Communicatieadviseur

Logo van ZonMw, met een gestileerd blauw dubbelvleugelontwerp links van de tekst "ZonMw" in grijs.

Aanvraagnummer: 2705
Organisatie: ZonMw
Locatie: ZonMw
Uren per week: 32 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 12-08-2024
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 15-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie ZonMw

ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Wij werken op het snijvlak van onderzoek, beleid en praktijk aan een zo goed mogelijke gezondheid van mensen in Nederland. We stimuleren en financieren onderzoek, ontwikkeling en implementatie. De hoofdopdrachtgevers van ZonMw zijn het ministerie van VWS en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zie ook onze site www.zonmw.nl . We zijn centraal gelegen in Den Haag, werken in een modern kantoorgebouw en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Impact maken op de gezondheid, zorg en welzijn met jouw communicatieaanpak. Dat staat centraal in de rol van communicatieadviseur bij het cluster Jeugd. Je gaat aan de slag met de communicatie rondom thema’s en onderzoeksprogramma’s op dit terrein. De rol van ZonMw maak je daarin zichtbaar en je zorgt er mede voor dat resultaten uit het onderzoek op juiste plek komen.


Opdracht

Om te komen tot een eindpublicatie en een communicatie- en verspreidingsstrategie zoeken wij een hands-on communicatieadviseur, die energie krijgt van het schakelen tussen verschillende projecten. En die het leuk vindt om zowel met strategische vraagstukken als praktische uitvoering bezig te zijn. Doordat je sterk bent in plannen en organiseren, weet jij goed het overzicht te bewaren en te prioriteren. Zelfs als de werkzaamheden even hectisch zijn. Als enthousiaste teamspeler werk je graag samen én kun je ook zelfstandig goed aan de slag.

Je adviseert over de rol waarmee communicatie bijdraagt aan de doelen van het cluster. En geef je uitvoering aan de voorgestelde communicatieactiviteiten. Daarbij verzorg je zowel de interne als de externe communicatie. Waarbij in alle communicatie de gebruiker centraal staat. Zoals (aankomend) professionals, onderzoekers, beleidsmakers, gemeenten en opleidingen. Voor alle communicatieprofessionals binnen ZonMw is het belangrijk dat we samen kijken hoe we de organisatie zo sterk mogelijk kunnen neerzetten. Dit zorgt dat we nog beter kunnen samenwerken, kunnen inspelen op kansen en wensen en de resultaten nog verder kunnen brengen. Je werkt dan ook actief samen met alle collega’s binnen en buiten het cluster, die zich met soortgelijke thema’s bezighouden.

Enkele voorbeelden van waar je mee aan de slag gaat zijn:

  • het begeleiden van een grote publicatie in samenwerking met een extern bureau.
  • opstellen van plan van aanpak en planning van overige (complexe) communicatieactiviteiten en het managen van de uitvoering ervan.
  • adviseren over het (laten) ontwikkelen en monitoren van zowel online als offline communicatiemiddelen.
  • (laten) ontwikkelen of redigeren van content voor onze online en offline communicatiemiddelen. Zoals de website, onze LinkedIn-pagina ZonMw: Jeugd en de nieuwsbrief.
  • evalueren van gedane communicatieactiviteiten en adviseren over verbeteracties.
  • contacten onderhouden met en aansturen van externe leveranciers, zoals tekstschrijvers, beeldmakers en vormgevers.
  • signaleren en analyseren van ontwikkelingen die belangrijk zijn voor ZonMw en het cluster in het bijzonder.
  • uitvoeren van (doelgroepen)onderzoek.
  • adviseren en begeleiden van collega’s binnen het cluster bij gebruikersgerichte communicatie.
  • bijdragen aan ZonMw-brede communicatieactiviteiten en daar actief de samenwerking voor opzoeken.


Minimumeisen / knock-outcriteria

1.Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van communicatie;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar;


Gunningscriteria

3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met projectmanagement (35 punten);
4. Aantoonbare werkervaring bij een soortgelijke organisatie als ZonMw (20 punten);
5. Aantoonbare kennis van ondersteunende software zoals een CMS (drupal) en e-mailmarketingsoftware (mailplus/Spotler) (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met het uitwerken van (communicatie) strategieën en de praktische uitvoering hiervan (25 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je/de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Benodigd aantal professionals

1.


Werkdagen

De werkdagen worden in overleg bepaald.


Planning

De gesprekken bij de ZonMw worden op dinsdag 23 juli en woensdag 24 juli gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo snel mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.