Bewonersbegeleider

Logo van gemeente eemsdelta met drie golvende lijnen in blauw en groen boven de rode tekst "gemeente eemsdelta.

Aanvraagnummer: 1580
Organisatie: Gemeente Eemsdelta
Locatie: Gemeente Eemsdelta
Uren per week: 20 per week
Tarief: €85 per uur
Regio: Groningen
Startdatum: 9-6-2024
Optie tot verlenging: 2 x 12 maanden
Sluitingsdatum: 05-06-2024 13:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Over de gemeente Eemsdelta
Als gemeente Eemsdelta zijn wij een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten!

Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dicht bij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Algemene informatie
Als gevolg van de aardbevingen door de gaswinning staat de gemeente Eemsdelta voor een omvangrijke versterkingsopgave. Het programma Aardbevingen de Baas dat hiervoor is opgezet, is een programma met impact, waar diverse opgaven een rol spelen. Het programma houdt zich vanuit de gemeentelijke rol o.a. bezig met (nieuw)bouw en versterking, schade door gaswinning en de sociaal-maatschappelijke gevolgen, maar ook met het Nationaal Programma Groningen. In dit kader is het programma opgedeeld in meerdere programmalijnen en projecten die elk hun eigen kenmerken, opgaven en dynamiek kennen.

Opdrachtomschrijving
Voor een project binnen het programma Aardbevingen de Baas zijn wij op zoek naar een bewonersbegeleider. Binnen deze functie werk je in een projectgroep onder leiding van de projectleider. In jouw rol ben je het eerste aanspreekpunt voor de particuliere woningeigenaren binnen het project. Je speelt een belangrijke rol in de samenwerking en contacten met de inwoners. Je hebt een groot empathisch vermogen en je kunt inleven in de situatie van de woningeigenaren.

Als bewonersbegeleider voer je één op één gesprekken met de woningeigenaren. Je plant huisbezoeken en voert gesprekken over het project, wat dit betekent voor de woningeigenaar en wat men kan verwachten in het proces. Hierin ben jij het vaste gezicht en aanspreekpunt. Je begeleidt de woningeigenaar in het gehele traject van de versterking tot en met de verhuisbeweging. Denk hierbij aan het ophalen van woonwensen, vragen en keuzes rondom nieuwbouw, subsidieaanvraag, begeleiding van het proces, etc.


Kandidaatomschrijving

  • HBO werk- en denkniveau
  • Goede gespreksvaardigheden en je kunt omgaan met weerstand
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
  • Enkele jaren relevante werkervaring in soortgelijke functie
  • Ervaring met complexe vraagstukken
  • Ervaring in het rapporteren en opstellen van adviezen
  • Ervaring met bouwprocessen en financiële vraagstukken heeft een pré
  • Bestuurlijk politieke sensitiviteit

De opdracht wordt uitgezet voor gemiddeld 20 uur per week.


Eisen

Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in soortgelijke functie
Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar relevante werkervaring in soortgelijke functie
HBO opleiding
Afgeronde HBO opleiding

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 15 %


Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

U geeft in uw motivatiebrief aan waarom u geschikt bent voor deze opdracht. U geeft concreet aan welke ervaring u heeft als bewonersbegeleider binnen een politiek gestuurde organisatie.


Weging: 25 %


Goede gespreksvaardigheden
Op CV en/of motivatiebrief blijkende aantoonbare goede gespreksvaardigheden, goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
Weging: 15 %


Werkervaring (minimaal 3 jaar)
Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar relevante werkervaring in soortgelijke functie.
Weging: 20 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek worden tijdens dit gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven bij de opdrachtomschrijving/kandidaat omschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat.


Weging: 25 %

Interviewplanning

De gesprekken staan gepland op vrijdag 7 juni 2024 (tussen 9:00 – 12:00 uur)