Fraud Blocker Analyseren Content DSO-LV | Kadaster | Freelance Opdrachten

Analyseren Content DSO-LV

Logo van het Kadaster met een gestileerde blauwe letter 'K' naast het woord 'kadaster' in lichtblauwe tekst.

Aanvraagnummer: 5058
Organisatie: Kadaster
Locatie: Apeldoorn
Uren per week: 36
Tarief: €115 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Gelderland
Startdatum: 01-01-2025
Optie tot verlenging: geen
Sluitingsdatum: 25-11-2024 23:59

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdracht omschrijving

Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Als zelfstandig bestuursorgaan is dat onze wettelijke taak. Onze gegevens bieden houvast bij het onderzoeken van maatschappelijke vraagstukken, of het nu gaat om de beste route voor een nieuwe snelweg, actuele ontwikkelingen op de woningmarkt of het in beeld brengen van leegstand.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team TBO is op zoek naar een tijdelijke Business Analist Content DSO-LV.

De Nederlandse wet- en regelgeving gericht op de leefomgeving bestaat uit talloze wetten en regels. Er is een ingewikkeld geheel ontstaan, waarin bijna niemand meer de weg kan vinden. Dat moet eenvoudiger en beter. Daarom is de Omgevingswet ontwikkeld: één wet die alle wetten en regels op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt. Hierdoor wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten, is er meer ruimte voor maatwerk en zijn er minder regels.

Met de Omgevingswet wil het kabinet beter aansluiten op:

  • De samenhang tussen verschillende plannen en activiteiten voor ruimtelijke ordening, milieu en natuur;
  • Het stimuleren van duurzame ontwikkelingen;
  • De verschillen tussen regio’s.

De invoeringsdatum van de Omgevingswet was 1-1-2024. De bevoegd gezagen (gemeente, waterschap, provincie en het rijk) moeten nu in staat zijn sneller besluiten te nemen over voorgenomen ruimtelijke activiteiten en zullen onder de nieuwe wet nieuwe planvormen gebruiken. De wet biedt ook meer ruimte voor particuliere ideeën.

Digitaal Stelsel Omgevingswet
De uitvoering van Omgevingswetprocessen zal worden ondersteund door een verregaande digitalisering van werkprocessen en een daarbij behorende informatievoorziening. Relevante data en informatieproducten die noodzakelijk zijn voor planvorming en besluitvorming over de fysieke leefomgeving, zullen voor eenieder beschikbaar komen. Hiervoor wordt het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) ontwikkeld, dat overheden, burgers en bedrijfsleven toegang zal geven tot deze data en informatieproducten.

DSO – van Programma aansturing naar beheerorganisaties
Binnen het DSO-programma (pDSO) is gewerkt aan het realiseren van het inwerkingtredingsniveau van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Met betrekking tot het digitaal stelsel wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds de landelijke voorziening (aangeduid als DSO-LV) en anderzijds het geheel van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (aangeduid als DSO) dat bestaat uit de DSO-LV én de systemen die op een of andere manier interactie hebben met de DSO-LV, zoals systemen van bevoegde gezagen, van leveranciers van omgevingsinformatie, van softwareleveranciers en van landelijke bouwstenen van de Nederlandse overheid.

Door onze bestuurlijke partners (gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk) zijn wij aangewezen om de rol van tactisch beheerder op ons te nemen. In opdracht van de strategisch beheerder, het ministerie van Binnenlandse Zaken, voeren we de regie op de werking en doorontwikkeling van het DSO. Kijk voor meer informatie op: www.kadaster.nl/omgevingswet. TBO is onder andere verantwoordelijk voor het borgen van de werking van DSO-LV in DSO als stelsel ,het borgen van de werking van DSO-LV in DSO als keten van informatiestromen en voor het organiseren van en het voeren van regie op van het benodigde netwerk hiervoor.

Het borgen van de werking van het stelsel, betreft o.a. het inrichten van tactische monitoring van de  3 waardenketens van de DSO-LV waaronder de monitoring van data kwaliteit en het beschikbaar stellen van data en indicatoren t.b.v. (strategische) rapportage over het doelbereik van het stelsel.

Het borgen van de werking van DSO-LV als keten van informatie betreft onder andere het bewaken van de naleving van standaarden en architectuurafspraken en het bewaken van de kwaliteit van de gegevenslevering van bestuursorganen, het signaleren van gebreken en discrepanties tussen kwaliteitseisen en standaarden. Met dit laatste is een belangrijke afhankelijkheid voor de TBO de content van DSO-LV. De bestuursorganen zijn wettelijk verplicht tot het invoeren, actueel, betrouwbaar en compleet houden van de content.

Onder content wordt verstaan alle inhoudelijke informatie die opgenomen wordt in DSO-LV om de Omgevingswet vanaf 1 januari 2021 uit te kunnen voeren, waaronder alsdan in ieder geval begrepen omgevingsdocumenten, besluiten en andere rechtsfiguren op grond van de Omgevingswet, toepasbare regels over topactiviteiten, lokale toepasbare regels, informatie voor inzicht activiteit op specifieke locatie, alsook het loket zelf, alsmede daar op basis van latere besluitvorming aan toe te voegen informatie over het fysieke domein.

