Inzet adviseur / projectsecretaris Lith-Bokhoven

Logo van waterschap aa en maas met een abstract ontwerp van een watergolf in blauw, met rode en groene geometrische vormen erboven, naast de naam van de organisatie in blauwe tekst.

Aanvraagnummer: 4362
Organisatie: Waterschap Aa en Maas
Locatie: Waterschap Aa en Maas
Uren per week: 16 per week
Tarief: €99 per uur
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 15-11-2024
Optie tot verlenging: 3 x 12 maanden
Sluitingsdatum: 04-11-2024 11:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Waterschap Aa en Maas

Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor zo’n 778.000 inwoners en bedrijven en de natuur in het oosten van Brabant. Dagelijks onderhouden en inspecteren wij dijken, zuiveren wij 300 miljoen liter water en zorgen we voor veilig, voldoende en schoon water. Onze hoogste prioriteit is om bij te dragen aan de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de inwoners in deze regio. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.

Het werkgebied van Aa en Maas ligt in het oostelijk deel van de provincie Noord-Brabant en heeft een omvang van ruim 161.000 hectare en ligt in meerdere gemeenten: ‘s-Hertogenbosch, Oss, Helmond, Meierijstad, Heusden, Maashorst, Deurne, Gemert-Bakel, Bernheze, Land van Cuijk, Laarbeek, Someren, Asten, Boekel, St. Michielsgestel, Geldrop-Mierlo, Waalwijk, Vught, Nuenen. In de gemeenten Waalwijk, Vught, Nuenen en Heeze-Leende beheert Aa en Maas een aantal onbewoonde gebieden, zoals natuur- of landbouwgronden.

Bij dit waterbeheer laten wij ons continu leiden door onze missie: “Het ontwikkelen, beheren en in stand houden van gezonde, robuuste en veerkrachtige watersystemen, die ruimte bieden aan een duurzaam gebruik voor mens, dier en plant in het gebied, waarbij de veiligheid is gewaarborgd en met oog voor economische aspecten”.

Vanuit onze missie hebben we de volgende hoofdtaken:

Veilig water, burgers en bedrijven bieden we veiligheid tegen overstromingen door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen.

Voldoende water, wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden.

Schoon water, voor 778.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn.

Het klimaat verandert. Dat betekent dat het water in de Maas in de toekomst steeds vaker erg hoog staat. De dijken moeten daarom voldoen aan de waterveiligheidseisen voor het beschermen van de inwoners en de economische waarden in het achterland. De normen voor waterveiligheid zijn in 2017 vastgelegd in de Waterwet. De dijk tussen Lith en Bokhoven is na Meanderende Maas en Cuijk Ravenstein het derde grote traject langs de Maas dat verbeterd moet worden in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Het projectgebied Lith-Bokhoven heeft een lengte van ongeveer 23 km en ligt aan de zuidzijde van de Maas vanaf de sluis Lith tot aan Bokhoven net ten oosten van Den Bosch. Het is een is een zeer gevarieerd traject met uitdagende vraagstukken en meerdere opgaven/ontwikkelingen in de directe nabijheid. Om die reden werken waterschap Aa en Maas, gemeente Oss, gemeente ‘s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant als partners samen. De verkenningsfase loopt. De projectorganisatie is stabiel en het advies- en ingenieursbureau is geselecteerd. Op dit moment zijn de mogelijke alternatieven in ontwikkeling. Daarbij werken we ook samen met bewoners en ondernemers uit het plangebied. Binnen de staande projectorganisatie dient de rol van adviseur/ projectsecretaris formeel opnieuw ingevuld te worden. Hierbij is sprake van een voorkeurskandidaat. Het betreft een inzet van gemiddeld 16 uur per week. Startdatum is 15 november 2024.


Voorwaarden

Op de opdracht zijn de Algemene Waterschapsinkoopvoorwaarden 2018 van toepassing (AWVODI-2018). Met de Opdrachtnemer wordt een overeenkomst van opdracht gesloten conform het bij deze aankondiging gevoegde model. De kandidaat dient een geheimhoudings- en integriteitsverklaring te ondertekenen conform het bij deze aankondiging gevoegde model. Indien de betreffende adviseur in de functie waarop de Overeenkomst betrekking heeft, omgang met persoonsgegevens heeft, dan zal het adviesbureaus dat of intermediair die de adviseur ter beschikking stelt als verwerker worden aangemerkt en dient een verwerkersovereenkomst ondertekend te worden conform het bij deze aankondiging gevoegde model.


