Procesbegeleider (projectleider) gebiedsvisies Duinvallei en Rijnmonding

Logo van Katwijk met gestileerde blauwe golven boven de naam, geschreven in donkerblauwe letters.

Aanvraagnummer: 4033
Organisatie: Gemeente Katwijk
Locatie: Gemeente Katwijk
Uren per week: 8-12 uur per week
Tarief: €135 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 21-10-2024
Optie tot verlenging: 2x 1 jaar
Sluitingsdatum: 03-10-2024 23:59

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

De komende jaren gaat de gemeente Katwijk meerdere gebiedsvisies opstellen. Deze visies hebben een directie link met onze verdichtingsopgave, de gemeentelijke ontwikkelopgaven in brede zin, het Omgevingsplan en de Ruimtelijke Ontwikkelstrategie voor de komende jaren. Gebiedsvisies zijn een belangrijk instrument om richting te geven, koers te bepalen en projecten en investeringen te prioriteren per deelgebied in de gemeente. Ook zijn gebedsvisies nodig om tot een omgevingsplan voor de gehele gemeente te komen in 2032 (wettelijk vereiste Omgevingswet).

Gebiedsvisie Duinvallei

De Duinvallei - het open gebied dat tussen de Zanderij en de N206 in is gelegen – bevindt zich op een strategische plek binnen de gemeente Katwijk. Tegelijkertijd is het een complex gebied omdat in het gebied verschillende opgaves samenkomen onder meer op het gebied van woningbouw (ontwikkelcluster Verdichtingsvisie), groenstructuur (missende schakel van het regionale groenblauwe raamwerk en Ringpark) en mobiliteit (N206, HOV-hub en knooppunt hoofdfietsroutes). Het gebied van de Duinvallei was oorspronkelijk onderdeel van het duingebied en werd afgegraven voor zandwinning. De Zanderij werd daarna lange tijd gebruikt voor tuinbouw. Bij de aanleg van de nieuwbouwwijk is het gedeelte dat nu de Duinvallei is vrijgehouden van bebouwing om de verschillende mogelijkheden voor de toekomstige invulling van het gebied nog nader te kunnen onderzoeken. Er werd besloten om in de Duinvallei ruimte te bieden voor tijdelijke initiatieven vanuit de bewoners en sociaal-maatschappelijke organisaties en daardoor heeft het gebied momenteel nog geen definitieve bestemming. De afspraken met de tijdelijke initiatieven lopen in 2028 af en is het daarom zaak om te kijken naar de toekomstige invulling van het gebied. Om tot een goede en zorgvuldige invulling van het gebied te komen waarin de verschillende functies een plaats krijgen is het belangrijk om een gebiedsvisie op te stellen waarin integraal naar de verschillende opgaves, vraagstukken en wensen wordt gekeken en deze zorgvuldig op elkaar af te stemmen.

Gebiedsvisie Rijnmonding

Ook binnen het gebied de Rijnmonding spelen een aantal opgaven en initiatieven die ervoor zorgen dat het van belang is om met belanghebbenden na te denken over de toekomstige invulling van het gebied. Concrete aanleiding hiervoor is het beoogde archeologisch depot/bezoekerscentrum op het wantveld. Daarnaast zijn er veel zaken, wensen, plannen en aangrenzende ruimtelijke ontwikkelingen die aanleiding geven tot een overkoepelende aanpak in de vorm van een gebiedsvisie Rijnmonding. Hierbij valt te denken aan de nabijheid van Natura 2000 gebied, de ontwikkeling van een manege naar een mogelijke hotelfunctie en aansluiting op de omgeving en de ontwikkelingen in de aangrenzende gebieden


Verantwoordelijkheden

Als procesbegeleider (projectleider) krijg je de opdracht om de gebiedsvisies voor de Duinvallei en Rijnmonding te realiseren. Beide gebieden kennen hebben hun eigen complexiteit en het is zaak om voor beiden de komende tijd koers te bepalen. Daarbij is het belangrijk vanuit jouw rol dit proces te faciliteren en zorg te dragen voor het gewenste resultaat; twee breed gedragen visies. De werkzaamheden die hierbij horen zijn:

Werkzaamheden:

