Aanbestedingsjurist

Logo van provincie utrecht met links een gedetailleerd wapen en rechts de naam "provincie utrecht" naast twee rode vierkantjes.

Aanvraagnummer: 2520
Organisatie: Provincie Utrecht
Locatie: Provincie Utrecht
Uren per week: 36-40 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Utrecht
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 08-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.


Opdracht

Je draagt zorg voor de juridische ondersteuning van- en advisering aan de medewerkers van de provincie Utrecht op het gebied van het aanbestedingsrecht in brede zin. Zo zul je adviseren over de wijze waarop rechtmatig door de provincie financieel kan worden bijgedragen binnen publieke samenwerkingen, en zal je in het kader van de controle ten behoeve van de jaarrekening memo’s opstellen over de financiële en juridische rechtmatigheid van uitgaven binnen- en buiten overeenkomsten. Daarnaast ondersteun je de inkopers bij vragen over concrete aanbestedingen of heb je een actieve rol in de juridische begeleiding daarvan.

In deze veelzijdige functie werk je nauw samen met een tweede aanbestedingsjurist, andere (al dan niet juridische) adviseurs, de medewerkers van cluster Inkoop en op iets grotere afstand met de concernadviseur juridisch en Inkoop.

Je bent verantwoordelijk voor o.a. de volgende werkzaamheden:

  1. Juridische begeleiding van projecten, met name op het gebied van de totstandkoming, of instandhouding, van publieke samenwerkingen.
  2. Onder regie van de concernadviseur juridisch en Inkoop werkzaamheden verrichten, zoals het opstellen van memo’s over rechtmatigheidsvraagstukken, dit in het kader van het proces rondom de jaarrekening.
  3. Juridische begeleiding bij aanbestedingen en advisering over aanbestedingsrecht.
  4. Juridische advisering contractenrecht (Incidenteel).

Je werkzaamheden vinden plaats in een klein team van aanbestedingsjuristen.


Vereisten / knock-outcriteria


1. Kandidaat is beschikbaar voor 28 – 36 uur per week;
2. Een afgeronde opleiding minimaal wo Master niveau in de richting van Nederlands recht;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als aanbestedingsjurist bij een overheidsorganisatie;
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met de juridische begeleiding van Europese aanbestedingen;
5. Aantoonbare werkervaring met ICT – contractrecht.


Selectiecriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)

6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met ICT contractrecht met het opstellen van en adviseren op ICT contracten (30 punten);
7. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als aanbestedingsjurist bij een overheidsorganisatie (30 punten);
8. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als aanbestedingsjurist bij een provinciale overheid (10 punten);
9. Een afgeronde post-academische specialisatie opleiding op het gebied van aanbestedingsrecht zoals de Grotius of de juridische specialisatieopleiding voor juristen van de VU, of gelijkwaardig. (30 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal schaal 12.


Benodigd aantal professionals

1


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk: ja


Planning

De gesprekken bij de opdrachtgever worden op een later moment gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo snel mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.