Fraud Blocker Beleidsadviseur Migratie en Inburgering | ZZP Opdrachten

Beleidsadviseur Migratie en Inburgering

Logo van de gemeente Ooststellingwerf, bestaande uit een wit schild met een rode leeuw, bekroond met een gouden kroon, op een rode banier met witte tekst.

Aanvraagnummer: 4558
Organisatie: Gemeente Ooststellingwerf
Locatie: Oosterwolde
Uren per week: 24
Tarief: €85 - €100 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Friesland
Startdatum: 18-11-2024
Optie tot verlenging: ja
Sluitingsdatum: 07-11-2024 23:59

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdracht omschrijving

Als Beleidsadviseur Migratie en Inburgering ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van beleid rondom inburgering en asiel, gericht op het bevorderen van succesvolle integratie en maatschappelijke participatie van nieuwkomers binnen onze gemeente. Je vertaalt wet- en regelgeving naar praktisch toepasbare beleidsvoorstellen en werkt nauw samen met diverse stakeholders, zoals welzijnsorganisaties.

Daarnaast speel je ook een belangrijke rol in het overdragen van kennis. Tijdens jouw opdracht werk je nauw samen met een collega aan wie je de werkzaamheden geleidelijk zult overdragen. Dit betekent dat je actief jouw kennis en expertise deelt, zodat deze collega na jouw vertrek de taken zelfstandig kan voortzetten. Jouw rol is dus niet alleen adviserend, maar ook coachend, met het doel een soepele overdracht en continuïteit van het werk te waarborgen.

Je werkt in het Team Samenleving, een breed team dat zich richt op het verbeteren van de leefomstandigheden van onze inwoners op verschillende terreinen zoals onderwijs, gezondheid, zorg en sport. We hanteren hierbij een integrale aanpak, met een focus op positieve gezondheid, participatie en samenleven. Het team werkt niet vanuit afzonderlijke beleidsterreinen, maar zoekt naar gezamenlijke oplossingen om de maatschappelijke effecten voor onze inwoners te versterken.

Binnen het team Samenleving maak je deel uit van het Projectteam Opvang Vluchtelingen. Dit multidisciplinaire team bestaat uit een projectleider, een projectondersteuner, een financieel adviseur en een communicatieadviseur. Daarnaast werk je veel samen met ‘de lijn’ (denk aan het gebiedsteam, het team dienstverlening en het sociaal domein (onderwijs, arbeidsparticipatie, zorg).


Verantwoordelijkheden

  • Je werkt samen met collega’s uit zowel het Projectteam Vluchtelingen als het beleidsteam. Daarnaast werk je nauw samen met externe partners, zoals Stichting Scala Welzijn, onderwijsinstellingen en lokale ondernemers, aan het ontwikkelen van strategisch inburgeringsbeleid. Je monitort de uitvoering en bewaakt de voortgang.
  • Je vertaalt beleidsdoelen naar financiële kaders en houdt toezicht op de realisatie van de gewenste maatschappelijke effecten voor (tijdelijke) inwoners.
  • Je coördineert diverse projecten en initiatieven die gericht zijn op de succesvolle integratie en participatie van nieuwkomers.
  • Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten in de uitvoering van het inburgeringsbeleid en speelt hierop in met passende beleidsvoorstellen.

Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 18-11-2024 tot en met 18-05-2025 voor 24 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Kwaliteit (eisen)

U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

Minimaal 5 jaar werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving

minimaal Hbo-niveau


Prijs (eisen)

Minimaal: € 85,00
Maximaal: € 100,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 50 %
Gewicht van kwaliteit : 50 %
Uitleg gunningscriteria

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = 100 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) * ( 100 / ( hoogste prijs - laagste prijs ) ) )
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria (wensen)

40 %

Je hebt een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, op het gebied

40 %

Je hebt een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je bent een doorzetter en kunt goed omgaan met bestuurlijke en politieke druk.

20 %

Je bent in staat om kennis over te dragen en je collega te coachen. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en je hebt een open, constructieve en waar nodig stimulerende houding.


Het interview

Beschrijving (uitleg)

Als Inschrijver in de top 3 is geëindigd, ontvangt inschrijver een uitnodiging voor het interview. Tijdens het interview wordt een verificatie gedaan op basis van de aangeboden offerte. Als de verificatie positief is wordt de kandidaat beoordeeld op basis van criteria. De criteria zijn hieronder te raadplegen ter voorbereiding op het interview. Bij de terugkoppeling op de offertes (gunningsbeslissing) worden de resultaten bekendgemaakt in deze applicatie.


Reageer nu op deze opdracht!

4558 - Beleidsadviseur Migratie en Inburgering