T.b.v. bovenstaande taken/verantwoordelijkheden zijn 2 trajecten opgezet:

  1. DSO-LV aanpassingen tbv verbeteren kwaliteit content - ontwikkelen instrumenten voor experts en eindgebruikers
  2. Inrichten monitoring ten behoeve van het leveren van kengetallen over de werking van het stelsel

Ad. 1: Doel is om de kwaliteitseisen aan de content uit te werken en vast te stellen, en wat nodig is aan oplossingen om te voldoen en/of om te monitoren of hieraan wordt voldaan. Te denken valt aan monitoring tools/ dashboards, gebruikerstesten, proces- en regieafspraken (zoals eventueel contentregie of advies), validatietools/-regels om de juistheid (compliancy aan standaarden) te borgen van content, ondersteunde (instructie) middelen,...

Ad 2. Dit traject dient o.a. het volgende op te leveren: inrichting architectuur met datawarehouse, koppelingen met informatie van planketen (LVBB, OZON, IHR, RTR) en vergunningketen (VTH), dashboards en rapportages aansluitend bij behoefte stakeholders, feitelijke levering van data aan monitor Omgevingswet.

Opdrachtomschrijving
Je stemt als tijdelijke business analist vanuit TBO af met de teams die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van beide bovenstaande trajecten: technisch contentteam (traject 1) en team monitoring (traject 2). Je analyseert de requirements, denkt mee over de verschillende oplossingsrichtingen, doet verbetervoorstellen / geeft adviezen zowel voor de kortere termijn als structureel. Je kunt de oorzaak duiden en prioriteren en je doet haalbare verbetervoorstellen voor zowel de korte termijn als structureel. Je kunt daarin helder communiceren met specialisten in het veld, ook onder druk. Je stemt de mogelijke oplossing af met collega’s en weet deze overtuigend uit te leggen aan de bevoegde gezagen (gemeenten, provincies en waterschappen), leveranciers of specialisten die de oplossing feitelijk gaan realiseren.


Verantwoordelijkheden

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

  • Analyseren en afstemmen aan welke kwaliteitseisen de content moet voldoen, met het oog op de gehele bedrijfsketen
  • Ontwerpen en realiseren van realistische oplossingen in content en/ of techniek
  • Analyseren van data zowel in de planketen als de vergunningketen om problemen op te sporen en mogelijke oplossingen te bepalen
  • Creëren van inzicht en overzicht door middel van data-tooling zoals PowerBI
  • Contact onderhouden met een breed scala aan specialisten bij de beheerorganisaties, koepels en bevoegd gezagen
  • Transparant rapporteren over voorgenomen (geplande) en gerealiseerde concrete werkzaamheden.
  • Analyseren van monitoring behoefte op tactisch en strategisch niveau en dit vertalen naar informatiekundige ontwerpen als input voor de verdere realisatie.
  • Analyseren van brongegevens DSO-LV ten behoeve van monitoring op tactisch en strategisch niveau en voorstellen uitwerken voor aggregatie hiervan ten behoeve van de kwaliteitsborging van deze gegevens. Hiervoor is kennis nodig van de benodigde LVBB, OZON, IHR, RTR en de VTH gegevens.

Op te leveren resultaten zijn

Aan het einde van de opdracht moeten:

  • De kwaliteitseisen aan de content uitgewerkt en vastgesteld zijn.
  • De inrichting architectuur met datawarehouse, koppelingen met informatie van planketen (LVBB, OZON, IHR, RTR) en vergunningketen (VTH), dashboards en rapportages aansluitend bij behoefte stakeholders, opgeleverd zijn.

Beschikbaarheid

De kandidaat is beschikbaar vanaf 1 januari 2025 tot 1 juli 2025 voor minimaal 36 uur per week. De opdrachtgever kan de overeenkomst eenzijdig tussentijds opzeggen met een opzegtermijn van één (1) maand. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Overige eisen

Verplichte opgave van uw gewaarmerkte KVK-uittreksel. Hieruit moet de tekenbevoegdheid van de ondertekenaar van de onderhavige overeenkomst blijken.

U voegt slechts één Nederlandstalig curriculum vitae (cv) van maximaal 3 pagina's A4 toe. Uit dit cv dient te blijken dat u voldoet aan onderstaande eisen. Indien u naar oordeel van het Kadaster niet voldoet aan de gestelde eisen, of uw cv uit meer dan 3 pagina's bestaat, zal uw offerte terzijde worden gelegd en niet worden meegenomen in de beoordeling van de gunningscriteria. Verzoek om het cv in PDF formaat aan te bieden. Onderstaand de eisen waar de kandidaat aan moet voldoen. Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in uw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het CV volstaat niet.

HBO (bachelor) denk- en werkniveau aangetoond middels werkervaring of opleiding.

