Juridisch adviseur ruimtelijke ordening

Logo van gemeente dantumadiel met een gestileerde blauwe "g" boven de naam in groene kleine letters, met een groene horizontale lijn eronder.

Aanvraagnummer: 2028
Organisatie: Gemeente Dantumadiel
Locatie: Gemeente Dantumadiel
Uren per week: 20
Tarief: Geen maximum
Regio: Friesland
Startdatum: 01-07-2024
Optie tot verlenging: Ja
Sluitingsdatum: 14-06-2024 23:59

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

Jij gaat: Als Juridisch Adviseur Omgeving en Economie (Ruimtelijke Ordening) bij de gemeente Dantumadiel, een cruciale rol spelen in het versterken van onze juridische capaciteit op het gebied van ruimtelijke ordening.

De ruimtelijke plannen binnen de gemeente zijn jouw verantwoordelijkheid. In jouw rol stimuleer je de ontwikkeling van bouw- en wooninitiatieven in de gemeente. Hiermee draag je bij aan het behoud en de versterking van de leefbaarheid. Je evalueert omgevingsplannen die door externe partijen worden aangeleverd. Ook kan je samen met collega’s zelf omgevingsplannen opstellen.

Jij zorgt ervoor dat het proces bij een omgevingsplan goed wordt gevolgd. Hierbij is jouw kennis van de Omgevingswet belangrijk. Als juridisch adviseur lever je op dit gebied input richting collega’s.

Het voeren van bezwaar, beroep en planschadeprocedures is tevens onderdeel van jouw takenpakket. Tot slot werk je samen met collega’s die de omgevingsvergunningsvragen beantwoorden. Hierbij geef je jouw juridische advies of de gemeente meewerkt aan een project. Met jouw juridische expertise draag je bij aan het veiligstellen van de belangen van Dantumadiel en haar inwoners.

We zoeken voor deze functie iemand met:

  • Minimaal 3 jaar ervaring als juridisch adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening
  • Ervaring bij een gemeentelijke organisatie
  • HBO werk- en denk niveau
  • Kennis van de Omgevingswet
  • Een proactieve houding, goede communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen en de wil om samen te werken

Over de organisatie:
Dantumadiel is een compacte organisatie met korte lijntjes en veel samenwerking tussen collega’s van verschillende teams. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en werkt aan afwisselende projecten. We trekken op met collega-gemeenten, provincie en andere partijen om onze ambities waar te maken. En vooral: we kijken naar elkaar om en kunnen op elkaar rekenen.

Wij geloven in de kracht en het talent van onze vakmensen, van jonge starters tot door de wol geverfde professionals. We willen jong talent met nieuwe ideeën en frisse blikken de ruimte geven om zich te ontwikkelen tot stevige professionals. Als een jonge, ambitieuze organisatie die stappen wil maken, bieden we volop ruimte om te ontdekken, je te ontwikkelen en anderen te coachen in hun ontwikkeling.


Verantwoordelijkheden

Zie opdracht omschrijving


Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 juli tot en met 1 oktober voor 20 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Kwaliteit (eisen)

U voegt een cv van maximaal 2 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

Minimaal 3 jaar ervaring als juridisch adviseur ruimtelijke ordening Kennis van de Omgevingswet

HBO werk en denk niveau


Prijs (eisen)

Geen limieten

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 40 %
Gewicht van kwaliteit : 60 %
Uitleg gunningscriteria

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = 100 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) * ( 100 / ( hoogste prijs - laagste prijs ) ) )
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria (wensen)

40 %

Minimaal 3 jaar ervaring als juridisch adviseur RO

20 %

Kennis van de Omgevingswet

20 %

Fysieke aanwezigheid op kantoor (hybride in overleg)

20 %

HBO werk en denk niveau


Het interview

Beschrijving (uitleg)

Als Inschrijver in de top x [invullen aantal] is geëindigd, ontvangt inschrijver een uitnodiging voor het interview. Tijdens het interview wordt een verificatie gedaan op basis van de aangeboden offerte. Als de verificatie positief is wordt de kandidaat beoordeeld op basis van criteria. De criteria zijn hieronder te raadplegen ter voorbereiding op het interview. Bij de terugkoppeling op de offertes (gunningsbeslissing) worden de resultaten bekendgemaakt in deze applicatie.