Overige voorwaarden

- Indiening: Het niet tijdig indienen van de Inschrijving leidt tot uitsluiting van verdere deelname aan deze aanbestedingsprocedure.
- Gestanddoeningstermijn: De Inschrijving dient een gestanddoeningstermijn te hebben van 50 dagen na de dag waarop de uiterste termijn voor het indienen van de inschrijvingen is verstreken. Het waterschap kan verzoeken de termijn van gestanddoening te verlengen. Aan een zodanig verzoek kan door de inschrijver geen aanspraak op de opdracht worden ontleend. In geval door een (afgewezen) inschrijver een kort geding wordt aangespannen tegen de gunningsbeslissing van het waterschap, gaat de inschrijver door indiening van een inschrijving akkoord met een automatische verlenging van de gestanddoeningstermijn tot 14 kalenderdagen na vonnis in kort geding.
- Gunning: Indien het geoffreerde tarief boven de vastgestelde raming komt kan het waterschap besluiten niet tot gunning over te gaan.
- Eisen, voorwaarden en voorbehoud: De Inschrijving voldoet aan de gestelde eisen. De (algemene) leveringsvoorwaarden van inschrijver zijn niet van toepassing. Het waterschap wijst deze van de hand. Er zijn geen voorbehouden gesteld aan de ingediende inschrijving.
- Onjuistheden: Alle documenten zijn met zorg samengesteld. Mocht Inschrijver desondanks tegenstrijdigheden en/of onvolkomenheden tegenkomen, dan maakt Inschrijver deze zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk op het uiterste tijdstip voor het indienen van vragen, bekend met een opgave van de correctievoorstellen en eventuele onderbouwing. Ook eventuele bezwaren tegen (delen van) dit document dient u zo spoedig mogelijk schriftelijk kenbaar te maken. Van inschrijvers wordt een proactieve houding verwacht. Dit betekent dat een inschrijver geen rechtsgeldig beroep kan doen op onvolkomenheden of tegenstrijdigheden die door hem niet binnen de hiervoor genoemde termijn aan de orde zijn gesteld, terwijl dit redelijkerwijs wel mogelijk was geweest. Ten aanzien van deze onvolkomenheden of tegenstrijdigheden heeft de inschrijver in die situatie zijn rechten verwerkt.
- Schadevergoeding: Het waterschap behoudt zich het recht voor de opdracht uiteindelijk niet te gunnen. In dat geval hebben de inschrijvers geen recht op schadevergoeding betreffende de gemaakte kosten in het kader van deze aanbesteding.
- Recht: Op de opdracht is Nederlands recht van toepassing .


Randvoorwaarden opdracht

- Aanvang opdracht dient binnen 14 dagen na definitieve gunning te geschieden;
- Er dient gewerkt te worden volgens de processen en procedures van het waterschap.
- De in te zetten adviseur/specialist mag niet in meerdere personen met dezelfde ervaring verdeeld te worden.
- Een meestergezelconstructie (senior en junior) is niet toegestaan.
- De opdracht of een deel van de opdracht mag niet door andere medewerkers worden uitgevoerd van opdrachtnemer op kantoor (oftewel door de backoffice);
-Indien Adviseur/Specialist niet voldoet gedurende de duur van de nadere opdracht aan de gestelde competenties, de benodigde expertise of geen match heeft met het opdrachtgeversteam is het waterschap gerechtigd om de Adviseur/Specialist te laten vervangen;
- Continuïteit van Adviseur/Specialist dient gewaarborgd te zijn middels vervanging van tenminste hetzelfde kwaliteitsniveau welke binnen 14 dagen ingeschakeld dient te worden. Indien er sprake is van vervanging vanuit de zijde van Opdrachtnemer dient dit vooraf ter goedkeuring aan Opdrachtgever worden voorgelegd. Kosten voor het eventueel inwerken van een vervanger, komen voor rekening van de Opdrachtnemer.
- Halfjaarlijks vindt er een evaluatiegesprek met de betreffende Adviseur/Specialist plaats.


