Medewerker Woo

Logo van purmerend met een gestileerde groene en blauwe stierenkop naast de merknaam in vet, schreefloos lettertype.

Aanvraagnummer: 1526
Organisatie: Gemeente Purmerend
Locatie: Purmerend
Uren per week: 16 tot 24 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Noord-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 3 maand(en)
Sluitingsdatum: 24-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden. Wij werken volgens de “Purmerendse manier”, onze inwoners staan centraal. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met de omgeving vinden we belangrijk.


Opdracht

Voor het cluster Woo binnen team Juridische Zaken (met twee Woo-adviseurs en een Woo-ondersteuner) zijn we tijdelijk op zoek naar een Woo-medewerker.

Bij de gemeente Purmerend hechten we veel waarde aan het contact met inwoners. We gaan het gesprek aan om de vraag achter de vraag te achterhalen zodat de daadwerkelijk gezochte informatie de juiste plek bereikt.

Als Woo medewerker behandel je, juridische achtergrond, Woo-verzoeken. Je kwalificeert binnengekomen Woo-verzoeken, vertaalt deze naar een uitvraag om documenten in de organisatie, beoordeelt de documenten op de aanwezigheid van weigeringsgronden en neemt de gemaakte overwegingen op in een duidelijk besluit. Waar nodig stem je af met een van de Woo-adviseurs. Als onderdeel van team Juridische zaken, lever je jou bijdrage aan het team en werk je mee aan de taken en overleggen die tot het Woo-cluster behoren.

Je bent een doorpakker, verbinder en hebt een sterk gevoel voor politieke sensitiviteit. Je weet gemakkelijk je weg te vinden in een nieuwe organisatie en bent niet bang om op verschillende mensen (inwoners, collega’s uit het team, collega’s van de vak afdeling of de MT’s/directie) af te stappen. Je stemt je communicatie af op je gesprekspartner en weet altijd de juiste mensen te betrekken.


Vereisten / knock-outcriteria


1. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het behandelen van Woo-verzoeken (of de voormalige Wob-verzoeken);


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)


3. Een aantoonbare afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo bachelor niveau (benoem dit duidelijk in het cv.) (30 punten);
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een overheidsorganisatie (benoem dit duidelijk in het cv.) (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van Woo binnen een gemeentelijke organisatie van min. 60.000 inwoners (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het toelichten van bestreden besluiten in bezwaarschriftenprocedures (20 punten);
7. Voor 24 uur per week beschikbaar gedurende de duur van de opdracht, inclusief eventuele verlengingen (5 punten)
8. Werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanuit het stadhuis te Purmerend. Thuiswerken is mogelijk maar in overleg (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in de hoeverre de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen


Planning

De fysieke / digitale gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 29 mei 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 27 mei 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.