Aanvraagnummer: 3954
Organisatie: Gemeente Veenendaal
Locatie: Veenendaal
Uren per week: 16-24 uur
Tarief: Geen maximum
Regio: Utrecht
Startdatum: Z.s.m.
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 27-09-2024 09:00
Deel deze opdracht
Organisatie
Veenendaal heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld naar een stad met 70.000 inwoners en staat mede als onderdeel van de regio Foodvalley provinciaal en landelijk op de kaart. Veenendaal staat voor enkele grote ruimtelijke uitdagingen: de realisatie van circa 11.000 woningen, een stedelijke schaalsprong, economische doorontwikkeling, verduurzaming en vergroening. Dit alles op een kleine ruimte. Veenendaal heeft letterlijk de grenzen van de groei bereikt. Met de bouw van de woonwijk Groenpoort is de laatste uitbreidingslocatie ingevuld. Toch heeft de stad een groeiopgave. Strategische keuzes zijn dan cruciaal.
Opdracht
Veenendaal staat voor enkele grote ruimtelijke uitdagingen: de realisatie van circa 11.000 woningen, een stedelijke schaalsprong, economische doorontwikkeling, verduurzaming en vergroening. Dit alles op een kleine ruimte. Veenendaal heeft letterlijk de grenzen van de groei bereikt. Met de bouw van de woonwijk Groenpoort is de laatste uitbreidingslocatie ingevuld. Toch heeft de stad een groeiopgave. Strategische keuzes zijn dan cruciaal.
De belangrijkste ruimtelijke ontwikkeling van Veenendaal voor de komende 10-15 jaar vindt dan ook plaats binnen de rode contour: Spoorzone Veenendaal. De Spoorzone is een zandlopervormig gebied met een oppervlakte van ca. 160 hectare dat zich uitstrekt tussen de rondwegen west en oost en van de Grift aan de noordzijde tot het spoor Utrecht – Rhenen aan de zuidzijde. Het stationsgebied Veenendaal centrum ligt centraal in het gebied. In dit bestaande stedelijke gebied moeten 4.500 nieuwe woningen en 4.000 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Het programma Spoorzone bestaat uit ruim 25 projecten van diverse aard.
Eén van de deelprojecten is de Overgangszone Het Ambacht, het oostelijke deel van het bedrijventerrein Het Ambacht. Het westelijke deel wordt geheel getransformeerd naar een gemengde woonwijk met ruim 2.000 nieuwe woningen. Het oostelijk deel, gelegen tussen de Groeneveldselaan en de Rondweg oost, bestaat deels uit een leegstaand, sterk verontreinigd bedrijventerrein, deels uit de meubelboulevard en deels uit kleine tot middelgrote productie-bedrijven in een milieucategorie 4. De gemeente heeft een deel van het gebied, het voormalige SKF terrein, aangekocht en heeft voor dit terrein, maar ook voor de gehele Overgangszone een ontwikkelvisie opgesteld voor transformatie van het gebied naar de SKF campus: een duurzaam, innovatief en dichtbebouwd bedrijventerrein van de toekomst.
Voor deze transformatie zijn we op zoek naar een projectmanager. Als projectmanager maak je samen met projectmanagers van andere deelprojecten en een team van specialisten deel uit van het programmateam Spoorzone. Jij bent verantwoordelijk van vertaling van de visie naar uitvoerbare, haalbare en maatschappelijk aanvaardbare ontwikkelingen. Je geeft leiding aan het projectteam Overgangszone. Je werkt nauw samen met gebiedspartners.
Tot het project behoren de volgende werkzaamheden:
- Laten opstellen van sloop- en saneringsbestekken. Sloop van gebouwen, sanering en bouwrijp maken van het voormalige SKF terrein.
- Samen met de programmamanager opstellen strategisch ontwikkelplan.
- Samen met de planeconoom bewaken van de grondexploitatie en onderhandelen met grondeigenaren en marktpartijen.
- Samen met de contractjurist opstellen van samenwerkingsovereenkomsten en anterieure overeenkomsten met marktpartijen.
- Samen met de omgevingsmanager organiseren van participatie met omliggende bedrijven en andere belanghebbenden.
Waar kom je te werken?
Binnen het team Programma’s en Projecten werken we aan programma’s en project gestuurde opgaves in het ruimtelijk domein. Samen met andere teams van de gemeente werken we met elkaar aan een goede fysieke leefomgeving. Wij werken intensief samen als collega’s maar uiteraard ook met inwoners, ontwikkelaars en stakeholders. Deze samenwerking kan uiteraard digitaal, maar als team vinden wij het belangrijk elkaar ook regelmatig te ontmoeten.
Vereisten / Kock-outcriteria
1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanager in het ruimtelijke domein;
2. Per direct beschikbaar voor 16 – 24 uur per week;
Gunningscriteria
3. Aantoonbare ervaring in het werken en onderhandelen met projectontwikkelaars (geef hiervan een duidelijk voorbeeld in je CV); (40 punten)
4. Aantoonbare kennis (omgevingsplannen en kostenverhaal) van de Omgevingswet; (30 punten)
5. Aantoonbare ervaring voor bestuurlijke, politieke en ambtelijke verhoudingen (geef hiervan een duidelijk voorbeeld in je CV); (20 punten)
6. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo/wo niveau in de richting van vastgoed, (steden)bouwkunde, planologie. (10 punten)
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag, dinsdag & donderdag.
Hybride werken mogelijk: in overleg.
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 3 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 1 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.
Overige informatie
- Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
- Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
- Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot vrijdag 27 september 2024, 9.00 uur. Tot dan kunt u reageren.