Opleiding afgerond op het gebied van (technische) bedrijfskunde, informatiemanagement of vergelijkbaar.

Minimaal 1 jaar ervaring met Business analyse en/ of procesanalyse; bij voorkeur bij de (rijks)overheid.

Aantoonbare ervaring met analyses om zetten in concrete (proces) verbetervoorstellen.

Aantoonbare ervaring met werken in projecten/ programma’s in een complexe en dynamische werkomgeving.

Aantoonbare ervaring met de toepassing van een of meerdere omgevingswetstandaarden op het Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Aantoonbare ervaring met gegevensverzamelingen in het Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Aantoonbare kennis van LVBB-, OZON-, IHR-, RTR en VTH gegevens.

Competenties waar de kandidaat over dient te beschikken: • Sterk analytisch vermogen • Goede samenwerkingsvaardigheden • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden • Resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, initiatiefrijk, integer, ondernemend en verbindend


Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 20 %
Gewicht van kwaliteit : 80 %
Uitleg gunningscriteria

Uitleg gunningscriteria
Op basis van de beoordeling van het ingediende tarief (prijs) en de kwalitatieve criteria wordt de rangorde van kandidaten samengesteld. Met de drie kandidaten die hierbij het hoogst scoren wordt een verificatiegesprek gehouden. Het verificatiegesprek betreft een toetsing van de ingediende offerte. Naar aanleiding van de verduidelijking, toelichting en eventuele bewijsmiddelen die het kadaster middels het verificatiegesprek heeft verkregen, kunnen scores worden bijgesteld. Hierdoor is het mogelijk dat de rangorde binnen de drie hoogst scorenden wordt aangepast. De hoogste scorende kandidaat, na uitvoering van de verificatiegesprekken komt in aanmerking voor gunning.

De punten toekenning voor het gunningscriterium kwaliteit binnen de beoordelingssystematiek is als volgt:

Score Beoordeling
0 Geen antwoord/invulling
Omschrijving: Onderwerp of aspect is niet beschreven

1 Onvoldoende
Omschrijving: Onderwerp voldoet in zijn geheel niet

2 Matig
Omschrijving: Onderwerp of aspect is niet (volledig) behandeld of voldoet op onderdelen niet aan de wensen van het Kadaster

3 Voldoende
Omschrijving: Onderwerp of aspect is volledig behandeld en sluit aan bij de wensen van het Kadaster. Er is geen sprake van meerwaarde.

4 Goed
Omschrijving: Onderwerp of aspect is volledig behandeld, sluit aan bij de wensen van het Kadaster en bevat enkele positief onderscheidende kenmerken er is sprake van enige meerwaarde

5 Uitstekend
Omschrijving: Onderwerp of aspect is volledig behandeld, sluit aan bij de wensen van het Kadaster, bevat positief onderscheidende kenmerken en overtreft hiermee in ruime mate de verwachtingen van de opdrachtgever. Er is sprake van aanzienlijk meerwaarde.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = ( 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100, maar nooit lager dan 0
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )

Indien er meer informatie wordt gegeven dan gevraagd zal alleen het maximaal aantal toegestane woorden worden beoordeeld. Alle woorden vanaf het maximaal toegestane aantal zullen niet aan de beoordelaars worden doorgegeven.


Gunningscriteria Kwaliteit

40 %

Beschrijf uw ervaring als business analist in grote, complexe programma’s/ projecten. Geef hiervan een voorbeeld dat het beste aansluit bij deze opdracht (max. 300 woorden). Beoordeling: De mate waarin de ervaring aansluit bij de wensen van het Kadaster.

30 %

Beschrijf uw ervaring met het overbruggen van belangentegenstellingen en het verbinden van medewerkers en/of stakeholders om tot gedragen oplossingen komen (max. 300 woorden). Beoordeling: De mate waarin de ervaring aansluit bij de wensen van het Kadaster.

30 %

Beschrijf uw ervaring met het werken met en toepassen van data-analyse met het oog op procesverbeteringen (max. 300 woorden). Beoordeling: De mate waarin de ervaring aansluit bij de wensen van het Kadaster.


Gunningscriterium Prijs

Maximaal: € 115,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Het verificatiegesprek betreft een toetsing van de ingediende offerte. Waarbij de nadruk ligt op de eisen en de kwalitatieve gunningscriteria.


Interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Uitsluitend de Kandidaten die na een schriftelijke beoordeling van de Offertes in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen worden uitgenodigd voor een verificatiegesprek.

Indien na de schriftelijke beoordeling van de Offertes blijkt dat er meer dan drie Kandidaten in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal de score op (sub)gunningscriterium kwaliteit van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Kandidaten in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal het (sub)gunningscriterium prijs van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Kandidaten in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen alle betrokken Kandidaten worden uitgenodigd voor een verificatiegesprek.

De verificatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 2 december 2024 in Apeldoorn of via MS Teams. Deze datum staat vast en hier wordt niet van afgeweken.


Reageer nu op deze opdracht!

5058 - Analyseren Content DSO-LV