Consulent Kinderopvangtoeslag Affaire

Logo van rijswijk met een gestileerde blauwe leeuw naast een schild en een tak met bladeren op een witte achtergrond.

Aanvraagnummer: 873
Organisatie: Gemeente Rijswijk
Locatie: Rijswijk
Uren per week: 36 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 01-05-2024
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 18-04-2024 12:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, en koestert zijn eigenheid. Rijswijk groeit. Het aantal inwoners steeg in zes jaar tijd van 49.000 in 2016 naar 57.000 in 2022. De groei gaat na 2022 door. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.

De ambtelijke organisatie telt ca. 500 interne medewerkers en ongeveer 200 externe medewerkers. Rijswijk is een organisatie die wordt getypeerd door een familiaire sfeer, korte lijnen, veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. We kennen binnen de gemeentelijke organisatie vier kernwaarden: Toewijding, Betrokkenheid, Betrouwbaarheid en Deskundigheid die leidend zijn in ons dagelijks handelen.

Met de groei van de stad zal ook de organisatie een schaalsprong moeten doormaken. Zodanig dat we als organisatie in de pas lopen met de ontwikkeling die Rijswijk als stad doormaakt. En we garant blijven staan voor een goede uitvoering van onze taken.

Competenties
Gezien de uitdagingen waarvoor de gemeente Rijswijk zich gesteld weet, verwachten we van de kandidaat dat deze op korte termijn van meerwaarde is voor onze organisatie. Voor deze opdracht is het van belang dat je de volgende competenties bezit:
- Je bent een coach en geduldig in je aanpak.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de brede ondersteuning voor de slachtoffers van de kinderopvangtoeslagenaffaire. Hierin spreek je de gedupeerden, de partners en ook de eventuele (meerderjarige) kinderen. Binnen de opdracht is het van belang deze doelgroep breed te ondersteunen bij het maken van een nieuwe start. Dit doe je aan de hand van alle leefdomeinen. Zoals financiën, wonen, gezondheid, gezin en werk.

Dit doe je natuurlijk niet alleen: je kent het Rijswijkse (welzijns)aanbod en je weet mensen, activiteiten en (vrijwilligers)werk aan elkaar te verbinden. Maar je denkt ook buiten de gebaande paden: indien nodig ontwikkel je nieuwe initiatieven en zet je nieuwe samenwerkingsmogelijkheden op.

Gunningscriteria
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met schuldhulpverlening, maatschappelijk werk, sociaal casemanager (35 punten);
5. Aantoonbare werkervaring als consulent in het kader van de brede ondersteuning bij de toeslagenaffaire bij een gemeentelijke instelling en/of een functie bij het UHT van de Belastingdienst (30 punten);
6. Uiterlijk per 1 mei beschikbaar voor 36 uur per week (20 punten);
7. Aantoonbaar bekend met de Rijswijkse Sociale kaart, laat dit naar voren komen in het cv (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding SJD of MWD;
2. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met schuldhulpverlening, maatschappelijk werk, sociaal casemanager;
3. Aantoonbare kennis van en/of werkervaring met Zorgned;

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 22 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 19 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot donderdag 18 april 2024, 12.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.