Teamleider Ondersteuning en Advies

Logo van de gemeente Dalfsen met de naam in blauwe en groene tekst en een reeks groen-blauwe bladachtige vormen diagonaal gerangschikt.

Aanvraagnummer: 4444
Organisatie: Gemeente Dalfsen
Locatie: Dalfsen
Uren per week: 24 tot 32 uur
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 3 maanden
Regio: Overijssel
Startdatum: 4-11-2024
Optie tot verlenging: 4 maal 3 maand(en)
Sluitingsdatum: 22-10-2024 09:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Let op: Deze opdracht kan niet als zzp’er worden uitgevoerd. Zzp’ers kunnen reageren, maar dienen in dienst te komen op detacheringsbasis.

Organisatie
De Gemeente Dalfsen, gelegen aan de Overijsselse Vecht, is een plattelandsgemeente met ongeveer 30.000 inwoners. De gemeente is actief binnen de Regio Zwolle en lid van de P10 en Talentenregio.

Dalfsen is een veelzijdige gemeente met een uitstekende leefomgeving. In 2023 heeft het CBS vastgesteld dat de inwoners van Dalfsen de gelukkigste van Nederland zijn. Duurzaamheid en een goede woon-, werk- en leefomgeving zijn belangrijk voor de gemeente. Samenwerken is onze kracht.

Bij de gemeente Dalfsen werken circa 300 medewerkers die bijdragen aan het welzijn van onze inwoners. De organisatie voegt waarde toe door effectieve samenwerking, zowel intern als extern.

Opdracht
Wij zoeken een interim-teamleider die betrokken is bij zijn team en stuurt op kwaliteit, ontwikkeling en welzijn van mensen, processen en producten. De teamleider draagt bij aan organisatieontwikkeling en veranderprocessen. Jij vertaalt dit naar je team en neemt medewerkers mee in de visie van de organisatie. De kernwaarden Samen, Vertrouwen en Nabij draag je uit.

De gemeente Dalfsen is in ontwikkeling en heeft een nieuwe organisatiestructuur met drie domeinen: Dienstverlening, Ruimte en Samenleving. Binnen Dienstverlening is tijdelijk ruimte voor een teamleider. Voor het team Ondersteuning en Advies zoeken wij iemand met affiniteit voor advisering en uitvoering.

Team Ondersteuning en Advies
Dit team bestaat uit ongeveer 25 professionals in vier subteams: juridische zaken en inkoop, communicatie, facilitair en bestuurs- en managementondersteuning. Het team wil vanuit professionaliteit waarde toevoegen aan de organisatie- en bestuurlijke ambities.

Wat is jouw rol als teamleider
Als teamleider geef je leiding vanuit het leiderschapsmodel Dalfsen: Authentiek, Richting geven, Ruimte geven, Realistisch zijn en Reflecteren. Jij zorgt voor teamgevoel en stuurt op kwaliteit, ontwikkeling en welzijn. Je maakt resultaatgerichte afspraken en stuurt op de uitkomsten. Je bent verantwoordelijk voor PIOFACH: Personeel, Informatie, Organisatie, Financiën, Algemene Zaken, Communicatie en Huisvesting.

Als teamleider adviseer je over domein overstijgende vraagstukken en zorg je voor integrale advisering aan het Bestuur en Concernmanagementteam. Je zorgt voor afstemming van besluiten en vertaalt deze naar uitvoering. Ook kun je gedelegeerd opdrachtgever of opdrachtnemer zijn voor projecten.

Samen met collega-teamleiders en het Concernmanagementteam geef je verdere invulling aan de organisatieontwikkeling en het leiderschapsmodel. Je ontwikkelt en onderhoudt een actief relatienetwerk en bevordert samenwerking met andere gemeenten en partijen.

Jouw kwaliteiten als teamleider
Jij beschikt over managementervaring, hbo-werk- en denkniveau en communicatieve vaardigheden. Je leidt een team vanuit natuurlijk gezag, bent resultaatgericht, toont eigenaarschap, hebt een flexibele houding en bent organisatiesensitief.

Meer over de gemeente Dalfsen
Dalfsen heeft de gelukkigste inwoners van Nederland, volgens het CBS in 2023. Gemeente Dalfsen wordt ook wel 'groene parel aan de Overijsselse Vecht' genoemd en streeft naar duurzaamheid en een goede woon-, werk- en leefomgeving.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare opleiding op minimaal hbo-niveau;
2. Minimaal 2 jaar werkervaring als teamleider binnen een overheidsinstelling.

Gunningscriteria
3. Minimaal 3 jaar werkervaring als teamleider binnen een overheidsinstelling (40 punten);
4. Werkervaring in het aansturen van teams bedrijfvoering (30 punten);
5. Werkervaring met het beheren van contracten (25 punten);
6. Politiek bestuurlijke werkervaring (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan het profiel voldoet.

Competenties
- Communicatieve vaardigheden;
- Resultaatgericht;
- Toont eigenaarschap;
- Flexibele houding;
- Organisatiesensitief;
- Politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12 volgens de CAO van de opdrachtgever.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
Hybride werken is mogelijk. De opdracht wordt vervuld op maandag, dinsdag en donderdag.

Planning
Gesprekken zijn gepland op donderdag 24 oktober 2024. Kandidaten ontvangen uiterlijk 23 oktober 2024 bericht.

Overige informatie

  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist.
  • Een Uittreksel Handelsregister (KvK) is vereist.
  • Een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) is vereist.
  • Bij terbeschikkingstellen van personeel moet opdrachtnemer zijn geregistreerd conform Waadi.

De reactietermijn loopt tot dinsdag 22 oktober 2024, 09:00. Tot die tijd kunt u reageren.


Reageer nu op deze opdracht!

4444 - Teamleider Ondersteuning en Advies