Coördinator implementatie Gebiedsgericht werken (GGW)

Logo van alphen aan den rijn, met de naam in blauwe tekst met een gestileerde blauwe boog over de laatste drie woorden.

Aanvraagnummer: 960
Organisatie: Gemeente Alphen aan den Rijn
Locatie: Alphen aan den Rijn
Uren per week: 12 tot 36 per week
Tarief: €145 per uur
Duur van de opdracht: 9 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 26-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
In 2024 zijn we met gebiedsgericht werken in een nieuwe fase gekomen. Vorig jaar is de gebiedscyclus ingevoerd en zijn als resultaat de gebiedsagenda’s voor ieder dorp en wijk in de gemeente vastgesteld. Op de gebiedsagenda staan de doelen waar inwoners en de gemeente samen naartoe werken. Deze doelen dragen bij aan een omgeving waar het fijn wonen en werken is. Ook is gewerkt aan de doorontwikkeling van instrumenten binnen het gebiedsgericht werken. Komende jaren optimaliseren we de samenwerking, zowel intern als extern en zullen we de gebiedsagenda’s verder uitbouwen. De grootste kerntaak van de opdracht ziet toe op de samenwerking binnen de organisatie. Daarvoor hebben we een coördinator implementatie gebiedsgericht werken nodig. De essentie is om gebiedsgericht werken verder te brengen zodanig dat invulling gegeven kan wordt aan het coalitieakkoord, hoe de organisatie gebiedsgericht werken kan verankeren als gedragen koers. Daarbij rekening houdend met de vier rollen van de overheid (rechtmatige, presterende, netwerkende en de responsieve participerende overheid). Je maakt onderdeel uit van de stuurgroep Gebiedsgericht Werken. De stuurgroep bestaat uit de teamleider Wijken en Kernen, de gebiedsregisseurs en een projectleider. De stuurgroep maakt ook onderdeel uit van het projectteam dat organisatiebreed wordt samengesteld. Je werkt hierbij nauw samen met collega’s van de verschillende domeinen.

De werkzaamheden behelzen:
- In afstemming met de stuurgroep het samenbrengen van beelden en concretiseren zodanig dat er een gemeenschappelijk en gedragen beeld is over GGW (de stip en de eerste stap zijn duidelijk voor eenieder);
- Uitwerken in een plan van aanpak dat aansluit op bestaande processen en werkwijze van de organisatie;
- Verbinden en versterken van samenwerking tussen en met teams;
- Benutten van koppelkansen in de organisatie tav gebiedsgericht werken;
- Inzet op de afstemming tussen de buitenwereld en de binnenwereld;
- Met de organisatie een aanpak voor gebiedsgericht werken ontwikkelen.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 26 april 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kun je reageren.

Competenties
-
Resultaatgerichtheid;
- Omgevingsbewustzijn;
- Netwerken;
- Bestuurlijke sensitiviteit;
- Regisseren;
- Sterke communicatieve vaardigheden;
- Samenwerken en samenbinden.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten);
5. Afgeronde opleiding op minimaal WO-bachelor niveau in de richting van Bestuurskunde (15 punten);
6. Afgeronde opleiding of cursus in de richting van Verandermanagement (25 punten);
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als project-, programma- of implementatiemanager in de afgelopen 10 jaar (30 punten);
8. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met complexe veranderprocessen binnen een gemeente (licht in het CV duidelijk toe waar deze is opgedaan) (20 punten);
9. Uurtarief maximaal €145,- exclusief btw / inclusief reiskosten woon-werk (10 punten).

Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal WO-bachelor niveau;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Programmamanager, Projectleider en/of Coördinator bij een gemeentelijke organisatie;
3. Kandidaat is beschikbaar per uiterlijk 1 mei 2024 voor minstens 16 uur per week;
4. Aantoonbare werkervaring als Verandermanager;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 14.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do – vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden in overleg met de kandidaten gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).