Aanvraagnummer: 2318
Organisatie: Provincie Noord-Brabant
Locatie: Provincie Noord-Brabant
Uren per week: 30 per week
Tarief: €96 per uur
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 02-09-2024
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Sluitingsdatum: 01-07-2024 06:00
Deel deze opdracht
Opdrachtomschrijving
Wat ga je doen?
Je vervangt een collega, die met zwangerschaps-, bevallings- en ouderschapsverlof is.
Een gezonde agrarische bodem draagt bij aan schoon en voldoende water, het herstel van biodiversiteit, de omslag naar een duurzame voedselproductie en het beperken van en het aanpassen op klimaatverandering.
In het Regionaal Water- en Bodemprogramma (RWP) 2022 – 2027 hebben we uitgewerkt hoe we de komende jaren gaan werken aan een vitale bodem. Dit doen we onder andere door agrariërs te ondersteunen bij de omslag naar een duurzaam bodembeheer door:
- agrariërs te helpen bij het kiezen van de meest effectieve water- en bodemmaatregelen met behulp van het BedrijfsBodemWaterPlan ( BBWP );
- beloningssystemen te ontwikkelen, waarmee agrariërs die bijdragen aan een vitale bodem en schoon en voldoende water beloond worden, zoals de Biodiversiteitsmonitoren melkvee en akkerbouw en
- in lijn met landelijke ontwikkelingen, het principe van doelsturing verder uit te werken met behulp van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI-K-traject).
Hierbij zijn verschillende collega’s en externe partijen betrokken. Samen met een collega van het programma Landbouw & Voedsel zorg je voor de coördinatie en onderlinge afstemming van de verschillende trajecten rondom het BedrijfsBodemWaterPlan (BBWP), de Biodiversiteitsmonitoren (BM) en de landelijke KPI-ontwikkeling.
Je zorgt daarbij voor een goede afstemming met andere teams binnen het programma Water & Bodem en met aangrenzende programma’s zoals Natuur en Stikstof.
Verder:
- Adviseer je gemeenten over het meenemen van bodemvitaliteit en het principe van ‘bodem’ sturend bij de ruimtelijke planvorming.
- Werk je samen met externe partijen aan het opzetten van verschillende pilots rondom het gebruiken van (berm-)maaisel als bodemverbeteraar.
- Neem je deel aan de begeleidingscommissie van het project Circulair Terreinbeheer.
Afhankelijk van de nog beschikbare tijd, ben je ook inzetbaar voor andere projecten binnen het team Vitale Bodem. Bijvoorbeeld bij het organiseren van bijeenkomsten voor het Netwerk Vitale Bodem Brabant of de ontwikkeling van een kenniscentrum Bodem in samenwerking met de HAS en provincie Limburg.
Met wie werk je samen?
Je komt te werken in het team Vitale Bodem. Het team Vitale Bodem maakt onderdeel uit van het programma Water & Bodem. Je werkt samen met de directe collega’s binnen het Programma Water & Bodem, maar ook met medewerkers uit andere programma’s zoals Landbouw & Voedsel, Natuur en Milieu. Externe partijen waar je mee samenwerkt zijn andere provincies, rijksoverheid, Waterschappen, agrarische brancheorganisaties, kennisinstellingen, agrarisch bedrijfsleven en gemeenten.
Kandidaatomschrijving
Het gaat jou goed af om de mogelijkheden van de bodemopgave te verbinden met die van landbouw, natuur en klimaat. Om dit goed uit te voeren sta jij sterk in je schoenen en weet je goed af te stemmen met alle belanghebbende partijen waar je gezamenlijk naartoe wil. Je kunt hoofdzaken van bijzaken scheiden. Je bent relatie-gericht, maar gaat een stevige discussie op de inhoud niet uit de weg. Jij weet mensen zowel intern als extern te verbinden en te motiveren en je bent goed in staat om externe netwerken op te bouwen en te onderhouden. Je hebt ruime ervaring met projecten op het gebied van bodem en landbouw, waarbij diverse stakeholders betrokken zijn.
Eisen
Gunningscriteria
Werkervaring
- 3-5 jaar aantoonbare werkervaring als trekker en uitvoerder van projecten met meerdere partners binnen de agrofood sector of bodemwereld. (15 %)
- >5 jaar aantoonbare werkervaring als trekker en uitvoerder van projecten met meerdere partners binnen de agrofood sector of bodemwereld. (30 %)
Opleiding en kennis
- Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde WO-opleiding in een voor de functie relevant vakgebied. (10 %)
- Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde WO-opleiding in een voor de functie relevant vakgebied en over relevante kennis van de bodem, bodemgerelateerde processen en landbouw. (30 %)
Interview
Tijdens het sollicitatiegesprek zijn de laatste (maximaal) 25 punten toe te kennen. Deze 25 punten worden als volgt verdeeld:
1) De zienswijze en visie op de betreffende functie/werkzaamheden, gerelateerd aan eigen ervaring en visie provincie: maximaal 10 punten.
2) Match met het team (voldoende complementair in kennis en samenwerking): maximaal 5 punten.
3) Competenties zoals verbindend, doortastend, vernieuwend, betrouwbaar: maximaal 10 punten (denk hierbij ook aan goede voorbereiding, motivatie, pro-activiteit, kennis van de provinciale werkzaamheden en actualiteiten).
Bij de provincie gaan we uit van het BYOD (Bring Your Own Device) principe.
We vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op van de kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund. Dit is onderdeel van de selectieprocedure en een knock-out criteria. We vragen deze bij voorkeur te overleggen voorafgaand aan de eerste werkdag maar in ieder geval uiterlijk binnen één maand nadien. Hiervoor stuurt de provincie u na de definitieve gunning een link op uw persoonlijk e-mailadres.