Beleidsadviseur Samenleving / Sociaal Domein

Logo van de gemeente Montfoort met een wapen met centraal schild geflankeerd door twee leeuwen met daarboven een kroon.

Aanvraagnummer: 2569
Organisatie: Gemeente Montfoort
Locatie: Montfoort
Uren per week: 32 tot 36 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Utrecht
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 1 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 09-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie onderdeel

“Gemeente Montfoort is een meer dan mooie gemeente in het Groene Hart van ons land. In totaal telt de gemeente zo’n 14.000 inwoners, die in en rondom de stad Montfoort en het dorp Linschoten wonen.

Gemeente Montfoort is ‘gewoon bijzonder en bijzonder gewoon’. We redeneren vanuit dienstverlening aan inwoners. We zetten in op samenwerking en zorgen dat uitvoering van werkzaamheden door derden goed gebeurt. De tijd dat werken bij een gemeente synoniem stond voor suf en saai is voorgoed voorbij. Jouw toekomstige collega’s zijn mensen met een visie. In onze organisatie ligt de verantwoordelijkheid bij de medewerkers en werken we op basis van drie kernwaarden: deskundig, betrokken en loyaal.

De algehele leiding van de organisatie is in handen van de directie. De directie bestaat uit de gemeentesecretaris/ algemeen directeur en een adjunct directeur. De dagelijkse leiding van de medewerkers in de diverse teams is in handen van teamcoördinatoren.“


Opdracht

We zoeken we een beleidsadviseur voor het team Samenleving/Backoffice Sociaal Domein met ervaring op Welzijnsgebied en interesse in het brede terrein van het Sociaal Domein. Het team Samenleving heeft een uit veel onderdelen bestaand takenpakket; de onderwerpen waar we mee bezig zijn omvat in geld de helft van de jaarlijkse gemeentelijke begroting! We hebben daarom veelvuldig contact met collega’s, bestuurders, met ons samenwerkende en/of gesubsidieerde organisaties én met de gemeenten in de regio Utrecht West. De lijnen binnen Montfoort zijn kort.

Er is op dit moment behoefte om in afstemming met de lokale welzijnsorganisatie, vrijwilligers- en mantelzorgbeleid te actualiseren. Daarnaast is er door de al langer bestaande ontwikkeling naar meer preventie (het voorveld) behoefte aan versteviging van de samenwerking met lokale organisaties. Dat geldt voor zorg, jeugdhulp, maar ook voor cultuur, onderwijs en bijvoorbeeld ook vroeg signalering van mogelijke problematische schulden.

Je kunt dus de ene dag bezig zijn met het ondersteunen van de lokale welzijnsorganisatie voor vrijwilligersbeleid, de volgende dag overleggen met de regionale bibliotheekorganisatie over een fusie en de gevolgen daarvan voor de regio en Montfoort en diezelfde dag een incidentele subsidieaanvraag beoordelen en daarvoor een voorstel maken.

We werken daarbij voor veel onderwerpen samen met de gemeenten in de regio Utrecht West. Wij spelen daarin een significante rol en dat willen we blijven doen.

Kortom, een uitdagende diverse functie in een mooi en betrokken team voor iemand die graag werkt in een omgeving waar je verschillende onderwerpen tegelijk in je portefeuille hebt, veel met collega’s, bestuurders en anderen samenwerkt en vrijheid hebt in de wijze van aanpak en natuurlijk volop mogelijkheden om werk en thuis te combineren.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Aantoonbare werkervaring bij een gemeentelijke organisatie;
2. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.
3. Aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur Samenleving/Sociaal Domein;
4. Een afgeronde opleiding op hbo-bachelor niveau;
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar in het coördineren van de samenwerking met externe partijen en stakeholders (duidelijk weergeven in het cv middels een toelichting/voorbeeld)


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)

6. Aantoonbare werkervaring met het leggen en onderhouden van contacten (50 punten);
7. Aantoonbare werkervaring binnen een kleine gemeente (<20.000 inwoners) (30 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het schrijven van beleidsstukken, collegevoorstellen, en raadsvoorstellen. (20 punten)

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre jij / de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10/11 . Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr (flexibel in te vullen, minimaal 2 dagen op kantoor)


Planning


De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 11 juli van 9.30 uur tot 15.30 uur De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 10 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.