Locatiecoördinator Opvang Vluchtelingen Oekraine/Statushouders

Logo van gemeente westland met een gestileerde witte figuur die een ploeg trekt op een zwarte achtergrond, naast de naam in blauwe en groene blokken.

Aanvraagnummer: 2192
Organisatie: Gemeente Westland
Locatie: Westland
Uren per week: 36 per week
Tarief: €83,95 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 01-07-2024
Optie tot verlenging: 1 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 19-06-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.


Opdracht

In deze functie coördineer je als een spin in het web een aantal gemeentelijke opvanglocaties waar vluchtelingen uit de Oekraine zijn opgevangen. Dat betekent dat je niet alleen intensief werkt met de collegae van gemeentelijke clusters Dienstverlening en Bedrijfsvoering maar ook met de opvangpartners en onze kernpartners SKT, Vitis en Patijnenburg. In deze functie werk je grotendeels op locatie. Je zorgt ervoor dat er op de locaties in harmonie wordt samengeleefd. Je ziet toe op de uitvoering van de per locatie afgesloten contracten. Je draagt zorg voor correcte aanvragen en gebruik van leefgeld-regelingen, de BRP-registratie, BSN-aanvragen, adreswijzigingen etc. Je organiseert medische afspraken met een eventuele tolk en transport. Je kijkt mee met de bewoners naar de post. Je helpt de bewoners met diverse vragen inzake hun verblijf, verzekeringen, financiën, telefoonabonnementen, schooltransport etc. Je ziet toe op de ordelijkheid van de locatie en het naleven van de regels. Je organiseert bijeenkomsten en faciliteert bij activiteiten van JGZ, Vitis, SKT en gemeente. Je communiceert met de bewoners middels app/ post. In deze functie coördineer je ook de inzet van tolken en de aanlevering van goederen (vaak ingezameld door vrijwilligers).

In deze functie/opdracht werkt je ook intensief samen met de locatiecoördinator van de gemeente Rijswijk. De gemeenten Rijswijk en Westland hebben de afspraak dat beide coördinatoren gezamenlijk alle locaties in Westland en Rijswijk coördineren.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Uurtarief maximaal € 83,95 inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW.
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding;
3. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als locatiemanager/ Coördinator Vluchtelingen opvang;
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen het sociaal domein van een gemeentelijke instelling;
5. Beschikbaar per 1 juli 2024 voor 36 uur per week;


Gunningscriteria (weging)

6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met coördinatie in het werkveld vluchtelingenopvang en/of arbeidsmigratie (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met organiseren het van bijeenkomsten (15 punten);
8. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als locatiemanager vluchelingen opvang (25 punten);
9. Je bent dienstverlenend en proactief maar weet ook distantie te behouden ten aanzien van de vluchtelingen, je vereenzelvigd je niet met de groep of individuen binnen de groep (motiveer dit middels een toelichting van maximaal 150 woorden) (20 punten);
10. Detavast constructie: kandidaat is bereid om bij wederzijds goedvinden na 1040 uur kosteloos bij opdrachtgever in dienst te treden (minimaal 1040 uur) (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal


Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9.


Benodigd aantal professionals

1


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 25 juni tussen 15:00 uur -17:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 24 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.