Projectleider Omgevingsvisie Leidschendam-Voorburg en Gebiedsprogramma Stompwijk

Logo van Leidschendam-Voorburg met een kroon, drie golven en een vlam in een gouden kleurstelling, met daarnaast de naam van de gemeente geschreven.

Aanvraagnummer: 3889
Organisatie: Gemeente Leidschendam-Voorburg
Locatie: Leidschendam
Uren per week: 24 tot 32 uur
Tarief: €130 per uur
Duur van de opdracht: 12 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 7-10-2024
Optie tot verlenging: 1 maal 12 maand(en)
Sluitingsdatum: 30-09-2024 09:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Gemeente Leidschendam-Voorburg is een prachtige gemeente. Dooraderd met groen en historie, met een hoogwaardig voorzieningenniveau en een gunstige ligging; enerzijds in een waardevol en gevarieerd groen landschap en anderzijds goed bereikbaar midden in een dynamische, hoogstedelijke regio en direct tegen Den Haag.

De gemeente wil deze kwaliteiten behouden en tegelijkertijd het inwoneraantal de komende jaren laten groeien van 78.000 naar circa 90.000. Om dit te bereiken werken we aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie.

Organisatie De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 700 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

Opdracht De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar een projectleider voor het opstellen van de gemeentelijke omgevingsvisie en een gebiedsprogramma.

Ben jij geïnteresseerd om met een leuke groep collega’s te werken aan de toekomst van Leidschendam-Voorburg? Ben jij een proactieve projectleider, die goed sturing kan geven en goed kan samenwerken? Heb je ervaring met participatieve trajecten om te komen tot een Omgevingsvisie of gebiedsprogramma? Heb je ervaring met het regisseren van complexe processen met de gemeenteraad, het college, externe adviesbureaus en de ambtelijke organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je voert regie op het proces om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige en inhoudelijk gedragen omgevingsvisie en gebiedsprogramma Stompwijk. Je betrekt inwoner, ketenpartners, gemeenteraad, college, ambtelijke organisatie en medeoverheden. Je draagt zorg voor een zorgvuldig besluitvormings- en participatieproces.

Je stuurt externe bureaus aan die werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren. Je geeft leiding aan de projectgroep, maar steekt zeker ook zelf de handen uit de mouwen. Je brengt belangen, standpunten en inbreng van diverse disciplines samen en stuurt op een gemeenschappelijk resultaat.

Vereisten / Kock-outcriteria 1. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi). 2. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad. 3. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven biedt qua verzekerde hoedanigheid, inhoudelijk dekking aan minimaal de opdrachtwaarde van de opdracht. 4. Een door de kandidaat zelf geschreven motivatiebrief, toegeschreven op de opdracht op maximaal een half A4; 5. Aantoonbare werkervaring op het gebied van de omgevingswet en de instrumenten die daaronder vallen, waaronder het opstellen van een omgevingsvisie, met de bijbehorende milieu- of omgevingseffectrapportages, maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv; 6. Aantoonbare werkervaring met het inhuren en aansturen van externe adviesbureaus; 7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider van ruimtelijke opgaven binnen een gemeentelijke instelling; 8. Een maximaal uurtarief van € 130,- exclusief btw, inclusief reiskosten, woon-werkverkeer en fee Flextender;

Competenties

  • Communicatieve vaardigheid in woord en schrift; Je hebt het vermogen je boodschap duidelijk en doeltreffend over te brengen, hebt een open houding als het gaat om de belangen van stakeholders in het proces en weet het bestuurlijk besluitvormingsproces goed op papier te zetten. Je hebt daarbij ruime ervaring met participatietrajecten.
  • Omgevingsbewustzijn; Je bent je tijdens het proces bewust van maatschappelijke ontwikkelingen en andere omgevingsfactoren die het proces en het resultaat van het project kunnen beïnvloeden. Je hebt een ruime ervaring met politiek gevoelige dossiers.
  • Samenwerking; Samenwerking is van groot belang om te komen tot een goede omgevingsvisie, met collega’s, onze ketenpartners maar ook met bewoners en maatschappelijke organisaties. Het samenwerken gaat ook om motiveren, verbinding aangaan, prettig in de omgang zijn en hulpvaardig.
  • Analytisch vermogen; Je bent in staat om de verschillende ruimtelijke vraagstukken van verschillende invalshoeken te bekijken, snel hoofd- en bijzaken te onderscheiden, kritisch mee te denken en overziet de consequenties van de keuzes die gemaakt worden en adviseert hierop
  • Politieke bestuurlijke sensitiviteit; Je hebt de vaardigheid om de politieke en bestuurlijke belangen te herkennen en er effectief op te reageren. Je hebt ruime ervaring in een politiek- bestuurlijke omgeving.

Benodigd aantal professionals 1

CV-eisen Maximaal 5 pagina’s + een halve pagina motivatie, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: dinsdag, maandag en/of woensdag, overige dagen in overleg

Planning De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in donderdag middag 3 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 2 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 30 september 2024, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.


Reageer nu op deze opdracht!

3889 - Projectleider Omgevingsvisie Leidschendam-Voorburg en Gebiedsprogramma Stompwijk