Concerncontroller

Logo met het woord 'drachten' in dikke grijze letters met een verticale groene lijn, gevolgd door 'smallingerland' in een kleiner grijs lettertype.

Aanvraagnummer: 4269
Organisatie: Gemeente Smallingerland
Locatie: gemeente Smallingerland
Uren per week: 36
Tarief: €110 - €170 per uur
Regio: Friesland
Startdatum: 1-12-2024
Optie tot verlenging: Ja
Sluitingsdatum: 17-10-2024 23:59

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

Het team concerncontrol is recent onafhankelijk gepositioneerd onder de gemeentesecretaris / directie.

Na een periode van een jaar, waarin de huidige concerncontroller de eerste stappen heeft gezet, is het nu tijd voor de volgende stap. Je bouwt verder aan professionalisering en teamvorming binnen het team. Je zet een visie op control neer, positioneert het team daarmee stevig en vertaalt dit naar werkwijzen, operatie en een heldere samenwerking met anderen binnen de organisatie, zoals de lijnteams, het cluster inkoop en het team financien. Gevoed door een stevige urgentie en ondersteund door bestuur, directie en management ben je aanjager om de rechtmatigheid binnen de organisatie verder te verbeteren, een soepel controleproces te organiseren en draagvlak en eigenaarschap te verhogen.

Dit doe je samen met een team bestaande uit twee adviseurs verbijzonderde interne controle (VIC), twee adviseurs interne controle, de CISO en de functionaris gegevensbescherming. Jij geeft sturing aan deze eenheid en helpt ook mee om dit team verder compleet te maken. Vanzelfsprekend heb je een nauwe samenwerking met team financiën.


Verantwoordelijkheden

Als Concerncontroller geef je gevraagd en ongevraagd advies over ontwikkelingen, kansen, bedreigingen en risico’s voor onze activiteiten en projecten. Je draagt bij aan de juiste koers en ontwikkeling en levert een belangrijke bijdrage aan het verder vormgeven van concerncontrol. Je zorgt voor het doelmatig, rechtmatig en efficiënt 'in control' komen en houden van de organisatie, rekening houdend met zowel in- als externe ontwikkelingen, zodat bestuur, directie en management hun taak op juiste en verantwoorde wijze kunnen uitvoeren. Je bent een gewaardeerde, kritische sparringpartner voor het college, de directie en het management. Ook ben je aanspreekpunt voor de accountant, de auditcommissie van de gemeenteraad en de financieel toezichthouder en opdrachtgever van de onderzoeken en audits op het gebied van financiële rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid.

Je ontwikkelt, implementeert en onderhoudt een effectief control-instrumentarium en geeft vorm aan een stevige organisatiebrede controlfunctie. Je brengt organisatiebrede risico's in kaart en laat deze monitoren.


Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar voor een initiële periode van 12 maanden vanaf 1-12-2024 tot en met 30-11-2025 voor 36 uur per week. Verlengen is in onderling overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer mogelijk met maximaal de duur van de initiële contractperiode (dit passen we indien nodig toe middels 2 verlengingsperiodes van 6 maanden). De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Kwaliteit (eisen)

U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

Aantoonbaar WO werk- en denkniveau.

Relevant diploma richting Finance, control, bedrijfskunde of economie.

Minimaal 5 jaar relevante en recente werkervaring in een politiek bestuurlijke organisatie, zoals de gemeente.


Prijs (eisen)

Minimaal: € 110,00
Maximaal: € 170,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 10 %
Gewicht van kwaliteit : 90 %
Uitleg gunningscriteria

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = 100 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) * ( 100 / ( hoogste prijs - laagste prijs ) ) )
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria (wensen)

100 %

Leidinggevende ervaring in een politiek bestuurlijke organisatie, zoals de gemeente.


Het interview

Beschrijving (uitleg)

De hoogst gerankte inschrijver(s) ontvangen een uitnodiging voor het interview. Wij behouden ons het recht voor om zelf te bepalen welk aantal inschrijvers wij uitnodigen. De niet geselecteerde aanbieders ontvangen een afwijzing via deze applicatie.

Tijdens het interview wordt een verificatie gedaan op basis van de aangeboden offerte. Als de verificatie positief is, en dus daadwerkelijk voldoende aansluit op de door ons gestelde eisen en wensen, wordt de kandidaat verder beoordeeld op basis van criteria. Die criteria zijn hieronder te raadplegen ter voorbereiding op het interview. Bij de terugkoppeling wordt de gunning of afwijzing aan u onderbouwd per telefoon of per e-mail en ontvangt u een afwijs- of gunningsbericht via deze applicatie.