Fraud Blocker Communicatieadviseur | Waterschap Noorderzijlvest | ZZP

Communicatieadviseur

Logo van waterschap noorderzijlvest met blauwe tekst en een gestileerd blauw en groen golfdessin.

Aanvraagnummer: 4542
Organisatie: Waterschap Noorderzijlvest
Locatie: Groningen
Uren per week: 32 per week
Tarief: €0 - €115 per uur
Duur van de opdracht: 15-11-2024 t/m 15-5-2025
Regio: Groningen
Startdatum: 15-11-2024
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 05-11-2024 17:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdrachtomschrijving

Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot deel van Groningen, Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor veilig leven met water, schoon water, gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Voor onze ruim 320 medewerkers gaat een gezonde en toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving van de ongeveer 383.000 inwoners in ons gebied boven alles. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun eigen vakgebied en passie.

Voeg jij met jouw kennis en ideeën waarde toe aan onze uitdagingen op het gebied van gebiedsprocessen en projecten? Weet jij met een frisse, strategische en creatieve aanpak het verschil te maken? En doe je dit van nature vanuit een omgevingsgerichte benadering en vooral met je collega’s samen? Dan zoeken wij jou!

Voor het team Communicatie zijn wij op zoek naar een creatieve zelfstandige en resultaatgerichte communicatieadviseur.

Waterschap Noorderzijlvest wil een ‘communicerende organisatie’ zijn; open, met oog voor de omgeving. Vanwege tijdelijke vervanging van minimaal 1 jaar, zoeken wij een adviseur die snel ingeschoten is in projecten en ervaring heeft met gebiedsprocessen.

Wat ga je doen?
  • Je hebt een scherp oog voor wat er in de omgeving leeft en speelt.
  • Je weet dit te vertalen naar wat het voor de communicatieaanpak betekent.
  • Je bent geen omgevingsmanager maar kijkt vanuit de (corporate)communicatie.
  • Je signaleert issues en maakt deze bespreekbaar.
  • Je gaat op zoek naar relevante informatie, analyseert deze en legt verbanden.
  • Je adviseert en begeleidt bestuurders, directie, teamleiders en collega’s in hun communicatieve rol.
  • Je geeft daarin gevraagd en ongevraagd advies.
  • Je bent gekoppeld aan projecten zoals de Onlanden, Paterswoldsemeer, Zuidelijk Westerkwartier en het gebiedsproces Lauwersmeer. Daarin heb een adviserende en faciliterende rol.
  • Je legt verbinding tussen de organisatie en zijn samenwerkingspartners voor bestuur, management en medewerkers van operationeel tot en met strategisch niveau.
  • Je denkt sterk vanuit de omgeving: je brengt gevoeligheden, belangen en gewenste rollen van actoren in het communicatieproces in kaart. Zo leg je de basis voor een communicatieaanpak die telkens de ‘waarde van water’ onderstreept.
  • Je bent positief kritisch bij lopende vraagstukken en de communicatieve inzet bij projecten.
  • Je stelt de juiste relevante vragen en maakt heldere werkafspraken.
  • Je bent je bewust van bestuurlijke en politieke verhoudingen. Jouw optreden draagt bij aan hoe we met z’n allen de organisatie willen laten draaien: je brengt communicatie in het hart van beleid, zo vroeg mogelijk in processen en adviseert over de mogelijkheden om de dialoog met ‘buiten’ aan te gaan vóórdat er beleid is.
  • Je geeft je eigen werk vorm door het signaleren, het analyseren en het bespreekbaar maken van issues. Een stevige samenwerking met veel collega’s binnen en het netwerk buiten de organisatie gaat je daarbij helpen. Je bent in staat snel te schakelen als directe communicatieve aandacht nodig is.
  • Ook ben je één van de aanspreekpunten voor de pers. Je adviseert en begeleidt onze bestuurders en collega’s die woordvoering doen of je voert zelf het woord. Je schrijft en redigeert teksten voor in- en externe media.