Wijze van beoordeling

Het waterschap beoordeelt de inschrijvingen als volgt:

  • De procesleider van het waterschap controleert de inschrijvingen op volledigheid. Indien Inschrijver één of meerdere (gevraagde) documenten niet heeft ingestuurd of op één of meerdere documenten gevraagde informatie ontbreekt, dan kan het waterschap Inschrijver uitsluiten van verdere deelname aan de aanbestedingsprocedure.
  • De procesleider van het waterschap controleert of Inschrijver de eisen en bepalingen, die zijn omschreven in deze nadere uitvraag en de overige aanbestedingsdocumenten, gelezen en begrepen heeft. Indien Inschrijver inschrijft gaat het waterschap ervan uit dat u akkoord gaat met deze eisen en bepalingen.
  • Daarna verspreid de procesleider van het waterschap de kwalitatieve stukken aan het beoordelingsteam. De inschrijvingen worden als eerste individueel beoordeeld. De resultaten worden gebundeld door de procesleider. Daarna belegt de procesleider een consensusmeeting en zit deze voor om te komen tot een gezamenlijk kwalitatief oordeel. Als het kwalitatieve oordeel is gemaakt, worden de prijzen door de procesleider bekend gemaakt aan het beoordelingsteam waarna de definitieve BPKV wordt bepaald. De procesleider begeleidt de beoordeling, maar beoordeelt zelf niet mee.


Mededeling van de gunningsbeslissing

Gelijktijdig met het bekendmaken van de gunningsbeslissing aan de inschrijver met wie het waterschap de overeenkomst wil sluiten, zullen de overige inschrijvers eveneens een mededeling van deze gunningsbeslissing ontvangen.

Zij ontvangen hiertoe een mededeling met tevens een motivering voor de redenen van de afwijzing. Het waterschap verzendt de motivering digitaal naar de contactpersoon van de aanbesteding.

Zolang er niet op alle punten volledige overeenstemming is bereikt, is er geen sprake van enige gebondenheid van Waterschap Aa en Maas. In dat geval is er ook geen enkele verplichting tot vergoeding van welke schade of kosten.



Rechtsbescherming

Indien inschrijver het niet eens is met de gunningsbeslissing kan beroep ingesteld worden tegen deze beslissing bij de rechtbank Oost-Brabant locatie 's-Hertogenbosch. Postbus 70584, 5201 CZ ’s-Hertogenbosch. De mededeling van het waterschap van een voorgenomen gunningsbeslissing houdt geen aanvaarding in, als bedoeld in artikel 6:217, eerste lid, van het Burgerlijk Wetboek, van het aanbod van de Inschrijver.

Het waterschap sluit niet eerder de overeenkomst op basis van een gunningsbeslissing dan nadat een termijn van vijf (5) kalenderdagen na (digitale) bekendmaking van de mededeling van die gunningsbeslissing is verstreken.

Een inschrijver verliest zijn recht om op te komen tegen de gunningsbeslissing wanneer het waterschap niet binnen bovenstaande termijn na de (digitale) bekendmaking van de gunningsbeslissing is gedagvaard in kort geding voor de bevoegde voorzieningenrechter. De opschortende termijn dient inschrijver derhalve ook als een vervaltermijn te zien waarbinnen hij tegen de gunningsbeslissing in rechte kan opkomen.

Het volgende tot de opschortende termijn dienen in acht te worden genomen:

  • Indien een afgewezen inschrijver voor het verstrijken van de opschortende termijn een kort geding aanhangig heeft gemaakt en de dagvaarding daarvan betekend is op het adres van het waterschap, zal het waterschap in beginsel de uitkomst van deze procedure (in eerste aanleg) afwachten voordat er verder uitvoering wordt gegeven aan de gunningsbeslissing en ondertekening van de opdracht.
  • Inschrijvers die een voorziening in rechte willen vragen tegen de gunningsbeslissing dienen dit tijdig voor de afloop van de hierboven vermelde opschortende termijn schriftelijk mede te delen aan het waterschap onder gelijktijdige toezending van een conceptdagvaarding en met vermelding van de datum waarop de rechter de zaak zal behandelen.
  • Om te voorkomen dat een uitgebrachte dagvaarding het waterschap niet tijdig bereikt verzoeken wij Inschrijver zo spoedig mogelijk een afschrift van de dagvaarding te mailen naar: inkoop@aaenmaas.nl .



Klachten

Bij een aanbestedingsprocedure kan het voorkomen dat tussen het waterschap en ondernemers ontevredenheid ontstaat over hoe we in de aanbestedingsprocedure hebben gehandeld. Dat kan leiden tot een klacht. Hiervoor hebben we de Klachtenregeling Aanbesteding opgesteld. Het doel hiervan is om klachten over een aanbesteding op een laagdrempelige wijze af te handelen.

