Juridisch adviseur (Omgevingswet)

Logo van Gemeente Waalwijk met gestileerde blauwe en groene tekst en een afbeelding die lijkt op een W in blauwe en paarse kleuren.

Aanvraagnummer: 1097
Organisatie: Gemeente Waalwijk
Locatie: Waalwijk
Uren per week: 36 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 17-6-2024 t/m 16-12-2024
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 17-6-2024
Optie tot verlenging: 4 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 13-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


WAT JE GAAT DOEN

Bij het team Vergunningverlening en Belastingen (team VVB) komen aanvragen binnen op drie niveaus van minst complex en complex tot meest complex. Hierbij kijken we niet alleen naar de soort vergunning die wordt aangevraagd, maar ook naar de politieke en bestuurlijke sensiviteiteit die hierbij komt kijken.
 • Gevraagd en ongevraagd juridisch advies geven over vergunningverlening en het juridisch toetsen van een besluit dat door de vergunningverlener is gemaakt (voornamelijk op het gebied van de Omgevingswet);
 • Opstellen van een last onder dwangsom/ last onder bestuursdwang en bijbehorende inningsbesluiten;
 • Behandeling van zienswijzen, bezwaar, beroep, hoger beroep en voorlopige voorzieningen en de vertegenwoordiging van de gemeente bij de bezwaarschriftencommissie en rechtszittingen;
 • Signaleren, analyseren en adviseren over de consequenties van nieuwe/gewijzigde landelijke wetgeving en lokale regelgeving;
 • Mede ontwikkelen van beleid en verordeningen.


Voor deze opdracht beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding Nederlands recht;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met de bovengenoemde werkzaamheden binnen een gemeente;
 • Kennis van bestuursrecht (Awb) en ervaring met het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures;
 • Kennis van de Omgevingswet en minimaal 3 jaar ervaring met de voormalige Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en bijbehorende besluiten;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe juridische zaken helder over te brengen;
 • de competenties resultaatgerichtheid, besluitvaardigheid, zelfstandig én samenwerken.

Wie ben jij?
Je bent flexibel, open en transparant. We maken in het team samen afspraken over waar en wanneer je werkt. En je neemt je verantwoordelijkheid bij de vrijheid die je krijgt. Ideeën en initiatieven die je tegenkomt grijp je aan. Daarbij let je altijd op het belang voor onze organisatie en onze inwoners. We kunnen samen ontzettend veel bereiken, als we openstaan voor de wereld om ons heen. Binnen onze organisatie, en in onze gemeente. Je blijft jezelf inzetten om die uitdagingen op te merken en aan te pakken. Zo trek jij je werk voor Waalwijk naar een hoger plan.


Weging prijsdeel: 20 %

Kennis en ervaring 1

Je hebt ervaring met gevraagd en ongevraagd juridisch advies geven over vergunningverlening en het juridisch toetsen van een besluit dat door de vergunningverlener is gemaakt (voornamelijk op het gebied van de Omgevingswet)
Weging: 25 %

Kennis en ervaring 2

Je hebt ervaring met het opstellen van een last onder dwangsom/ last onder bestuursdwang en bijbehorende inningsbesluiten.
Weging: 10 %

Kennis en ervaring 3

Behandeling van zienswijzen, bezwaar, beroep, hoger beroep en voorlopige voorzieningen en de vertegenwoordiging van de gemeente bij de bezwaarschriftencommissie en rechtszittingen.
Weging: 10 %

Inzetbaarheid

Je bent vanaf de startdatum van de opdracht minimaal 32 uur per week inzetbaar, waarvan minimaal 50% op kantoor.
Weging: 10 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Tijdens het interview toetsen we op werkervaring, kennis en de gewenste competenties.

Weging: 25 %
De interviews worden in overleg gepland.