Programmamanager Reevedelta Kampen

Tekst "Kampen" in blauw lettertype met een gestileerde "K" in een blauw schild aan de rechterkant.

Aanvraagnummer: 4040
Organisatie: Gemeente Kampen
Locatie: Kampen
Uren per week: 32 uur
Tarief: Geen maximum
Regio: Overijssel
Startdatum: z.s.m.
Optie tot verlenging: 5 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 04-10-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie
Kampen is een groeiende gemeente die volop in ontwikkeling is. De organisatie zet zich iedere dag in samen met de inwoners om goed wonen, werken en verblijven te realiseren. Een leefomgeving met een mooie balans tussen gebouwen, groen en water. Daarbij staan we voor grote maatschappelijke opgaven: dat iedereen kansrijk opgroeit en meedoet, het versnellen van de woningbouw, de transitie naar een circulaire economie, duurzame landbouw, bereikbaarheid en de energietransitie. De gemeente Kampen heeft met haar ruim 55.000 inwoners en zo’n 550 medewerkers verdeeld over 11 afdelingen een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om veel collega’s persoonlijk te kennen. Dat vinden we belangrijk in Kampen.

De opdracht
De concernmanager Fysiek Domein is ambtelijk opdrachtgever, de wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening is de bestuurlijk opdrachtgever. De programmamanager werkt nauw samen met de programmamanager Versnelling Woningbouw en de fulltime programmasecretaris Reevedelta. De programmaorganisatie bestaat uit diverse projecten en beschikt over een staf met medewerkers voor de programmabeheersing (secretariaat, financiën, communicatie, planning, etc.). Het programma Reevedelta is een gebiedsgericht programma waarin een tiental projecten actief zijn en nieuwe projecten worden opgestart. Reevedelta is gericht op de ontwikkeling van in totaal circa 3.600 woningen, maatschappelijke en commerciële voorzieningen, natuur, landschap, recreatie, sportvoorzieningen en infrastructuur. Binnen het programma leveren de gebiedsontwikkelingen Reeve, Stationskwartier en Onderdijks momenteel de belangrijkste productie van nieuwe woningen voor de gemeente Kampen. Daarmee is Reevedelta ‘het motorblok’ van het programma Versnelling Woningbouw dat gericht is op de productie van 400 woningen per jaar.
De gemeenteraad heeft op 29 mei 2024 de Gebiedsvisie en het Omgevingseffectrapport Reevedelta vastgesteld. Binnen dit ruimtelijk en programmatisch kader wordt naast de lopende woningbouwprojecten gewerkt aan de twee grootschalige gebiedsontwikkelingen Reevedelta West en Oost. Gemeente Kampen zoekt een ervaren programmamanager die de gemeente faciliteert in deze belangrijke faseovergang. De opdracht richt zich voornamelijk op:

1. Strategische uitlijnen en voorbereiden van de finale besluitvorming door de gemeenteraad over financiële investering, ontwikkelstrategie en samenwerkingsvorm met marktpartijen voor de uitvoeringsfase van Reevedelta;
2. Komen tot getekende overeenkomsten met marktpartijen voor de volgende fase;
3. Mee-uitdenken en opzetten van gepaste governance structuur bij gemeente voor de uitvoeringsfase van Reevedelta;
4. Aansturen van de programma-organisatie op lopende zaken, waaronder het ambtelijk opdrachtgeverschap voor de lopende woningbouwontwikkelingen Reeve, Onderdijks en Stationskwartier.

Gevraagde inzet:

  • Zo snel als mogelijk met uiterlijke start op 1 december 2025. Inzet 1e half jaar van gemiddeld 32 uur per week.
  • Duur in 1e instantie 1 jaar, met mogelijk bijstelling van de rolomschrijving na half jaar. Afhankelijk van de gekozen governance structuur vanaf dat moment.
  • Optie voor verlenging met twee keer een jaar tot 1 januari 2028.

Werkzaamheden:

  • Aansturing en strategische uitlijning van het proces om te komen tot finale besluitvorming over de financiële investering, ontwikkelstrategie en samenwerkingsvorm marktpartijen door de gemeenteraad.
  • Ambtelijk opdrachtgever voor de projectmanagers.
  • Deelname aan de stuurgroepen van de projecten binnen het programma.
  • Leidinggeven aan de programma organisatie.
  • Adviseren en actieve bijdrage aan de ambtelijke en bestuurlijke lobby met regio, provincie en Rijk.
  • Regie voeren en integrale kwaliteitsbewaking van de vertaling van de Gebiedsvisie naar concrete projecten.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbaar afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager in de gebiedsontwikkeling;
3. Beschikbaar uiterlijk per 1 december 2024.

Gunningscriteria
4. Minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als programmamanager in vergelijkbare trajecten binnen een gemeente (40 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met politiek-bestuurlijke processen en interactie met portefeuillehouders, college en gemeenteraad (beschrijf dit duidelijk in het cv) (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in het begeleiden van multidisciplinaire teams binnen het vakgebied en in staat richting te geven en besluiten te nemen (beschrijf dit duidelijk in het cv) (20 punten);
7. Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van planologie, ruimtelijke ordening of sociale geografie (20 punten).

Competenties

  • Zelfstarter;
  • Integrale denker;
  • Strategisch;
  • Slagvaardig;
  • Stressbestendig;
  • Teamspeler;
  • Hands-on;
  • Bestuurlijk sensitief;
  • Inspirerend en communicatief sterk in woord en geschrift.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in week 41 van 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 9 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
  • ‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot vrijdag 4 oktober 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.