Concerncontroller

Logo van de gemeente Pijnacker-nootdorp, met in elkaar verweven blauwe linten die een gestileerde 'p' en 'n' vormen naast de naam in blauwe tekst.

Aanvraagnummer: 3799
Organisatie: Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Locatie: Pijnacker
Uren per week: 16 tot 28 uur
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo spoedig mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 23-09-2024 09:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Organisatie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Het team control maakt deel uit van de Concernstaf. Het is een kleine afdeling, van ongeveer 23 mensen, die zich kenmerkt door een adviserend en dienend karakter aan het bestuur en het Directie Team. Onze inzet is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de organisatie zodat wij er staan voor de inwoners van onze gemeente.

We zijn bezig met een organisatieontwikkeltraject. Het doel hiervan is om de organisatie voor te bereiden op de toekomst. Samen bouwen we aan een sterke, flexibele organisatie die klaar is voor de toekomst.

Opdracht
Als concerncontroller ben je de ogen en oren van onze organisatie en houd je in de gaten of we op een rechtmatige manier met onze middelen omgaan. Als er risico’s zijn, merk je ze op en adviseer je de organisatie en het bestuur hierover.

Je bent verantwoordelijk voor het onafhankelijk en objectief adviseren van directie en college. Hierbij denk je oplossingsgericht mee over risico’s, doelmatigheid, rechtmatigheid, kwaliteit en doeltreffendheid van ons beleid en de bedrijfsvoering.

Je bent positief-kritisch en verbindend op alle niveaus in de organisatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Vereisten / Knock-outcriteria
1. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
2. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.
3. In het bezit van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven en biedt qua verzekerde hoedanigheid, inhoudelijk dekking aan minimaal de opdrachtwaarde van de opdracht.
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Concerncontroller binnen een gemeentelijke organisatie.
5. Een afgeronde opleiding op WO niveau in de richting van Economie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Accountancy of Public Control.

Gunningscriteria
6. Een aantoonbare afgeronde op wo master opleiding in Economie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Accountancy of Public Control (15 punten).
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als (concern) controller binnen een gemeentelijke organisatie (35 punten).
8. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met controlling en kwaliteitsontwikkeling.
9. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar wet- en regelgeving op het gebied van BBV/rechtmatigheid/ horizontaal toezicht.
10. Beschikbaar per uiterlijk 7 oktober 2024 voor 16 tot 28 uur.

Competenties
- Sterke communicatieve vaardigheden (woord en geschrift)
- Verbindend
- Overtuigingskracht
- Resultaatgericht
- Politieke en bestuurlijk sensitief

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 14.

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 26 september 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 25 september 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
- De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
- Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 23 september 2024, 09:00 uur. Tot die tijd kan je reageren.


Reageer nu op deze opdracht!

3799 - Concerncontroller