Beleidsadviseur Openbare Ruimte/ Ondergrond

Logo van gemeente zoetermeer met een gestileerd blauw boompictogram boven de tekst "gemeente zoetermeer" in grijs.

Aanvraagnummer: 838
Organisatie: Gemeente Zoetermeer
Locatie: Zoetermeer
Uren per week: 32 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 22-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Opdracht
Onze maatschappelijke opgaven, zoals klimaatadaptatie, binnenstedelijk bouwen en circulaire economie nemen we serieus en die zetten we dan ook centraal. In onze Visie Zoetermeer 2040 én de ruimtelijke strategie krijgen die maatschappelijke opgaven een plek. Als beleidsadviseur werk jij samen met collega's aan die opgaven vanuit jouw aandachtsgebieden ondergrondse infrastructuur en de energietransitie.

**Een mooie kans voor het maken van impact!**
Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van beleid op strategisch en tactisch niveau. Je werkt oa vanuit een trekkersrol aan een visie op de ondergrond en maakt beleid rondom het toekomstig gebruik van de ondergrond. Je betrekt belanghebbenden bij het beleidsproces en bent een goede gesprekspartner voor stakeholders. Je zorgt dat de impact van de energietransitie op de ondergrond inzichtelijk wordt. Daarnaast zorg je ervoor dat de belangen van de ondergrondse infrastructuur meegenomen worden in besluitvorming bij programma's en projecten.

Competenties
Als beleidsadviseur openbare ruimte zoek je actief de samenwerking op en heb je ervaring met het op integrale wijze organiseren van de werkzaamheden. Je bent een kartrekker en bruggenbouwer als het gaat om het verder brengen van ideeën in de organisatie en het creëren van draagvlak. Daarnaast vorm jij met jouw analytisch denkvermogen makkelijk een mening over andere beleidsmatige en innovatieve vraagstukken. Het combineren van doen en denken zorgt ervoor dat je kunt schakelen tussen beleid en uitvoering en consequenties van beleid inzichtelijk en bespreekbaar maakt. Je weet anderen mee te nemen in jouw denkbeelden. Sterker nog, hier krijg jij energie van! Jouw enthousiasme voor het vak en voor het samen de gestelde doelen behalen, maakt dat jij je vastbijt in onze uitdagingen.

Gunningscriteria te boordelen door Flextender
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur openbare ruimte bij een gemeentelijke instelling (35 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met de ondergrond / ondergrondse ordening, benoem waar dit is opgedaan (35 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met datagedreven werken, benoem waar dit is opgedaan (10 punten);
8. Aantoonbare werkervaring binnen het vakgebied energietransitie (20 punten).

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie.)
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van milieu, openbare ruimte of bedrijfskunde;
3. Aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur openbare ruimte;
4. Aantoonbare werkervaring met het werkveld beheer openbare ruimte en in het bijzonder ‘de ondergrond';

Benodigd aantal professionals:
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt uitgevoerd op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 25 april 2024 van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 16.00 uur tot 17.00 uur of vrijdag 26 april 2024 van 09.00 uur tot 13.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 24 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • Een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.