Fraud Blocker Elementor #15407 - de Publieke Partner

Bemiddelingsfee

Transparantie

Bij de Publieke Partner  hebben wij transparantie hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat we vooraf altijd duidelijk willen zijn over welke mogelijkheden wij bieden en wat de mogelijkheden voor jou inhouden. Voorheen deze wij alleen ZZP bemiddeling, gezien de veranderingen in de markt bieden wij ook de Detacheringsmodelijkheden aan. Dit doen wel middels een Opting-In construct. Met dit construct houd jij netto het meeste per maand over. Met de opting-in constructie dragen wij voor jou de loonheffing af en betalen we de premie voor de Zorgverzekeringswet (ZvW). De rest krijg jij uitbetaald op jouw rekening. Wij nemen de administratie op ons die jij normaal als ZZP’er zelf zou moeten doen.

ZZP bemiddeling

Dit is de meest simpele vorm van bemiddeling voor alle partijen. Hiervoor vragen wij 10% bemiddelingsfee inclusief eventuele broker kosten. Dat betekent geen verassingen aan het eind maar vooraf duidelijk wat je afdraagt. 

Bemiddeling via Detachering

Voor het gebruik maken van de Detacheringsfunctie van de Publieke Partner vragen wij 14% bemiddeligsfee, inclusief eventuele broker kosten. Hiermee zijn wij de goedkoopste in de markt. De reden dat de fee hoger is dan bij ZZP is voor de extra administratieve werkzaamheden die hierbij komen.

FAQ - Bemiddeling via de Publieke Partner

Wat is het verschil tussen ZZP-bemiddeling en bemiddeling via detachering bij De Publieke Partner?
  • ZZP-bemiddeling: Je werkt als zelfstandig ondernemer (zzp'er) op freelance basis voor de opdrachtgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor je administratie, belastingafdracht en verzekeringen. De Publieke Partner faciliteert de match met de opdrachtgever en ondersteunt bij contractuele zaken.

  • Bemiddeling via detachering: Je komt (tijdelijk) in dienst bij De Publieke Partner via de opting-in constructie. Wij dragen loonheffing en de premie voor de Zorgverzekeringswet af. Je behoudt de flexibiliteit van het werken aan diverse opdrachten, maar De Publieke Partner neemt een deel van de administratieve lasten over.

Hoeveel bedraagt de bemiddelingsfee voor beide bemiddelingsvormen?
  • ZZP-bemiddeling: De Publieke Partner hanteert een bemiddelingsfee van 10% van het overeengekomen tarief.

  • Bemiddeling via detachering: De bemiddelingsfee bedraagt 14% van het overeengekomen tarief. Deze hogere fee komt doordat wij extra administratieve taken uitvoeren, zoals het afdragen van loonheffing en premies.

Hoe verloopt de uitbetaling bij ZZP-bemiddeling en bij detachering?
  • ZZP-bemiddeling: Je factureert zelf aan De Publieke Partner voor je gewerkte uren, minus de bemiddelingsfee van 10%. Nadat wij de betaling van de opdrachtgever hebben ontvangen, betalen wij jouw factuur uit.

  • Bemiddeling via detachering: Wij factureren de opdrachtgever maandelijks voor jouw gewerkte uren. Na aftrek van onze bemiddelingsfee van 14%, betalen wij jou uit als brutoloon. Wij dragen daarbij zorg voor de afdracht van loonheffing en de premie voor de Zorgverzekeringswet.

Welke verantwoordelijkheden heb ik met betrekking tot belastingen en verzekeringen bij beide vormen?
  • ZZP-bemiddeling: Je bent zelf verantwoordelijk voor het afdragen van inkomstenbelasting en het betalen van premies voor sociale verzekeringen. Ook het regelen van verzekeringen zoals arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid ligt bij jou.

  • Bemiddeling via detachering: De Publieke Partner draagt loonheffing en de premie voor de Zorgverzekeringswet af. Je neemt echter niet deel aan werknemersverzekeringen (zoals WW en WIA) vanwege de opting-in constructie. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van eventuele aanvullende verzekeringen.

Welke bemiddelingsvorm past het beste bij mij en kan ik zelf kiezen?

De keuze hangt af van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren:

  • ZZP-bemiddeling: Kies deze vorm als je de volledige vrijheid en verantwoordelijkheid van het zelfstandig ondernemerschap wilt behouden, inclusief eigen administratie en belastingzaken.

  • Bemiddeling via detachering: Deze vorm is geschikt als je wilt profiteren van administratieve ontzorging en als opdrachtgevers de voorkeur geven aan kandidaten in loondienstverband vanwege wet- en regelgeving zoals de Wet DBA.

Je kunt zelf bepalen welke bemiddelingsvorm het beste bij jou past. Wij adviseren je graag om samen te kijken naar de mogelijkheden en wat het beste aansluit bij jouw wensen en de eisen van de opdrachtgever.

Kan ik zelf bepalen welke opdrachten ik accepteer en hoe flexibel is dit?
  • ZZP-bemiddeling: Ja, als zzp'er heb je volledige vrijheid om te bepalen welke opdrachten je accepteert. De Publieke Partner stelt je voor aan opdrachtgevers die passen bij jouw profiel en expertise, maar jij beslist of je een opdracht aanneemt. Je kunt ook je eigen werktijden en planning bepalen, in overleg met de opdrachtgever.

  • Bemiddeling via detachering: Ook bij detachering heb je invloed op de opdrachten die je uitvoert. We houden rekening met jouw voorkeuren en streven ernaar je te matchen met opdrachten die aansluiten bij jouw vaardigheden en interesses. Hoewel je in dienst bent bij De Publieke Partner, hechten we veel waarde aan jouw tevredenheid en professionele groei.

Hoe zit het met betalingen en facturatie voor mijn werkzaamheden?
  • ZZP-bemiddeling: Als zzp'er factureer je zelf aan De Publieke Partner voor je gewerkte uren, na aftrek van de bemiddelingsfee van 10%. Wij factureren op onze beurt de opdrachtgever. Zodra wij de betaling van de opdrachtgever hebben ontvangen, zorgen we voor een snelle uitbetaling aan jou.

  • Bemiddeling via detachering: Bij detachering hoef je je geen zorgen te maken over facturatie. De Publieke Partner factureert de opdrachtgever maandelijks voor jouw werkzaamheden. Na aftrek van onze bemiddelingsfee van 14%, ontvang jij je salaris als brutoloon. Wij dragen zorg voor de afdracht van loonheffing en premies aan de Belastingdienst. Je ontvangt je salaris op vaste data, zoals afgesproken in je arbeidsovereenkomst.

Welke ondersteuning biedt De Publieke Partner tijdens en na mijn opdracht?

Algemeen voor beide bemiddelingsvormen:

De Publieke Partner staat gedurende het hele traject voor je klaar. Voor de start van je opdracht helpen we je met alle administratieve zaken en contractuele afspraken. Tijdens je opdracht kun je bij ons terecht voor vragen, advies of ondersteuning bij eventuele uitdagingen. We onderhouden regelmatig contact om te zorgen dat alles soepel verloopt.

Na afloop van je opdracht evalueren we samen hoe het is gegaan en bespreken we je ervaringen. We kijken naar nieuwe mogelijkheden en helpen je bij het vinden van je volgende opdracht. Ons doel is om een langdurige samenwerking met je op te bouwen en je te ondersteunen in je professionele groei.

Heb je nog andere vragen?

Neem dan gerust info@depubliekepartner.nl met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de juiste keuze.