Financieel Adviseur vluchtelingenopvang

Logo van Leidschendam-Voorburg met een kroon, drie golven en een vlam in een gouden kleurstelling, met daarnaast de naam van de gemeente geschreven.

Aanvraagnummer: 1395
Organisatie: Gemeente Leidschendam-Voorburg
Locatie: Leidschendam
Uren per week: 10-16 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 01-05-2024
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 10-05-2024 10:15

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdrachtOrganisatie

Een sociale en ondernemende gemeente met ruim 75.000 inwoners. Hier werken we samen met 650 collega’s aan de best mogelijke dienstverlening voor inwoners, bedrijven en instellingen. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Onder het motto: vertrouwen, verbinden en verantwoordelijkheid en verbeteren.


Opdracht

Ben jij een praktische allround vakman/vrouw, die plezier heeft in hands-on financieel adviseurschap?  En wil je een bijdrage leveren aan het realiseren van de opvang van vluchtelingen? Dan zijn we op zoek naar jou! In deze rol draag je vanuit financieel perspectief bij aan de realisatie van de opvanglocatie(s) voor vluchtelingen uit de Oekraïne en alle randvoorwaarden die nodig zijn voor een goed verblijf. Daarnaast ben je ook betrokken bij het realiseren van (opvang)locaties voor asielzoekers en statushouders op korte en lange termijn.

Om dit uit te voeren heeft het team bedrijfsvoering van de gemeente dringend behoefte aan een ervaren financieel adviseur. Je gaat ons tijdelijk ondersteunen op dit dossier, zowel uitvoerend als adviserend. Je werkt binnen een breed projectteam van collega’s uit o.a. het sociaal en ruimtelijk domein, welzijn en zorg, onderwijs en veiligheid.

Jij bent verantwoordelijk voor het inzicht in alle financiële stromen voor alle verschillende doelgroepen en levert een gedegen financiële verantwoording op voor intern en extern gebruik. Ook stel je in samenwerking met de projectleider de begroting op en treedt je op als financieel adviseur voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, statushouders en asielzoekers.

Voor deze functie is het belangrijk dat je weet hoe het binnen een gemeente reilt en zeilt. Je kunt snel en handig schakelen met projectleiders, projectmedewerkers en bestuurders. Jouw adviezen zijn duidelijk en uitvoerbaar. En je bent flexibel. Want binnen dit thema is niet alles op werkdagen tussen 9 en 5 te plannen.


Vereisten / knock-outcriteria

1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop (geen iPad); de werkplekken van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn voorzien van USB-C (Thunderbolt) docking beeldschermen;
2. Aantoonbare werkervaring als financieel adviseur rondom de opvang van vluchtelingen;
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;


Gunningscriteria (weging)

4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als financieel adviseur binnen een gemeente (40 punten);
5. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 4 jaar op het gebied van vluchtelingen opvang (40 punten);
6. Uiterlijk beschikbaar per 1 mei 2024 voor minimaal 10 uur per week (20 punten).


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10a.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 25 april 2024 en maandag 29 april 2024 van 10:00 uur tot 14:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 24 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.


Overige informatie


De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.