Fraud Blocker Medior beleidsmedewerker Brede SPUK en gezondheidsbeleid (preventie)

Medior beleidsmedewerker Brede SPUK en gezondheidsbeleid (preventie)

Logo van gemeente westland met een gestileerde witte figuur die een ploeg trekt op een zwarte achtergrond, naast de naam in blauwe en groene blokken.

Aanvraagnummer: 4646
Organisatie: Gemeente Westland
Locatie: Naaldwijk
Uren per week: 28 tot 32 uur
Tarief: €104,65 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Maart 2024
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 25-10-2024 16:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. Met ruim 100.000 inwoners is de gemeente Westland een van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Het duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster maakt het een belangrijke economische motor. De gemeente biedt ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever in ontwikkeling. We bieden een informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en waarderen eigen initiatief. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, plus een unit Concern Control en Bureau Gemeentesecretaris.

Cluster Beleid
Dit cluster signaleert en initieert maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar visie en strategie. Het betreft alle beleidsdomeinen van de gemeente zoals economie, ruimte, veiligheid, gezondheid en onderwijs. Het cluster beheert de middelen en voert op hoofdlijnen de regie. Medewerkers werken interactief met maatschappelijke stakeholders, de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit drie teams: Economie, Ruimte en Mobiliteit; Veiligheid en Duurzaamheid; en Samenleving.

Opdracht
De gemeente Westland bouwt aan een lokaal en regionaal fundament voor preventie en een sterke sociale basis, met focus op gezondheid, sport en bewegen. Dit gebeurt in samenwerking met meerdere beleidsterreinen, gericht op het terugdringen van gezondheidsachterstanden en specifiek bereiken van kwetsbare groepen. Het uitgangspunt is een brede, domeinoverstijgende aanpak. We ontvangen hiervoor een specifieke uitkering (Brede SPUK).

  • Je maakt deel uit van het team Samenleving binnen het cluster Beleid. We spelen in op wijzigingen in wet- en regelgeving en signaleren en initiëren ontwikkelingen die invloed hebben op de Westlandse samenleving en regio. Maatschappelijke opgaven worden o.b.v. het bestuurlijk programma vertaald naar doelstellingen en resultaten.
  • Je speelt een belangrijke rol in de Brede SPUK, hebt veelvuldig contact met lokale en regionale partners op het gebied van preventie, gezondheid en sociale basis en maakt hierover afspraken. Belangrijke onderwerpen zijn gezondheidsachterstanden en leefomgeving, Sociaal Vitaal en Multidisciplinair Team Ouderen en deelname aan werkgroep IZA-ouderenzorg. Je volgt landelijke en regionale ontwikkelingen en zoekt goede voorbeelden binnen Nederland.
    • Je werkt nauw samen met de senior Brede SPUK/SPUK IZA en andere collega's die bijdragen aan het Gezond en Actief Leven Akkoord en onderdelen van de Brede SPUK-regeling.
    • Je neemt deel aan werkoverleggen over gezondheidsbeleid (preventie), zoals werkgroep alcohol- en drugspreventie en rookvrije generatie. Je bent o.a. contactpersoon voor de Gezonde School-aanpak en werkt samen met de GGD Haaglanden, GGZ Delfland, Vitis Welzijn in de regio.
  • Je adviseert de wethouder, het college en de raad.
  • Een typische werkdag kan bestaan uit coördinatie van een lokale werkgroep voor een project dat gezondheidsachterstanden terugdringt, beantwoorden van een raadsvraag, monitoren van de Brede SPUK-bestedingen, doornemen van nieuwsbrieven voor relevante landelijke ontwikkelingen en voorbereiden van een overleg over het Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord (RIGA). Of je werkt samen met team Duurzaamheid en de GGD Haaglanden aan een hitteplan.

De bovenstaande werkzaamheden voer je uit in samenwerking met collega's van het cluster Beleid en andere teams. Samenwerking is van belang vanwege de tijdelijke aard van de opdracht. De werkzaamheden dienen goed overdraagbaar te zijn.

Vereisten
1. Uurtarief maximaal €104,65 inclusief reiskosten en exclusief btw.
2. Minimaal een afgeronde hbo-bacheloropleiding.
3. Aantoonbare werkervaring op het gebied van preventie, gezondheidsbeleid en/of sociale basis.
4. Aantoonbare werkervaring met advisering en ontwikkeling van beleid binnen het sociaal domein.
5. Beschikbaar uiterlijk per 18 maart 2024 voor 28 tot 32 uur.

Gunningscriteria
6. Aantoonbare werkervaring met SPUK IZA en/of Brede SPUK (35 punten).
7. Aantoonbare werkervaring met terugdringen van gezondheidsachterstanden, ouderen en gezondheidsbeleid (25 punten).
8. Aantoonbare werkervaring met coördineren van samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders en stakeholders (20 punten).
9. Minimaal 5 jaar ervaring binnen het sociaal domein van een gemeente (10 punten).
10. Werkervaring in een 100.000+ gemeente in de afgelopen 5 jaar (5 punten).
11. Ervaring met analyseren van data en evalueren van preventieprogramma's (5 punten).

Geef duidelijk aan in het cv in hoeverre u aan het profiel voldoet.

Competenties
- Resultaatgericht
- Teamspeler
- Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
- Politiek sensitief
- Tactvol
- Stressbestendig
- Energiek

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op werkdagen: maandag tot vrijdag

Planning
Gesprekken zijn gepland op maandag 11 maart 2024 tussen 14.30 en 17.00 uur. Kandidaten ontvangen uiterlijk op vrijdag 8 maart 2024 bericht.

Overige informatie

  • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
  • Het aantal te declareren uren mag 1620 uur per jaar niet overschrijden.
  • Indien personeel ter beschikking wordt gesteld, moet dit geregistreerd zijn in het handelsregister conform Waadi.
  • De voertaal binnen de gemeente is Nederlands; participatie hierin wordt verwacht.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot donderdag 7 maart 2024, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.


Reageer nu op deze opdracht!

4646 - Medior beleidsmedewerker Brede SPUK en gezondheidsbeleid (preventie)