Fraud Blocker Beleidsmedewerker Duitsland | Provincie Overijssel | ZZP

Beleidsmedewerker Duitsland

Logo van provincie overijssel met een gestileerde letter "o" in blauw en roze, met de tekst "provincie overijssel" in grijs.

Aanvraagnummer: 4629
Organisatie: Provincie Overijssel
Locatie: Zwolle
Uren per week: 12 uur
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 12 maanden
Regio: Overijssel
Startdatum: 1-1-2025
Optie tot verlenging: 2 maal 12 maand(en)
Sluitingsdatum: 15-11-2024 09:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Organisatie
Werken bij Overijssel Overijssel is een prachtige provincie om te wonen, te werken en te recreëren. Met elkaar maken we Overijssel iedere dag leefbaarder, mooier, veiliger en beter bereikbaar. De provincie werkt samen met gemeenten, waterschappen, het Rijk, ondernemers en maatschappelijke instanties. Samen zetten we ons in voor de toekomst van onze provincie.

Beschrijving Economie en Cultuur
Je gaat aan de slag bij de afdeling Economie en Cultuur (EC), één van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel. De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het economische en culturele beleid. Enkele voorbeelden van belangrijke thema’s zijn energie, innovatie, het sociaal-cultureel vestigingsklimaat en de arbeidsmarkt. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities. De afdeling bestaat uit de volgende teams: Regionale economie, Vrijetijdseconomie, Agro & Food, Cultuur, Sociale Kwaliteit, Nieuwe Energie.

Opdracht
Je werkt samen met een collega binnen de eenheid Bestuurs- en concernzaken (BC) en inhoudelijke medewerkers vanuit verschillende eenheden aan het versterken van de relatie met Duitsland. Binnen deze samenwerking ga jij met name op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden bijvoorbeeld in de vorm van gemeenschappelijke programma's en projecten. Je focus ligt hierbij op programma's en projecten die gaan over de arbeidsmarkt of de economie. Binnen deze opdracht verken je continu wanneer het wenselijk is om ons bestuur in te zetten om de relatie met Duitsland te versterken. Je gaat werken vanuit een jaarlijks werkplan (De Duitslandagenda) dat reeds is opgesteld. Je werkt dit plan continu bij vanuit de opgedane ervaringen en resultaten. Ook wordt er verwacht dat je dit werkplan vanuit je eigen expertise en ervaring verrijkt. Binnen dit werkplan is de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van arbeidsmarkt al goed uitgewerkt. Je vervangt tot de zomer van 2025 hiervoor een collega die met zwangerschapsverlof is.

Vereisten / Knock-outcriteria
1. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar met Nederlandse en Duitse samenwerking (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv met een voorbeeld).
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als beleidsmedewerker binnen een overheidsinstelling.
3. Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Uitstekende beheersing van de Duitse taal (dit zal getoetst worden in het gesprek); (20 punten)
5. Aantoonbare netwerk binnen overheden in Nordrhein Westfalen en/of Niedersachsen (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv met een voorbeeld en wanneer dit is geweest) (30 punten)
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met Nederlandse en Duitse samenwerking binnen een overheidsinstelling (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv met een voorbeeld); (30 punten)
7. Aantoonbare werkervaring met communiceren met verschillende stakeholders op bestuurlijk niveau binnen Nederland en Duitsland (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
1. Verbindend, extern: in staat eenvoudig een netwerk te onderhouden alsmede uit te bouwen en personen en instanties in het netwerk aan elkaar te verbinden; intern: goed in staat provinciale collega's met elkaar te verbinden en zich te laten committeren aan de opgestelde Duitsland-agenda.
2. Communicatief sterk in woord en geschrift.
3. Uitstekende beheersing van de Duitse taal.
4. Complexe vraagstukken kunnen omzetten naar concrete acties.
5. Resultaatgericht.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
Is hybride werken mogelijk: Ja
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg
Standplaats: Zwolle

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 22 november 2024 vanaf 13:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 20 november 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • De opdrachtgever zal om een Geheimhoudingsverklaring vragen.
  • De opdrachtgever zal om een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) vragen.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 15 november 2024, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.


Reageer nu op deze opdracht!

4629 - Beleidsmedewerker Duitsland