Wie er een klacht in kan dienen en welke regels er verder gelden, leest u in de Klachtenregeling van Aa en Maas. U vindt de klachtenregeling op https://www.aaenmaas.nl/overons/samenwerken/klachten-aanbesteden/ . Ook vindt u daar het digitale klachtenformulier.

Kandidaatomschrijving

Binnen het project Lith-Bokhoven gaan we de rol van adviseur/ projectsecretaris opnieuw invullen. De inschatting is dat het om gemiddeld om 16 uur per week gaat. In deze rol ben je gedurende de verkenning een allround ondersteuner van het IPM-team. Je ondersteunt waardoor de IPM-teamleden zich kunnen richten op hun kerntaken en efficiënt (tijd en geld) werken.

De projectmanager ondersteun je bij de totstandkoming van de stukken voor de besluitvorming en de organisatie van deze bijeenkomsten. Daarbij valt te denken aan (eind)redactie, maken van presentaties en verslaglegging. De omgevingsmanager ondersteun je bij de nieuwsbrieven, website en excursies en werkbezoeken. De managerprojectbeheersing ondersteun je bij het proces rond het reviewen van de verschillende documenten die door het advies- en ingenieursbureau worden opgeleverd. Daarnaast zijn diverse andere activiteiten te verwachten.



Profielschets

Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau in het ruimtelijke domein. Daarnaast heb je enige werkervaring in de rol van adviseur/ projectsecretaris in dijkversterkingen/ rivierprojecten. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel schriftelijk als mondeling. Binnen het projectteam is een samenwerkingsgerichte cultuur. Deze houding verwachten we ook van jou. Binnen de gemaakte afspraken opereer je zelfstandig en stem je af met de verschillende teamleden en het advies- en ingenieursbureau. Hierbij is het belangrijk om je te kunnen verplaatsen in de rol van de andere teamleden. Zorgvuldig en navolgbaar werken is belangrijk ook in jouw rol. Dit komt in uitdrukking in het vastleggen van duidelijke afspraken, heldere en prettig leesbare notities en efficiënte communicatie. Het project kent pieken en dalen en dat vraagt dat je flexibel en stressbestendig bent.



Benodigde vaardigheden

  • In staat om van hoofd- en bijzaken te scheiden.
  • In staat om planmatig en consistent te werken.
  • In staat om tijdig knelpunten te signaleren en proactief op te pakken.
  • Communicatief goed wat blijkt uit een goede schrijfvaardigheid en heldere beeldtaal.

Eisen

Op te geven uurtarief
Het op te geven uurtarief excl. BTW dient een all-in uurtarief te betreffen waarin alle kosten waaronder, maar niet gelimiteerd tot: salariskosten, reis- en verblijfkosten, overheadkosten, sociale lasten, algemene kosten, opleidingskosten, vervanging en winst en risico dienen te zijn inbegrepen.
Beschikbaarheid en fysieke aanwezigheid
De door u aangeboden kandidaat is beschikbaar per 15-11-2024 voor gemiddeld 16 uur per week waarvan u minimaal op de maandag fysiek aanwezig moet kunnen zijn.
Opleiding
De kandidaat beschikt over een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, op het gebied van het ruimtelijke domein. Dit blijkt uit het meegestuurde CV.
Werkervaring publieke organisatie
De kandidaat beschikt over minimaal 1 jaar werkervaring en heeft binnen die periode (gedeeltelijk) gewerkt bij of samen met één of meerdere van de volgende publieke organisaties: Rijkswaterstaat, Waterschap, Provincie en/of Gemeente. Dit blijkt uit het meegestuurde CV.
Werkervaring software pakketten
De kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring met SharePoint en Microsoft Office. Dit blijkt uit het cv.
Werkervaring ondersteuning bij projecten
De kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring in de rol van adviseur/ projectsecretaris bij een HWBP project met een IPM team. Dit blijkt uit het cv.
Gevraagde documenten
Aanleveren na gunning
  • Overeenkomst van opdracht
  • Geheimhoudings- en integriteitsverklaring

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 20 %


Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Motivatiebrief waaruit blijkt in welke mate de kandidaat de rol die gevraagd wordt doorgrond. Uw motivatiebrief mag maximaal 2 a4 pagina's bevatten. Daarbij wordt o.a. in de volledige verhaallijn gekeken naar de volgende punten:

