Financieel adviseur

Logo van waterschap noorderzijlvest met blauwe tekst en een gestileerd blauw en groen golfdessin.

Aanvraagnummer: 1279
Organisatie: Waterschap Noorderzijlvest
Locatie: Waterschap Noorderzijlvest
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Groningen
Startdatum: 1-7-2024
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Sluitingsdatum: 20-05-2024 17:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot deel van Groningen, in Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor veilig leven met water, schoon water, gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Voor onze 300 medewerkers gaat een gezonde en toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving van de circa 383.000 inwoners in ons gebied boven alles. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun eigen vakgebied en passie.

Voor het team Financiën zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Financieel adviseur
(gemiddeld 24 tot 32 uur per week)

Wordt jij enthousiast van het opstellen van een jaarrekening en zorg je ervoor dat alle puntjes op de i staan? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?
 • Je werkt met name aan het opstellen van de jaarrekening.
 • Je vervult de financiële gewetensrol in de organisatie. Dat betekent dat je je kritisch opstelt en constructief meedenkt met je collega’s die de verantwoordelijkheid hebben voor grote maatschappelijke opgaven in het beheergebied van het waterschap. Daarbij horen ook verantwoorde keuzes op financieel terrein.
 • Je werkt nauw samen met je collega adviseurs.
 • Je werkt (mede afhankelijk van de beschikbare uren) naast de jaarrekening aan diverse andere werkzaamheden gerelateerd aan de P&C cyclus.

Kandidaatomschrijving

 • De functie vereist werk- en denkniveau op minimaal hbo-niveau (bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar).
 • Je bent een enthousiaste en ambitieuze financial, analytisch, adviesvaardig en een echte teamspeler.
 • Je bent bekend met de structuur van financiële systeme n, waarbij kennis van All Solutions een pre is.
 • Je kunt goed werken met Excel.
 • Naast je financiële deskundigheid is een pro-actieve rol van groot belang voor de sturing en beheersing van onze processen.
 • Als persoon sta je stevig in je schoenen en hebt het vermogen overzicht te bewaren en te coördineren.

Je competenties en talenten

 • Resultaatgericht;
 • Overtuigingskracht;
 • Flexibiliteit;
 • Contactuele effectiviteit;
 • Zelfstandig.

Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP

Bij deze opdracht is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er/DGA. Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf, dat dan de offerte indient.

Voor deze opdracht zijn de AWVOODI 2018 van toepassing deze zijn beschikbaar op de website via onderstaande link:

https://www.noorderzijlvest.nl/inkoop-en-aanbesteding

Indexering tarief:

Het door u aangegeven tarief kan na minimaal 12 maanden jaarlijks worden geïndexeerd op basis van de CBS prijsindex (CBS indexering, Dienstenprijzen, commerciële dienstverlening en transport, Architecten en Ingenieurs (71), waterbouw (711216)).

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83760NED/table?ts=1533643636692

Eisen

Opleiding

Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding (bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar)

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 25 %

Motivatiebrief

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De brief dient door de kandidaat zelf geschreven te worden. De kandidaat dient gemotiveerd aan te geven waarom hij/zij geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief wordt door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties zoals verwoord in de kandidaat- en/of opdrachtomschrijving.


Weging: 25 %

Ervaring met het maken van een jaarrekening

Ervaring met het opstellen van een jaarrekening voor (semi) overheid in de afgelopen 3 jaar.
Weging: 15 %

Ervaring als financial binnen overheid

Op CV aantoonbaar dat je ervaring hebt als financial, minimaal 2 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 8 jaar. Ervaring bij of voor een overheidsorganisatie is een pre.
Weging: 10 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De kandidaat wordt gedurende het gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven in de kandidaat en/of opdrachtomschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat.

De kandidaat waarop de keuze valt, scoort 25% voor het gesprek. De kandidaten die afgewezen worden naar aanleiding van de gevoerde gesprekken, scoren 0% voor het gesprek.


Weging: 25 %

Interviewplanning

Het waterschap nodigt maximaal 3 kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek op 29 mei 2024. Wij verzoeken de kandidaten uitdrukkelijk rekening te houden met deze periode.

Wanneer u op 24 mei voor 12.00 uur nog geen uitnodiging heeft ontvangen via het DAS Groningenhuurtin.nl, behoort u niet tot de eerste selectie voor de gespreksronde.
Contact over de opdracht en/of de procedure loopt uitsluitend via het DAS Groningenhuurtin.nl. Wij verzoeken u dan ook geen contact met het waterschap op te nemen.

Heeft u zich nog niet geregistreerd als aanbieder op www.Groningenhuurtin.nl, dan adviseren wij u hiervoor op korte termijn zorg te dragen. U kunt helaas zonder registratie géén offertes indienen voor de lopende opdrachten. Na goedkeuring van de registratie kunt u via www.Groningenhuurtin.nl offertes indienen voor nieuwe opdrachten.