geleid in de afgelopen 8 jaar (benoem expliciet de projecten en de omvang ervan waarvoor de kandidaat eindverantwoordelijk was).


Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

  • Bestuurlijke sensitiviteit
  • Resultaatgericht
  • Strategische denkkracht
  • Samenwerken


Het interview

Beschrijving (uitleg)

Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen.

De cv’s worden beoordeeld op de Kwaliteit (eisen) die hierboven zijn benoemd in de (offerte)aanvraag. Dit zijn de minimumeisen/knock-outcriteria. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen worden geselecteerd voor stap 2. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie van cv’s

Bij stap 2 worden de punten/percentage(s) toegekend. Per gunningscriterium (wens) staat de (maximaal) te behalen score/percentage aangegeven. Indien aan alle “Gunningscriteria (wensen)” wordt voldaan zal de totaal te behalen score (100%) worden gegeven. Als er een bepaalde wens niet (geheel) voldoet zal er voor die wens geen (volledige) score worden toegekend. Het voldoen aan de wens(en) moet duidelijk uit het cv blijken.

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. De tien (10) kandidaten die het beste scoren worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek

De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De opdrachtgever streeft ernaar drie (3) kandidaten uit te nodigen voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Interview

In het interview wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het interview wordt gevoerd door twee of meerdere vertegenwoordigers van de opdrachtgever. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de gemeente Katwijk het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
Opdrachtgever behoudt het recht om (de opdracht) niet te gunnen.