  • Projectmatig aansturen van de projectteams gebiedsvisie Duinvallei en gebiedsvisie Rijnmonding bestaande uit beleidsmedewerkers vanuit verschillende disciplines;
  • Opstellen van een projectplan voor beide gebiedsvisies;
  • Afstemming met aanpalende projecten. Voorbeelden voor de Duinvallei zijn de mogelijkheden voor verplaatsing van onderwijsinstelling(en) naar de Duinvallei en de definitieve locatie van het evenemententerrein. Voorbeeld voor de Rijnmonding is de fysieke bouw van Archeologisch depot;
  • Het voeren van verdiepende gesprekken met stakeholders en initiatiefnemers in het gebied;
  • Behoud en inpassen van maatschappelijke initiatieven in de toekomstplannen voor beide gebieden.
  • Opstellen en uitvoeren van een participatieplan.
  • Het voorbereiden, opstellen en organiseren van ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming rondom de vast te stellen documenten (afwegingen in een politiek-bestuurlijke omgeving);
  • Het behalen van de programma- en projectdoelen en de resultaten binnen de daarvoor vastgestelde referentiekaders (GROTICK);

We verwelkomen graag jouw betrokkenheid en frisse ideeën bij dit traject dat nadrukkelijk gevolgd wordt door betrokkenen en de gemeenteraad.


Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 21-10-2024 tot en met 20-10-2025 voor 8 tot 12 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de start- en einddatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Kwaliteit (eisen)

U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

'Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Welk type overeenkomst is op de kandidaat van toepassing? (Overeenkomst inhuur arbeidskrachten, tussenkomst ZZP’er of (modelovereenkomst) met ZZP’er?)

Wie is tekenbevoegd (naam en functie)?

Minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als zelfstandig projectmanager voor gebiedsontwikkelingen en/of gebiedsvisietrajecten in de initiatief- en/of planfase.


Prijs (eisen)

Maximaal: € 135,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 30 %
Gewicht van kwaliteit : 70 %
Uitleg gunningscriteria

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria (wensen)

20 %

Minimaal een afgeronde hbo opleiding in de richting van Ruimtelijke Ordening, Gebiedsontwikkeling, Planologie of Urban Management.

10 %

Een afgeronde wo opleiding in de richting van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Gebiedsontwikkeling, Vastgoed.

40 %

Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als zelfstandig projectleider voor gebiedsontwikkelingen en/of gebiedsvisietrajecten in de initiatief- en/of planfase binnen een gemeente (benoem expliciet de projecten en de omvang ervan waarvoor de kandidaat eindverantwoordelijk was).

30 %

Minimaal 2 gebiedsvisietrajecten hebben geleid in de afgelopen 8 jaar (benoem expliciet de projecten en de omvang ervan waarvoor de kandidaat eindverantwoordelijk was).


Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

  • communicatief vaardig;
  • gericht op samenwerken;
  • omgevingsbewustzijn en politieke sensitiviteit;
  • overtuigingskracht;
  • besluitvaardig en daadkrachtig;
  • onderhandelen en resultaatgericht.


Het interview

Beschrijving (uitleg)

Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen.

De cv’s worden beoordeeld op de Kwaliteit (eisen) die hierboven zijn benoemd in de (offerte)aanvraag. Dit zijn de minimumeisen/knock-outcriteria. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen worden geselecteerd voor stap 2. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie van cv’s

Bij stap 2 worden de punten/percentage(s) toegekend. Per gunningscriterium (wens) staat de (maximaal) te behalen score/percentage aangegeven. Indien aan alle “Gunningscriteria (wensen)” wordt voldaan zal de totaal te behalen score (100%) worden gegeven. Als er een bepaalde wens niet (geheel) voldoet zal er voor die wens geen (volledige) score worden toegekend. Het voldoen aan de wens(en) moet duidelijk uit het cv blijken.

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. De tien (10) kandidaten die het beste scoren worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek

De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De opdrachtgever streeft ernaar drie (3) kandidaten uit te nodigen voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Interview

In het interview wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het interview wordt gevoerd door twee of meerdere vertegenwoordigers van de opdrachtgever. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de gemeente Katwijk het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
Opdrachtgever behoudt het recht om (de opdracht) niet te gunnen.