Kandidaatomschrijving

Als communicatieadviseur ben je toegankelijk en leg je makkelijk contacten. Je kunt moeiteloos schakelen tussen gespreksniveaus en weet advies helder en tactisch over te brengen. Je bent analytisch en resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit. Je bent creatief en durft buiten gebaande paden te denken en te acteren. Je bent bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust en weet samen met collega’s hierin juist te handelen. Ook weet je gemakkelijk een netwerk op te bouwen en aan te spreken. Je bent verbindend en hebt een optimistische inslag.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde Hbo / WO opleiding op het gebied van communicatie.
  • Minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur binnen de overheid.
  • Werkervaring op strategisch niveau in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Ervaring met adviseren van omgevingsmanagers en bestuurders - gunning
  • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van communicatieplannen binnen projecten en samenwerkingsverbanden (bouwen aan sterke relaties met interne en externe stakeholders als provincie, gemeenten, belangenorganisaties en andere partners).
  • Ervaring met communicatie- en participatietrajecten behorend bij ruimtelijke ontwikkelingen en gebiedsprocessen (onder meer communicatie over de MER).
  • Ervaring met persbenadering en het opstellen van woordvoeringslijnen.
  • Een vlotte pen en prettige presentatiekwaliteiten.
  • Ervaring bij een waterschap is een pre.
  • Affiniteit met het werkgebied van Waterschap Noorderzijlvest

Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP
Bij deze opdracht is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA.
Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf, dat dan de offerte indient.

Voor deze opdracht zijn de AWVOODI 2018 van toepassing deze zijn beschikbaar op de website via onderstaande link:

https://www.noorderzijlvest.nl/inkoop-en-aanbesteding

Indexering tarief:

Het door u aangegeven tarief kan na minimaal 12 maanden jaarlijks worden geïndexeerd op basis van de CBS prijsindex (CBS indexering, Dienstenprijzen, commerciële dienstverlening en transport, Architecten en Ingenieurs (71), waterbouw (711216)).

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83760NED/table?ts=1533643636692


Eisen

Een afgeronde hbo/wo opleiding
Een afgeronde hbo/wo opleiding op het gebied van communicatie. Minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur binnen de overheid
Minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur binnen de overheid in de afgelopen 7 jaar. Ervaring met communicatie- en participatietrajecten
Ervaring met communicatie- en participatietrajecten behorend bij ruimtelijke ontwikkelingen en gebiedsprocessen (onder meer communicatie over de MER).
Gevraagde documenten
Aanleveren bij offerte
  • Een hbo diploma
Aanleveren na gunning
  • VOG verklaring

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 25 %

Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De brief dient door de kandidaat zelf geschreven te worden. De kandidaat dient gemotiveerd aan te geven waarom hij/zij geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief wordt door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties zoals verwoord in de kandidaat- en/of opdrachtomschrijving.


Weging: 25 %

Ervaring met persbenadering en het opstellen van woordvoeringslijnen
Ervaring met persbenadering en het opstellen van woordvoeringslijnen. Let op laat dit letterlijk terug komen in het CV, door bijvoorbeeld geel te arceren'
Weging: 10 %

Ervaring met adviseren van omgevingsmanagers en bestuurders
Ervaring met adviseren van omgevingsmanagers en bestuurders. Let op laat dit letterlijk terug komen in het CV, door bijvoorbeeld geel te arceren'
Weging: 5 %

Werkervaring op strategisch niveau in een politiek-bestuurlijke omgeving
Werkervaring op strategisch niveau in een politiek-bestuurlijke omgeving. Let op laat dit letterlijk terug komen in het CV, door bijvoorbeeld geel te arceren'
Weging: 10 %

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De kandidaat wordt gedurende het gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven in de kandidaat en/of opdrachtomschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat.

De kandidaat waarop de keuze valt, scoort 25% voor het gesprek. De kandidaten die afgewezen worden naar aanleiding van de gevoerde gesprekken, scoren 0% voor het gesprek.


Weging: 25 %

Interviewplanning

Het waterschap nodigt maximaal 3 kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek op 8 november 2024. Wij verzoeken de kandidaten uitdrukkelijk rekening te houden met deze periode.

Wanneer u op 7 november 2024 voor 12.00 uur nog geen uitnodiging heeft ontvangen via het DAS Groningenhuurtin.nl, behoort u niet tot de eerste selectie voor de gespreksronde.
Contact over de opdracht en/of de procedure loopt uitsluitend via het DAS Groningenhuurtin.nl. Wij verzoeken u dan ook geen contact met het waterschap op te nemen.

Heeft u zich nog niet geregistreerd als aanbieder op www.Groningenhuurtin.nl, dan adviseren wij u hiervoor op korte termijn zorg te dragen. U kunt helaas zonder registratie géén offertes indienen voor de lopende opdrachten. Na goedkeuring van de registratie kunt u via www.Groningenhuurtin.nl offertes indienen voor nieuwe opdrachten.


Reageer nu op deze opdracht!

4542 - Communicatieadviseur