- Interesse kandidaat in de opdracht
- Passie en ambitie van de kandidaat
- Toegevoegde waarde van de kandidaat voor het project

Scoretabel

25% De kandidaat heeft een zeer sterke motivatie voor de functie en organisatie, en kan dit overtuigend toelichten. De kandidaat toont een duidelijke passie en ambitie die perfect aansluiten bij de rol

20% De kandidaat heeft een goede motivatie voor de functie en organisatie, en kan dit goed toelichten. De kandidaat toont passie en ambitie die goed aansluiten bij de rol.

15% De kandidaat heeft een redelijke motivatie voor de functie en organisatie, en kan dit voldoende toelichten. De kandidaat toont enige passie en ambitie die redelijk aansluiten bij de rol.

10% De kandidaat heeft een beperkte motivatie voor de functie en organisatie, en kan dit beperkt toelichten. De kandidaat toont weinig passie en ambitie die beperkt aansluiten bij de rol.

0% De kandidaat heeft onvoldoende motivatie voor de functie en organisatie, en kan dit niet goed toelichten. De kandidaat toont geen passie en ambitie die aansluiten bij de rol.


Weging: 25 %


CV en toelichting van de CV
Een CV (maximaal 3 A4 pagina's) en een toelichting waaruit blijkt in welke mate de kandidaat aan de volgende werkervaring en competenties voldoet (maximaal 1,5 A4 pagina's). De CV en toelichting van de CV wordt beoordeeld op:- Ervaring als adviseur/ projectsecretaris binnen HWBP project (Verkenning) met aandacht voor:- Communicatieve vaardigheden in woord en beeld- Verslaglegging en redactie van notities/ stukken- Organiseren van werkbezoeken / excursiesScoretabel30% De kandidaat heeft een zeer hoge mate van relevante werkervaring als Inzet adviseur / projectsecretaris binnen een of meerdere HWBP project(en).20% De kandidaat heeft een hoge mate van relevante werkervaring als Inzet adviseur / projectsecretaris binnen een of meerdere HWBP project(en).15% De kandidaat heeft een voldoende mate van relevante werkervaring als Inzet adviseur / projectsecretaris binnen een of meerdere HWBP project(en).15% De kandidaat heeft een beperkte mate van relevante werkervaring als Inzet adviseur / projectsecretaris binnen een of meerdere HWBP project(en).0% De kandidaat heeft geen relevante werkervaring als Inzet adviseur / projectsecretaris binnen een of meerdere HWBP project(en).
Weging: 30 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met 3 kandidaten gesprekken afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze gesprekken worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria:

- Mondelinge toelichting op de werkervaring bij de eisen;
- Mondelinge toelichting op ervaringen op basis van het CV;
- Mondelinge toelichting op de uitwerking van het praktijkvoorbeeld, inclusief voorbeelden uit eigen ervaring
- De kandidaat kan de motivatie voor sollicitatie nader toelichten, waarbij gelet zal worden op communicatieve vaardigheden, proactieve houding en contact kunnen maken met de gesprekspartners.

Scoretabel

25% De kandidaat heeft de rol die gevraagd wordt volledig doorgrond en de mate van kennis en ervaring van de kandidaat aansluit zeer goed aan op de opdracht.

20% De kandidaat heeft de rol die gevraagd wordt goed doorgrond en de mate van kennis en ervaring van de kandidaat aansluit goed aan op de opdracht.

15% De kandidaat heeft de rol die gevraagd wordt voldoende doorgrond en de mate van kennis en ervaring van de kandidaat aansluit voldoende aan op de opdracht.

10% De kandidaat heeft de rol die gevraagd wordt beperkt doorgrond en de kennis en ervaring van de kandidaat aansluit in beperkte mate aan op de opdracht.

0% De kandidaat heeft de rol die gevraagd wordt onvoldoende doorgrond en de mate van kennis en ervaring van de kandidaat aansluit onvoldoende aan op de opdracht.


Weging: 25 %

Interviewplanning

We nodigen maximaal 3 kandidaten uit voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op 11 november 2024 op het hoofdkantoor van waterschap Aa en Maas te ‘s-Hertogenbosch. Gezien de planning is het slechts in uitzonderlijke gevallen mogelijk hiervan af te wijken.