Communicatieadviseur Nieuwe Nijkerkers (vluchtelingen)

Logo van gemeente nijkerk met gestileerde veelkleurige vleugels naast de naam "nijkerk" in blauwe tekst.

Aanvraagnummer: 764
Organisatie: Gemeente Nijkerk
Locatie: Nijkerk
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Gelderland
Startdatum: 01-05-2024
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 12-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Nijkerk is een mooie middelgrote gemeente, centraal in Nederland, met de mooie natuur van de Veluwe om de hoek en de levendigheid van de Randstad voor de deur. Een dynamische gemeente met ruim 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.

Je wordt regelmatig uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De combinatie van betrokken collega’s, inhoudelijke vakkennis en ontwikkelmogelijkheden zorgen voor een fijne werkplek. Persoonlijke groei en teamontwikkeling is belangrijk. Dat betekent dat we ondernemen, kritische vragen stellen en onszelf willen verbeteren. Korte lijnen, prettige communicatie en veel vrijheid, dat typeert ons.

Gemeente Nijkerk is een sociale werkgever die investeert in een goede balans tussen werk en privé en jouw ontwikkeling. Herken je je in de kernwaarden eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht, dan ben je van harte welkom om te solliciteren. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Opdracht
Ben jij een praktische allround vakman/vrouw, die ook plezier heeft in de uitvoerende kant van het communicatievak?  En wil je een bijdrage leveren aan betrekken van onze inwoners en ondernemers bij het realiseren van de opvang van vluchtelingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De gemeente Nijkerk werkt aan een plan van aanpak voor de opvang van Nieuwe Nijkerkers: asielzoekers, Oekraïners en statushouders. Op dit moment vangen we geen asielzoekers op. Het college en de raad willen gaan bijdragen aan de hoge nood van dit moment. Op basis van de spreidingswet gaat het om 178 opvangplekken in 2024. Het is de wens om de inwoners en ondernemers door participatie en communicatie ruim te betrekken bij de invulling hiervan. De kaders hiervoor worden vastgelegd in een strategisch communicatieplan.

Om dit uit te voeren heeft het communicatieteam van de gemeente Nijkerk dringend behoefte aan een ervaren communicatieadviseur. Je gaat ons tijdelijk ondersteunen op dit dossier, zowel uitvoerend als adviserend. Je werkt binnen een breed projectteam van collega’s uit o.a. het sociaal en ruimtelijk domein, welzijn en zorg, onderwijs en veiligheid. Er is regelmatig afstemming met externe stakeholders, waaronder de veiligheidsregio, het COA en vrijwilligersorganisaties.

Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het strategisch communicatieplan, van het verzorgen van content voor de verschillende kanalen, het ontwikkelen van middelen tot de organisatie van bijeenkomsten. Op onderdelen bepaal je de communicatie aanpak. Ook monitor je wat er in de buitenwereld gebeurt. Je anticipeert hierop en je adviseert over het contact met de buitenwereld. Je trekt hierin nauw samen op met de strategisch communicatieadviseur op dit dossier.

Voor deze functie is het belangrijk dat je weet hoe het binnen een gemeente reilt en zeilt. Je kunt snel en handig schakelen met projectleiders, projectmedewerkers en bestuurders. Jouw adviezen zijn duidelijk en uitvoerbaar. En je bent flexibel. Want binnen dit thema is niet alles op werkdagen tussen 9 en 5 te plannen.

Competenties

  • Uitstekende adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit
  • Organisatie- en omgevingssensitiviteit
  • Relatiegericht
  • Dienstverlenende instelling
  • Stressbestendig
  • Doortastend

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Communicatie (25 punten);
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als communicatieadviseur voor een gemeente (35 punten);
7. Uurtarief maximaal € 80,- exclusief BTW / inclusief woon-werkverkeer en Fee Flextender (15 punten);
8. Aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur en communicatie/participatie rondom de opvang van vluchtelingen (25 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre jij / de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. 'Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019);
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Communicatieadviseur voor een bestuurder binnen een gemeente;
3. Aantoonbare werkervaring met besluitvormingsprocessen binnen een gemeente;
4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 16 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 15 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De gemeente vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. Uitzend/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).