Medior Communicatieadviseur Werkgeversservicepunt

Logo van gemeente zoetermeer met een gestileerd blauw boompictogram boven de tekst "gemeente zoetermeer" in grijs.

Aanvraagnummer: 651
Organisatie: Gemeente Zoetermeer
Locatie: Zoetermeer
Uren per week: 24 per week
Tarief: €80 per uur
Duur van de opdracht: 12 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 06-05-2024
Optie tot verlenging: 1 maal 12 maand(en)
Sluitingsdatum: 08-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Opdracht
Het  Werkgeverspunt (WSP) is het regionale aanspreekpunt voor werkgevers met personeelsvragen. Zij helpt werkgevers bij de invulling van vacatures en inspireren hen tot sociaal ondernemen. Het WSP verbindt personeelsvragen van werkgevers zoveel mogelijk met onze sociale opdracht: kansen bieden op de arbeidsmarkt voor mensen die ondersteuning kunnen gebruiken. Samen met werkgevers en onderwijsinstellingen ontwikkelen we ons tot het dienstverlenend hart van werkend en werkgevend Zuid-Holland.
WSP Zuid-Holland is een samenwerking tussen UWV, gemeenten, Sociale Werkbedrijven en het Leerwerkloket in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland.

Als communicatieadviseur werk je in opdracht van het managementteam en werk je samen met je collega's van WSP. Je beweegt je zelfstandig binnen de regionale netwerkorganisatie van adviseurs en matchers en bent daardoor goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de regio, zoals succesverhalen, evenementen en activiteiten. Je (her)schrijft daarover artikelen voor op de website en zet actief social media in. Je bent een enthousiaste communicatieprofessional, hebt een vlotte pen en steekt graag de handen uit de mouwen in deze zelfstandige functie.
Je thuisbasis is de afdeling Communicatie van de gemeente Zoetermeer.

Competenties

  • Je bent enthousiast en proactief en creatief;
  • Je bent communicatief sterk met een goede omgevings- en organisatiesensitiviteit;
  • Je kunt goed en duidelijk schrijven (je kunt moeilijke boodschappen helder overbrengen);
  • Je hebt affiniteit met het betrekken van inwoners, werkgevers, ondernemers en bezoekers bij de ontwikkelingen in de stad;
  • Je bent klant- en resultaatgericht;
  • Je bent een verbinder;
  • Je bent een pionier.

Gunningscriteria
4. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding Communicatie (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur binnen het Sociaal Domein met het onderwerp arbeidsmarkt communicatie (25 punten);
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als communicatieadviseur bij de (semi) overheid (20 punten);
7. Een op een aparte pagina aangeleverd 1 referentie project waaruit de schrijfvaardigheid blijkt (10 punten);
8. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het gebruik van social media en online communicatie (10 punten);
9. Uurtarief maximaal € 80,00 inclusief reiskosten en Fee Flextender en exclusief BTW (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u/de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Benodigd aantal professionals:
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt uitgevoerd op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 17 april 2024 van 13:00 uur tot 17:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 12 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • Een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.