Projectleider ‘Jongeren in Beeld gemeente Zutphen’

Logo van Zutphen met gestileerde lijntekeningen van historische gebouwen boven het woord "Zutphen" in blauw, met daaronder een golvende lijn die een rivier voorstelt.

Aanvraagnummer: 3761
Organisatie: Gemeente Zutphen
Locatie: Zutphen
Uren per week: 16
Tarief: €100 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Gelderland
Startdatum: 14-10-2024
Optie tot verlenging: Geen
Sluitingsdatum: 06-10-2024 23:59

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdracht omschrijving

De gemeente Zutphen is een gemeente vol beweging en ambities. Kijk op zutphen.nl voor meer informatie.

Wat ga je doen?

Het project ‘Jongeren in Beeld gemeente Zutphen’ heeft als algemeen doel dat jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, behorende tot de doelgroep van het Doorstroompunt (DSP) en/of GelreWerkt!, of werken of een opleiding volgen, zodat zij meer bestaanszekerheidsrecht hebben voor de toekomst. Het DSP biedt hulp aan jongeren van 18 tot 23 jaar die zonder startkwalificatie uitvallen van school en GelreWerkt! is het werkleerbedrijf van de gemeente Zutphen.

De aanleiding voor het project is meerledig:

  • Het “wetsvoorstel van school naar duurzaam werk” (inwerkingtreding 1 augustus 2025) moet leiden tot een verbetering van de begeleiding en ondersteuning van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt richting economische zelfstandigheid.
  • Binnen GelreWerkt! wordt een toename geconstateerd van het aantal jongeren dat vanwege problemen op meerdere leefgebieden – veelal zonder startkwalificatie – niet (meer) naar school gaat en/of moeite heeft met het verkrijgen en behouden van werk.
  • Bij het DSP zijn de afgelopen jaren vanwege personeelstekort uitsluitend de wettelijke taken verricht. Medio 2024 is extra fte toegevoegd, waardoor de capaciteit van het DSP weer op het oude niveau is.

Om het doel van het project te bereiken, ga je als uitvoerend projectleider werken aan de volgende resultaten:

  • Meer inzicht in de omvang en kenmerken van de doelgroep (o.a. aantallen, kenmerken, problematieken, knelpunten binnen de huidige aanpak).
  • Beter inzicht in de huidige werkwijze en verdeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van DSP en GelreWerkt!
  • Een samenhangende outreachende preventieve aanpak met interventies en voorstellen gericht op jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die vallen onder de verantwoordelijkheid van het DSP en/of GelreWerkt! gericht op werk of studie.
  • KPI’s op basis waarvan we de effectiviteit van deze aanpak kunnen monitoren.

Verantwoordelijkheden

We vragen van jou dat je aan het begin van het project een heldere projectaanpak inclusief een planning opstelt. Vervolgens ga je aan de slag met het in kaart brengen van de doelgroep, van de huidige context, van de huidige werkwijze, taakverdeling, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het DSP en GelreWerkt!. Daarna stel je een voorstel voor een nieuwe aanpak op.

Hierbij werk je samen met de opdrachtgever en de klankbordgroep, bestaande uit afgevaardigden op het terrein van voortijdig schoolverlaten en Werk vanuit het management, het team Beleid en de uitvoering (doorstroomcoaches en jongerenconsulenten van GelreWerkt!). Daarnaast zijn de wethouders van Werk & Inkomen en Vakonderwijs & Arbeidsmarkt betrokken.

Je beschikt over:

  • Relevante kennis over, ervaring met en affiniteit met het onderwerp van de opdracht;
  • Je beschikt over werkervaring met de haalbaarheid en uitvoering van visies, beleid en projecten binnen een gemeentelijke organisatie ;
  • Je hebt affiniteit met participatie met bewoners, (maatschappelijke) organisaties en ontwikkelende partijen;
  • Je bent overtuigend op basis van je kennis en kunde.

Verder verwachten we het volgende van je:

  • Je bent daadkrachtig;
  • Je legt verbindingen;
  • Je hebt een duidelijke visie;
  • Je bent proactief zowel intern- en extern;
  • Je bent resultaatgericht;
  • Je bent in staat andere collega’s te inspireren;
  • Je beschikt over een goede politiek bestuurlijke antenne.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid De kandidaat is zo spoedig mogelijk inzetbaar voor minimaal 16 uur en maximaal 40 uur per week. Aan de opdracht kan maximaal 416 uur besteed worden. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Overige eisen

Je voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe. Dit criterium is een eis

Je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring op het gebied van beleidsvorming en projectleiding bij een gemeentelijke overheid. Dit criterium is een eis. Een toelichting is verplicht.

Afgeronde HBO of Wo-opleiding Bedrijfskunde of Bestuurskunde met als richting proces- en projectmanagement. Aantoonbare ervaring in het leiden van projecten.

Je dient de rechtsgeldig vertegenwoordiger (naam + functie) aan te geven in je inschrijving (indien geen sprake is van een ZZP’ er). Upload hier een uittreksel KvK, inclusief BTW nummer, IBAN en e-mail adres voor facturen.


Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 40 %
Gewicht van kwaliteit : 60 %
Uitleg gunningscriteria

Top

Op basis van de beste kwaliteit-prijsverhouding (BKPV) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De BKPV komt als volgt tot stand:

prijs score = ( 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100 , maar nooit lager dan 0
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria Kwaliteit

35 %

Afgeronde Hbo of Wo-opleding Bedrijfskunde of Bestuurskunde met als richting proces- en projectmanagement.

40 %

Onderstaande blijkt uit uw motivatiebrief:mate waarin je aantoonbaar minimaal 3 jaar relevante ervaring hebt .

25 %

De mate waarin je in teamverband kunt werken en daarbij kritisch adviseur en sparringpartner zijn, met voldoende inhoudelijke kennis.


Gunningscriterium Prijs

Maximaal: € 100,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

1. De gevraagde competenties worden getoetst tijdens de interviewfase.


Interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Uitsluitend de Externen die na een schriftelijke beoordeling van de Offertes in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen worden uitgenodigd voor een interview.

Indien na de schriftelijke beoordeling van de Offertes blijkt dat er meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal de score op (sub)gunningcriterium kwaliteit van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal het (sub)gunningcriterium prijs van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen alle betrokken Externen worden uitgenodigd voor een interview.

De interviews zullen plaatsvinden op 9 oktober 2024 Gelieve hier rekening mee te houden.


Reageer nu op deze opdracht!

3761 - Projectleider ‘Jongeren in Beeld gemeente Zutphen’