Adviseur VIC

Logo van gemeente westland met een gestileerde witte figuur die een ploeg trekt op een zwarte achtergrond, naast de naam in blauwe en groene blokken.

Aanvraagnummer: 2507
Organisatie: Gemeente Westland
Locatie: Westland
Uren per week: 36 per week
Tarief: €110,55 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 1 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 10-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie


Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 110.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor dynamiek en actie. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait.

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is.
We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd.

De gemeente Westland werkt opdrachtgericht. Al onze taken en dienstverlening hebben we verdeeld in producten, opgaven en verbeteropdrachten. Per opdracht is er een ambtelijk opdrachtnemer, een ambtelijk opdrachtgever en een bestuurlijke opdrachtgever. Het uitgangspunt is heldere opdrachten en heldere sturingslijnen.

De medewerkers Verbijzonderde Interne Controle werken binnen het team Control en vallen rechtstreeks onder de Concerncontroller.


Opdracht

Op het gebied van financiën en rechtmatigheid hebben gemeenten de komende tijd te maken met forse uitdagingen. De steeds complexer wordende omgeving waarin gemeenten moeten opereren vraagt om een wendbare organisatie. Doordat de interne beheersing binnen de processen nog niet goed op orde is, worden er gaten dichtgelopen door de VIC. Het gevolg is ook dat er veel gegevensgerichte controles worden uitgevoerd. De organisatie gaat aan de slag met interne beheersing en het team Control ontwikkelt zich als de derdelijns team. Dit proces is recent ingezet. Het vraagt onder meer om een andere manier van denken en handelen door de VIC. Aan jou de opdracht om samen met de VIC medewerkers en de concerncontroller invulling te geven aan deze kwaliteitsslag.

Als adviseur VIC ga je aan de slag met de controlewerkzaamheden voor de VIC processen en Sisa regelingen. Daarnaast ben je sparringpartner voor de medewerkers en denk je mee in de doorontwikkeling van de werkzaamheden.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Uurtarief maximaal € 110,55 inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW;
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting Bedrijfskunde, Financiën of Accountancy;
3. Je bent in staat minimaal 3 dagen aanwezig te zijn op ons kantoor in Naaldwijk;
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met interne controles, Sisa en interne beheersing.


Gunningscriteria (weging)

5. Aantoonbare werkervaring met VIC en Sisa werkzaamheden zoals risicoanalyse, scoping en steekproeftoepassingen, benoem duidelijk waar dit is opgedaan (35 punten);
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar op het gebied van interne controle en beheersing en rechtmatigheidsverantwoording (25 punten);
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het afgelopen 5 jaar als financial auditor binnen een gemeentelijke instelling (25 punten);
8. Minimaal een afgeronde Post master Register Accountant of Internal Auditing opleiding (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal


Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11.


Benodigd aantal professionals

1


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 15 juli tussen11:00 uur en12:30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 12 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.