Jeugd BOA

Logo van gemeente zoetermeer met een gestileerd blauw boompictogram boven de tekst "gemeente zoetermeer" in grijs.

Aanvraagnummer: 3887
Organisatie: Gemeente Zoetermeer
Locatie: Zoetermeer
Uren per week: 36 uur
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 12 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo Spoedig Mogelijk
Optie tot verlenging: Nee
Sluitingsdatum: 25-09-2024 09:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen.

Afdeling
Team handhaving is een echt uitvoeringsgericht team. Wij zijn de ogen en oren in de wijk voor de gemeente Zoetermeer. Wij letten op zaken die de veiligheid en leefbaarheid kunnen verstoren. Soms gaat het daarbij om kleine zaken zoals foutgeparkeerde voertuigen. Soms om grotere, bijvoorbeeld geluidsoverlast of vernieling. Als jeugd BOA ben je onderdeel van een hechte groep medewerkers. Een fijne club van ongeveer 30 handhavers – zowel mannen als vrouwen met uiteenlopende leeftijden en achtergronden – met wie je geen uitdaging uit de weg gaat.

Team Handhaving zet zich in voor de leefbaarheid en veiligheid van Zoetermeer, samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Ter versterking van ons team zoeken wij een Jeugd BOA. We zoeken een burgergerichte handhaver die goed aanvoelt wanneer daadkrachtig optreden wordt gevraagd en wanneer beroep wordt gedaan op je meelevendheid. Daadkracht optreden als het nodig is. We zoeken een jeugd boa die mensen aanspreekt op gedrag en als dat niet het gewenste effect heeft, waarschuwt of verbaliserend optreedt. Kracht zit in de-escalerend communiceren met tact, integriteit, zelfverzekerdheid en kennis van wetten en regels.

Opdracht
Over de functie
Jij begrijpt de jeugd en kan goed verbinding leggen met de jeugd door jouw zichtbaarheid in de wijken van Zoetermeer. Je bent hét aanspreekpunt voor de jongeren in de wijk en zet je in voor een goede verbinding met hen. Je bent specialist in het monitoren van jeugdgroepen. Als jeugdboa speel je een belangrijke rol in de aanpak en uitvoering van het beleid rondom jeugdproblematiek. Daar waar nodig treed je repressief op. Verder zet jij je in voor gedragsverandering en biedt de jongeren perspectief. Informatie deel je met partners om te komen tot een gezamenlijke zorgaanpak.

Daarnaast ondersteun je de wijkhandhavers bij de aanpak van overlast gevende jeugd of jeugdgroepen. In je rol als jeugdboa weet je dat zichtbaarheid en benaderbaarheid voor de jeugd van essentieel belang is. Wij zijn op zoek naar een Jeugd BOA die beschikt over enkele jaren werkervaring en heel veel affiniteit heeft met jeugd. Je voelt je verantwoordelijk, neemt de regie, bent praktisch en dienstverlenend. Samenvattend:

- Enkele jaren relevante werkervaring. Jeugdervaring is een vereiste;
- Afgeronde MBO HTV of een BOA-diploma. Minimaal MBO werk- en denkniveau;
- Een geldig RTGB-3 certificaat;
- Kennis van de huidige wet- en regelgeving voor de openbare ruimte;
- Goede communicatieve vaardigheden;
- Ervaring bij het opmaken van schriftelijke verslaglegging;
- Goede fysieke conditie;
- Rijbewijs B;
- Bereidheid om onregelmatige diensten te werken.

Vereisten / Kock-outcriteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever.
2. Detavast constructie: kandidaat is bereid om bij wederzijds goedvinden na 12 maanden kosteloos bij de opdrachtgever in dienst te treden;
3. Het tarief van de kandidaat is inclusief ORT, reiskosten woon-/werk verkeer en fee Flextender en excl btw;
4. In bezit van een geldig BOA getuigschrift Domein 1;

Competenties
- Streetwise;
- Teamplayer;
- Netwerker;
- Klantvriendelijk;
- Servicegericht;
- Communicatief sterk en een dienstverlenende instelling;
- Goede beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift;
- Opstellen bestuurlijke rapportages en proces-verbaal.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 07 (nieuwe structuur).

Benodigd aantal professionals: 1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt uitgevoerd op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 3 oktober 2024 van 09:00 uur tot 16:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 27 september 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang.

Overige informatie
- Een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste;


Reageer nu op deze opdracht!

3887 - Jeugd BOA