Senior juridisch adviseur omgevingsrecht

Logo van Hilversum Mediastad, met een blauw schild met een geel propellerachtig symbool en de tekst "Hilversum Mediastad" in blauw en geel.

Aanvraagnummer: 1848
Organisatie: Gemeente Hilversum
Locatie: Hilversum
Uren per week: 24-32 per week
Tarief: €115 per uur
Regio: Noord-Holland
Startdatum: 01-07-2024
Optie tot verlenging: 2 maal 3 maand(en)
Sluitingsdatum: 06-06-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht

Wij zoeken een tijdelijke senior jurist die gepokt en gemazeld is op het gebied van Bestuursrecht en in het bijzonder de Omgevingswet. Je bent dus snel op vlieghoogte en zet samen met je collega-senior jurist de schouders onder haar huidige werkvoorraad. Het betreft de zwaardere, meer complexe bezwaar- en beroepschriften. Je adviseert over bedenkingen/zienswijzen, voert (zienswijze)gesprekken met de in- en externe partijen en belanghebbenden en je stemt af met collega’s en bestuur. Je vertegenwoordigt de gemeente bij de Commissie bezwaarschriften, andere overheden en beroepsinstanties. Je bent samen met je collega-senior aanspreekpunt voor art. 41- en persvragen. Je neemt actief deel aan het integrale wijkteam (met collega’s zoals vergunningverleners, de wijkregisseur, toezichthouders en juridisch handhavers) en vervult in voorkomende gevallen de rol van omgevingsregisseur (1 e in- en externe aanspreekpunt voor een specifieke casus). Je begeleidt onze junior- en medior-juristen in het cluster vergunningjuristen. Je signaleert ontwikkelingen, houdt jurisprudentie bij en vertaalt deze naar de uitvoering. Je vertaalt het tactisch en strategisch beleid concreet en praktisch naar de uitvoering. Kortom: je draait actief mee in de dynamische werkvoorraad!

Je landt binnen het team Advies en Ondersteuning. Een team met in hoofdzaak juridische collega’s die actief zijn binnen het omgevingsrecht, de APV, horeca, markt, ondermijning en parkeren.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in een juridische richting;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als juridisch adviseur op het gebied van het omgevingsrecht (Wabo en Omgevingswet) binnen een gemeentelijke organisatie.
3. Een maximum uurtarief van €115,- exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werk verkeer werk-werkverkeer én parkeerkosten;


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)

4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als juridisch adviseur op het gebied van het omgevingsrecht, Wabo en Omgevingswet, binnen een gemeentelijke organisatie (35 punten).
5. Beschikbaarheid per 1 juli voor 24-32 uur (30 punten);
a. Beschikbaar per 1 juli 2024 voor 24 uur (15 punten);
b. Beschikbaar per 1 juli voor 32 uur (30 punten);
c. Later dan 1 juli beschikbaar of voor minder dan 24 uur (0 punten).
6. Aantoonbare kennis van de Omgevingswet én jurisprudentie blijkend uit een afgeronde cursus, opleiding of werkervaring (25 punten);
7. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau in een juridische richting (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals
1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do / in overleg.


Planning

De fysieke gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 13 juni 2024 tussen 13.00 uur en 16.00 uur De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 12 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.


De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot donderdag 6 juni 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.