Docent Muziek

Logo van Gemeente Zwartewaterland met een gestileerde vlag boven de namen van de steden Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

Aanvraagnummer: 608
Organisatie: Gemeente Zwartewaterland
Locatie: Hasselt
Uren per week: 10 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Overijssel
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 08-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Beleef de Gemeente Zwartewaterland
De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving.

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden.

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.

Opdracht
Jouw grootste passie is lesgeven en muziek, waarbij je het liefst zoveel mogelijk jonge kinderen wil bereiken. In deze functie voorzie je samen met je collega’s alle 15 basisscholen in Zwartewaterland. Je werkt projectmatig aan de lessen en daarnaast ben je inzetbaar als contactpersoon voor het overige cultuuraanbod in de gemeente, zodat de 2300 leerlingen in Zwartewaterland kunnen profiteren van jouw (muzikale) kwaliteiten en enthousiasme.

Wat ga je doen?

 • Wekelijks geef je gemiddeld 10 lessen van 40 minuten op alle 15 scholen in Zwartewaterland.
 • Je organiseert, ontwikkeld en voert lessenseries uit binnen het jaarlijkse thema. Het thema van schooljaar 2023/2024 is ‘Diversiteit & Inclusie’.
 • Het enthousiasmeren en aanzetten van kinderen in de basisschoolleeftijd tot muzikale- en andere aspecten van cultuur, binnen en buiten de lessen.

Wat vragen we van je:

 • Je hebt een (bijna) afgeronde hbo opleiding Docent Muziek;
 • Je bent een bevlogen docent en een verbindend netwerker;
 • Je kunt je verplaatsen en aanpassen ten opzichte van de verschillende denominaties van de scholen in Zwartewaterland;
 • Je weet anderen te inspireren en te motiveren;
 • Je toont initiatief en je bent flexibel;
 • Je kan goed samenwerken;
 • Je hebt veel affiniteit met cultuur en cultuureducatie;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt een rijbewijs en bent in bezit van een auto.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
3. Een afgeronde (of bijna) afgeronde hbo-opleiding tot muziekdocent (30 punten);
4. Aantoonbare werkervaring met de doelgroep basisschoolkinderen (30 punten);
5. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als muziekdocent (40 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre jij / de door jou aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring of stage-ervaring als muziekdocent;
2. Kandidaat beschikt over eigen vervoer om op locatie te komen.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 8. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 11 april 2024, tussen 16:00 en 18:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 10 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
 • De gemeente vraagt om een maandelijkse facturatie met prestatieverklaring.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. (eisen apparatuur) De laptop draait op Windows 10 of Windows 11 en heeft een USB-C aansluiting heeft die de Thunderbolt 4 standaard ondersteunt. De telefoon wordt door de fabrikant nog wordt ondersteund met updates en is voorzien van de laatste updates. Word niet op afstand worden beheerd door een andere organisatie (2 MDM beheer oplossingen op 1 toestel is niet mogelijk)