Interim hoofd Communicatie

KNAW Geesteswetenschappen Clusterlogo met de organisatienaam in zwarte tekst en een zwarte gebogen lijn die een gedeeltelijke cirkel vormt.

Aanvraagnummer: 1800
Organisatie: KNAW Humanities Cluster
Locatie: KNAW Humanities Cluster
Uren per week: 30,4 per week
Tarief: €125 per uur
Regio: Noord-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 04-06-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. Zie voor meer informatie www.knaw.nl . Drie geesteswetenschappelijke instituten van de KNAW werken samen in het KNAW Humanities Cluster, waarbinnen de ondersteunende diensten, zoals Communicatie, worden gedeeld.

I.v.m. uitval van het huidige hoofd communicatie van het KNAW-Humanities Cluster (HuC) zijn wij op zoek naar een interim-hoofd Communicatie voor de afdeling Communicatie van het Bedrijfsbureau van het HuC. Het HuC bestaat uit een drietal instituten en een aantal organisatieonderdelen. De onderdelen worden ondersteund door drie communicatieadviseurs. Daarnaast bestaat de afdeling nog uit een communicatiemedewerker, een webmaster en een tweetal tijdelijke medewerkers .


Opdracht

In deze functie ben je zowel verantwoordelijk voor de afstemming tussen de werkzaamheden van de communicatieadviseurs, als ook voor de interne en externe communicatie van het KNAW Humanities Cluster (HuC). Je bent op het gebied van communicatie eindverantwoordelijk voor de samenwerking binnen Bedrijfsvoering en binnen het Humanities Cluster. Daarbij ben je constant op zoek naar verbeteringen en verdere professionalisering en je denkt proactief mee over de verschillende vormen van communicatie van het HuC. Je bent een aanpakker die uitdagingen met creatieve oplossingen pareert. Je ontwikkelt standaarden voor algemene en corporate communicatie. Tot slot houd je als hoofd van de afdeling overzicht over de werkzaamheden van de communicatieadviseurs, coördineer je deze en ben je verantwoordelijk voor de onderlinge afstemming. Het is voor jou geen probleem om adviestaken op te pakken bij afwezigheid van één van de adviseurs. Je valt rechtstreeks onder de directeur bedrijfsvoering van het HuC en maakt deel uit van het MT van het Bedrijfsbureau.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatie adviseur;
3. Aantoonbare werkervaring binnen een Nederlands academisch instituut of direct vergelijkbaar.
Gunningscriteria (weging)

4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring gericht op communicatie in een direct leidinggevende functie (35 punten);
5. Aantoonbare werkervaring binnen een bestuurlijke omgeving, gericht op directeuren en of directies (25 punten);
6. Aantoonbaar netwerk opgedaan door relevante opdrachten gericht op media en erfgoed (ligt dit duidelijk toe in het cv) (20 punten);
7. Een maximum uurtarief van € 125,- exclusief btw, inclusief woon- werkverkeer en fee Flextender (20 punten).


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal minimaal 11 en maximaal 13, nummer 5 CAO Nederlandse Universiteiten.
https://www.vsnu.nl/files/documenten/CAO_VSNU_NED_201707_201912.pdf . Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen


De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr


Planning

De gesprekken bij de KNAW zijn gepland op donderdag 6 juni 2024 van 09.00 tot 10.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 5 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.