Junior WMO Consulent

Logo van gemeente westland met een gestileerde witte figuur die een ploeg trekt op een zwarte achtergrond, naast de naam in blauwe en groene blokken.

Aanvraagnummer: 842
Organisatie: Gemeente Westland
Locatie: Naaldwijk
Uren per week: 36 per week
Tarief: €67,40 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 01-05-2024
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 17-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Opdracht
Als junior Wmo consulent geef je de inwoners van onze gemeente op een professionele wijze informatie, advies en ondersteuning. Je voert keukentafelgesprekken met als doel vraagverheldering en analyse van de hulpvraag. Je kijkt hierbij naar oplossingen binnen het netwerk van de client, maakt gebruik van de sociale kaart en beoordeeld de compensatiemogelijkheden in het kader van de Wmo 2015. Naar aanleiding van het onderzoek stel je een ondersteuningsplan op.
Je handelt zelfstandig meldingen en aanvragen af voor WMO voorzieningen. Als junior start je in de verkorte procedure die we binnen de gemeente Westland hanteren voor meldingen met een enkelvoudige vraag. Je stelt zelfstandig (her)indicaties (telefonisch of doorhuisbezoek), rapportages en beschikkingen op.

Je stuurt op en houdt overleg met zorgregisseurs, zorgaanbieders, leveranciers en andere (externe) partijen.

Competenties
- Je bent zelfstandig, stressbestendig, besluitvaardig, klantgericht, positief ingesteld, creatief, samenwerkings- en oplossingsgericht.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en inlevingsvermogen.
- Je staat open voor veranderingen en vindt het uitdagend om buiten de gebaande paden te treden.

Gunningscriteria (weging)
4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als Wmo-consulent bij een gemeente (30 punten);
5. Een afgeronde aanvullende cursus op gebied van WMO (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met Suite4SD (GWS4ALL), benoem waar dit is opgedaan (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met Corsa, benoem waar dit is opgedaan (15 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het doen van zorgvuldig onderbouwd onderzoek en verslaglegging, benoem dit in een aparte alinea in het cv (5 punten);
9. Kennis van de Westlandse sociale kaart, aangegeven in het cv (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal € 67,40 (schaal 8) inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW.
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding  in de richting van MWD of SJD;
3. Aantoonbare werkervaring als Wmo-consulent bij een gemeentelijke instelling;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 8.

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 18 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 17 april 2024 in de loop van de middag bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
  • Het aantal te declareren uren mag het maximum van 1620 uur per jaar niet overschrijden. Er geldt een terugbetalingsverplichting voor het teveel gedeclareerde.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
  • ‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.
  • De voertaal binnen de gemeente is Nederlands (in taal en geschrift), er word geacht dat de kandidaat hieraan kan participeren.